[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salcie  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
AQ-Mihnea
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma gandesc sa tai o bucata dintr-o salcie o cranga si sa o fierb pentru a o pune in acvariu am mai vazut undeva dar intrebarea mea este salcia trebuia fiarta fara scoarta sau cu ? Este buna de pus in acvariu ?
Imicer scuze daca am gresit categoria
stoica claudiu
Junior member
[Avatar]

IP:

salut,mai intai salcia trebuie curatata de coaje si apoi fiarta,ai puteasa mai incerci cu buturii de vita de vie sau chear trandafir,sunt foarte aspectuase
[Email] [Yahoo!] [MSN]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

salcia este un lemn usor,dureaza mult timp pana va sta submersa singura...plus ca salca putrezeste foarte repede .
toate lemnele trebuiesc sa fie uscate inainte de a le trata,nu e recomandat sa folosesti ce inca este crud ca sa nu ai probleme cu eventualele mucozitati care apar pe lemne in prima perioada cand sunt introduse in bazin.
unele persoanele mai accelereaza procesul de uscare al lemnului folosind cuptorul,dar necesita mare atentie...
inafara de conifere si nuc poti baga orice lemn,dar de preferinta sa fie complet uscat
AQ-Mihnea
Junior member
[Avatar]

IP:

Bucata era uscata atata pe exterior cat si pe interior, am pus la fiert
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Salcia este foarte buna, daca este uscata trebuie sa fie foarte usoara, lasata in apa o perioada se imbiba cu apa si devine suficient de grea sa nu mai pluteasca.
Timpul de imbibat depinde de marime si grosimea crengii.

Pe salcie o consider ce a mai potrivita pentru decor mai ales daca este creata in apa nu are cum sa putrezeasca.
Mai face o mazga ca orice lemn:mangrova, vita de vie, salcam etc.

PS: salcie poate fii si partial uscata(in interior sa aibe fibrele inca crude), dupa mine mult mai buna asa, se imbiba mai greu cu apa dar nu va fii complet alba,va avea un aspect cu pete rosiatice, la mine asa sa intamplat cu crengile partial uscate.

This message was edited 3 times. Last update was at 02/05/2011 11:56:08

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
gabitu
Junior member
[Avatar]

IP:

Da arata bine o bucata de lemn in acvariu sau o buturuga ........dar ptr. asta inainte trebuie decojita si fiarta intr-o solutie salina dupa care tinuta mai mult timp in apa pana v-a sta singura la fundu apei si nu v-a mai elibera din ea o culoare galbuie .
Indicat pentru acvarii dupa parerea mea fiind buturuga de vita de vie decojita si fiarta apoi.

fericire intrun cub de apa
[Email]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: