Message |
|
Poza si pretul sunt reale, am luat eu.
Vin goale!
|
 |
|
Eu insist sa mergi sa le vezi pe cele din Hornbach
Sticla clara, cant si lipituri frumoase + garantie
|
 |
|
pentru acvariu fara capac vezi in Hornbach, este undeva la 350 lei producator Hagen cred
|
 |
|
A folosit/vazut/pipait cineva tank conectorii acestia?
http://www.ebay.com/itm/Aquarium-Straight-Tank-Connector-PVC-Waterproof-Pipe-Joint-20-25-32mm-/372005531683?var=&hash=item569d41f023:m:m98i7SysKS9U6inq_njxWZw
Care sunt riscurile daca se folosesc astea in locul celor de la romstal sau aqua medic?
Ce tip de ciorapi pentru sump recomandati (ebay/china), cati microni si ce material?
|
 |
|
Multumesc pentru raspuns!
Ce am mai descoperit ar fi ca modelul AC ar fi putin mai zgomotos in unele cazuri si cel DC ar fi cu perii colectoare
|
 |
|
Am vazut ca sunt pompe DC si AC, care este mai buna si de ce?
La prima vedere avantajele celor DC ar fi: controolerul cu diferite debite, pauza la hranire si consumul mai mic
dezavantaj - pretul mai mare
Cea AC are un pret mult mai mic
Specificatiile si preturile sunt luate de pe acelas site din tara:
Pompa de recirculare Jebao DC 6000
Pret: 507.49 lei
Pompele Jebao sunt atent inspectate si testate pentru a asigura atat siguranta cat si performanta in operare.
Model: DC-6000
Intrare: AC100-240V 50 / 60Hz
Iesire: DC24V 4A
Watt: 40
Qmax: 6000L / h
Hmax: 3.6m
- motor de inalta performanta cu electronica inovatoare, economie de energie pana la 65% .
- IC detectare electronic, protectie automata in lipsa apei.
- sistem de protectie motorului in cazul blocarii rotorului.
- functioneaza in apa dulce si sarata.
- nu contine elemente din cupru.
- ax ceramic rezistent la uzura, si durata lunga de utilizare.
A nu se folosi in apa de peste 35 de grade.
Pompa de recirculare Jebao AC 6500 l/h
Pret: 278.99 lei
- Consum redus de energie datorita motorului de inalta perfomanta si sistemelor electronice inovatoare.
- Operare silentioasa.
- Dotata cu sistem de protectie "1C Electronic Detection" care opreste pompa in cazul in care ramane fara apa, evitand supraincalzirea sau defectarea acesteia.
- Sistem de protectie a motorului in cazul in care rotorul se blocheaza.
- Poate fi folosita in bazine de apa sarata, dar si in bazine de apa dulce.
- Nu contine elemente din cupru.
- Axul ceramic rezistent la uzura asigura o perioada indelungata de utilizare.
Model Consum (W) Debit maxim (l/h) Inaltime maxima de pompare (m) Dimensiuni lung. x lat. x inalt. (mm)
AC-6500 50 6500 4 257 × 180 × 190
Intrebare si raspuns gasite in topicul lui Lucian "Pompe de recirculare"
" Lucian wrote:
Stie cineva diferenta intre modelele AC si DC - in afara de faptul ca primele sunt alimentate la 220V curent alternativ direct cele DC sunt alimentate la curent continuu 24V - asta ar fi traducerea AC vs DC Am inteles ca si cele AC au posibilitatea reglarii debitului - cum se face?...
DC - pompe la 12V... prevazute cu controller si reglaj debit.
AC - pompe la 220V... fara controller... debitul nu este reglabil."
Mai este ceva pentru care sunt mai populare cele DC/DCS decat AC?
La cea AC nu poate fi reglat debitul cu un robinet pus pe OUT sau un variator cum sunt cele pentru bec, asta in cazul in care chiar este nevoie?
|
 |
|
pana se limpezeste umple toate modulele cu perlon
|
 |
|
Eu zic ca pana dimineata daca filtrul este plin cu perlon se va limpezi
|
 |
|
este un fel de lut din cate vad, ma gandesc ca sa macinat la transport
vezi pana dimineata cum este ca mie nu mi se pare ok
|
 |
|
Asta este marele avantaj cand cumperi din tara, garantia fara complicatii
|
 |
|
Poate ca asta a "norocul" meu
Uite aici'
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39031.page
Este vorba de un eheim scubaline 460 la origine varianta fara sump
|
 |
|
In cazul meu nu, africani = caca mult
Din ce am studiat dupa sump cu ciorapi si ceva perlon Fluval FX5/FX6, sunsun-ul cel mai mare sunt bune pentru filtrarea mecanica(aproape zero particule in apa)
@Silviu Man - sa stii ca nu esti singurul care are probleme cu bazin de la eheim, sticla nu este asa grozava cum ne asteptam de la un asemenea nume
Pentru filtru cred ca ti-am recomandat cand ai facut lista de cumparaturi un eheim flow pipe pentru ca vei avea tornada in acvariu
|
 |
|
Am eu doua care au fost la un bazin de 460 litri cu africani, biolagic au facut fata cu brio dar mecanic aproape deloc.
Referitor la cele doua IN-uri puterea de absorptie se imparte in doua, dupa ce am facut un singur IN a fost mult mai bine
|
 |
|
Daca esti limitat financiar priveste si catre sunsun(ai ceva pe forum la vanzari)
Intre JBL si Eheim eu personal sunt mai multumit de JBL ca un raport general la calitate pret
Ideal la africani care sunt cacaciosi ia in calcul un sump (ieftin si cel mai bun)
|
 |
|
La cel de 60 ar trebui sa nu ai probleme, mancare multa sau pesti care fac mizerie multa ar fi o explicatie pentru care prefiltru trebuie curatat des
Prefiltru mai bun decat Sun sun eu nu am gasit si am incercat tot ce tine de prefiltre in piata
|
 |
|
Am eu eco pro 130 si prefiltru sun sun care functioneaza super OK impreuna. Cel mai bun randament am observat ca a dat la cubul de 36 litri cu creveti si la limita maxima a lui la bazinul de 54 litri. La 120 litri filtrul asta aproape ca este o gluma, JBL e901 ar fi un minim la bazinul asta si pesti putini
Parca ai zis ca ai luat eheim 2426 (Mul?umesc ptr sfaturi am cump?rat eheim 2426 urmeaz? pestii )?
|
 |
|
Cum vrei! Zilele urmatoare iti spun rezultatul masuratorii ca nu il am acasa
|
 |
|
Daca mai astepti doua - trei zile iti spun sau daca ai pe cineva care are drum prin Pitesti ti-l pot imprumuta pe am meu
|
 |
|
Eu zic ca " burta de crap" este vinovata
|
 |
|
Va multumesc pentru ajutor!
Acum astept sa schimb locatia si sa ma apuc de treaba
|
 |
|