Message |
|
Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai probabil vor fi achizitionati din Bucuresti.
Stresul meu legat de duritate a plecat dupa ce am vorbit cu cel caruia i-am trimis pestii mei la inceputul anului si la el au crescut in sase luni mai mult decat intr-un an si jumatate la mine, el fiind din Timisoara.
Cu siguranta ca dupa ce ma voi muta din locatia actuala voi da drumul la bazinul cu africani malawi
@narcis Abia astept sa te vad venind cu 500-700 litri de apa pe saptamana
|
 |
|
Vreau sa trec la schimbul la picatura la bazinul mic (460 l) si a gasii solutiile problemelor cu apa pe ca atunci cand va fi gata cel mare (1300 l + 300 sump) sa am mana facuta cum se zice  , la 1500-1600 l mai greu cu schimburi masive
|
 |
|
Pentru ca vreau sa ma intorc la ciclide africane din lacul Malawi am nevoie de ajutor in gasirea unei solutii la problema legata de parametrii apei de la reteaua din Pitesti
Parametri apei la retea:
PH - 7
KH - 2
GH - 4
Necesar:
PH - 7.8 - 8.6
KH - 10-12
GH - 7 =>
Ce pot face pentru a aduce apa la paramerti cat mai buni pentru a le putea oferii conditii cat mai bune de crestere si dezvoltare?
Schimbul de apa va fi facut la picatura asa ca solutiile, mineralele, bicarbonat si altele din aceasta gama nu ma pot ajuta
Ce substrat pot folosii care sa ma ajute (nisip de marmura, nisip pentru acvarii marine)?
Pe traseul de schimb la picatura dupa filtre ma gandesc sa pun o canistra de 20 litri plina cu (?, spartura de marmura, spartura de corali sau ceva de pe la marine?, spartura de coca calcaroasa), ce idei mai aveti? Estimez ca sistemul de schimb la picatura va fi reglat undeva la 4 litri/ora.
Alte idei?
|
 |
|
Eu cred ca astea sunt semne ca dulcele nu face bine, mai buna o saramura
|
 |
|
Pentru skimmer daca nu gaseti iti spun maine de unde
Legat de difuzor problema ar fi ca nu este foarte eficient mai ales la un bazin mare plus ca vei avea bule foarte fine ca o ceata de Co2. Eu militez pentru reactor diy pe motiv ca este eficient, asta dupa ce am testat cam tot ce tine de dizolvarea co2
|
 |
|
In locul Eheim Micro Skimmer skim350 eu as merge pe Surface Skimmer Surf Clear (se curata mult mai usor decat Eheim care am avut)
Difuzor CO2 Aquatic Nature 120/200 si in locul difuzorului ar fi mai ok un reactor din filtru de apa
Prefiltru Eheim 4004320 - nu se vede frumos
|
 |
|
Ai PM.
|
 |
|
intai substratul in zona care va fi plantata apoi nisipul
|
 |
|
trece locatia la profil!
|
 |
|
selectezi pozele dorite, te duci la Action -> Get Embed codes ->viewer links ->BBCodes -> BBCodes medium linked -> copy dupa care pui aici si dai un preview, daca iti place ce a iesit dai Submit daca nu te mai joci la BBCodes
|
 |
|
|
 |
|
Ce dimensiuni are bazinul?
|
 |
|
Corect, Microrasbora ca mai toate speciile de nano pesti sunt de card
Avand in vedere faptul ca acvariul este pentru copil va exista cu siguranta o supra populare pentru ca daca va avea doi pesti mici copilul nu va mai fi interesat de el. Eu as merge mai repede pe Endler’s Livebearer doar masculi si ceva cory pentru a fi ceva miscare in acvariu si un scape minim
|
 |
|
Uite doua sugestii
Endler’s Livebearer
Microrasbora Galaxy
si din gama "sanitarilor"
Cory Venezuela Black
Corydoras Habrosus
Corydoras Hastatus
Corydoras Pygmaeus
Avand in vedere dinensiunile reduse ala acvariului trebuie sa ai mare atentie la curatenie, hranire si schimburi de apa.
La filtrare mini siporax este ok si accesibil, pe viitor daca te prinde microbul ia in calcul achizitionare de un filtru tip hang-on care este accesibil ca pret
Pentru idei mai multe cauta pe Gogu "nano aquarium" si mergi pe imagini
|
 |
|
Cred ca topicul respectiv este intr-un jurnal la marine
|
 |
|
Pentru racire cea mai Ok solutie mi se pare cea cu o unitate esterioara de AC conectata la serpentine de titan cred, unitatea exterioara poate fi gasita SH la preturi ok. Este undeva intr-un topic cred explicatii cum a facut un coleg de forum si raceste apa fara a baga aer cald in camera cum se intampla la chiller
|
 |
|
merge si de 7
|
 |
|
Treci fara prea multe ganduri, filtru de apa de 10 pus pe out si nu mai ai griji
|
 |
|
La noi greu cu transportul de acvarii pe curierat daca nu ai contract cu ei, de multe ori prefera sa spuna ca nu transporta acvarii
|
 |
|
Sau te urci in masina si te duci sa il iei de acolo daca ilau pe stoc. Ai nevoie de o masina break cel putin
Incerca sa contactezi la sediu daca nu gasesti raspuns la magazin, intreaba si daca este in Ungaria sau unde il poti gasii cel mai aproape
Eu am cautat aproape un an pana am gasit pe dimensiunile astea atipice
|
 |
|