ashavodaz wrote:dupa ce puii ajung la maturitate, ei o sa inceapa sa se inmulteasca intre ei? si daca da, atunci nu sunt probleme pentru ca sunt frati si surori? nu incep sa apara pui "retardati 10x
Ba da - dar asta inca nu e cea mai mare problema pe care o vei avea... Vei observa cu surprindere cum intr-un ritm alarmant de rapid vei avea din ce in ce mai putina apa si din ce in ce mai multi pesti. Daca le oferi conditii bune - si sunt convins ca te straduiesti sa o faci - cam in 3 luni o sa ai un acvariu plin de puiet de diferite generatii.
1. Prima problema este ca ai lasat prea putun la ciclat acvariul. Daca inainte de a achizitiona pestii citeai articolul despre ciclarea acvariului si ciclul azotului ai fi aflat ca era bine sa ai putin mai multa rabdare. Dar daca totusi nu ai avut rabdare sa il lasi mai mult, era bina sa nu aduci toti pestii deodata in acavariu... ci pe rand, in transe (cu cateva zile - o saptamana interval intre transe)
2. Se poate ca sa fi cumparat pestii direct cu probleme si doar sa se fi agravat acum in conditiile unui acvariu inca necilat complet.
In concluzie: Fa schimburi dese si relativ mici de apa (daca se poate chiar zilnic) si observa mai cu atentie care e problema pestanilor tai. Din ceea ce povestesti tu nu reiese clar daca au sau nu branhiile inflamate.
Sincer nu am avut-o ! ... si nici nu o am...
Dar din cate-mi imaginez nu ar trebui sa ai probleme cu ea... ea este prima care va beneficia de lumina - fiind cel mai aproape de sursa... Atentie insa la ce spuneam mai sus... cu un usor ton de gluma - dar pe bune !
Vorbesti oare de ASA ceva? Atunci ai gasit PISTIA.
- "Umbla" pe la suprafata apei....
- Se inmulteste ca o iepuroaica...
- Nu-si prea face prieteni - pentru ca le tine umbra...
- Si chiar daca arata apetisant - NU se mananca !
In primul rand NU sunt compatibili cu "acvariul" !
Labeo se face la maturitate de 12-13 cm - deci aproape cat "acvariul" tau. Cea mai fericita solutie pentru situatia data este sa pastrezi doar masculul de betta - care poate supravietui in asa conditii. Este normal ca la asa ingesuiala cum e acolo sa apara probleme - si inca nu le-ai vazut pe alea mai nasoale !
Dolly wrote:Nu prea... Lucky bamboo e bambus toata ziua, iar Dreacaena arata ca un fel de ...palmier, ca nu stiu cum sa-i zic altfel. :-P
Gresit ! E-advarat ca nici eu nu am nimerit-o prea exact ceva mai sus... iata: "lucky bamboo is not really a bamboo; it's Dracaena sanderiana."... So.. iarba noasta e tot o dracaena cum spune si shizotron mai sus - mai exact Dracaena sanderiana
Lucian wrote:Gasesti robinete cu bila din plastic la magazinele Gardena...
Robineti de plastic la Gardena:
- 1/2'' - 320.000 lei
- 3/4'' - 410.000 lei
E doarte posibil ca ambele dimensiuni sa fie cam mari pentru ce ai tu nevoie... eu doar de astea m-am interesat. Daca ai nevoie de lamuriri suplimentare - tel: 323.32.54. Dar nu le spune la ce folosesti robinetul...ca-i bagi rau in ceata.... nu inteleg cum produsele lor pot si folosite si la altceva!)
Apropos.... stie cineva si o altra sursa/varianta pentru robineti integral din plastic? Ma cam ustura-n portofel preturile lor...
As pune cu placere si-o poza... dar cum doamne iarta-ma sa-i conving sa-mi pozeze??? Daca reusesc sa-i zaresc din cand in cand (si asta foarte rar) asta se intapla numai noaptea (la lumina televizorului si/sau monitorului)...deci nici vorba de posibilitatea de a mai face si-o poza... sorry
lukaboy wrote:Dragosmane, de unde ii ai tata, ca noi murim de invidie si iti dorim sa iti traiasca !
nu ne lasa in suferinta, spune-ne si noua de la ce petshop i-ai primit cadou si cat ai dat pe ei... te rugam frumooooos!
Sigur, cu placere: numai ca asta a fost cam acum 2 ani !! I-am luat de la Colisa cu 120k/buc (pui de 2.5cm). Din pacate de atunici nici nu am mai vazut ... ca tare mi-au placut si mie !
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by Dragosman
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor