|
Am facut de curand (1 luna )un acvariu Juwel 70 gata echipat L-am lasat la ciclat iar cu o saptamana in urma am cumparat 2 cori , 2 plati , 6 gupi Problema este ca un gupi a murit ieri. Inainte du o seara,duminica l-am vazut f. abatut nu a mancat nimic .Uitandu-ma cu atentie la ceilalti am vazut ca unii un plati si un gupy au o zona rosie in dreptul braniilor dar in rest nu par sa aiba nimic in schimb 2 masculi de gupi sunt abatuti stau intr-un colt si nu prea inoata sau daca inoata par ametit unul din ei parca e si putin decolorat.Aseara am pus 1lingurita de sare la 10l se apa in acvariu mare iar intr-un borcan de muraturi cu pompa de aer i-am bagat pe cei 2 masculi de gupi . Se pare ca azi au mancat ceva ieri seara cand mai erau in acvariu mare nu au mancat i-am urmarit.Mancarea este de la tetra foite pentru pesti exotici. Tot aseara am facut un schimb mai mare de apa decat de obicei 30% fata de 20%cat fac saptamanal. Intrebarea mea e ce pot sa le mai fac? Am cautat pe internet si cred ca boala ar fi gill flukes dar e greu sa imi dau seama cei din carantina nu au totusi branhiile rosii sunt doar apatici si putin decolorati nu au pofta de mancare
|