[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
peste gupy mort  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
catalin
Unripe member

IP:

Am facut de curand (1 luna )un acvariu Juwel 70 gata echipat L-am lasat la ciclat iar cu o saptamana in urma am cumparat 2 cori , 2 plati , 6 gupi Problema este ca un gupi a murit ieri. Inainte du o seara,duminica l-am vazut f. abatut nu a mancat nimic .Uitandu-ma cu atentie la ceilalti am vazut ca unii un plati si un gupy au o zona rosie in dreptul braniilor dar in rest nu par sa aiba nimic in schimb 2 masculi de gupi sunt abatuti stau intr-un colt si nu prea inoata sau daca inoata par ametit unul din ei parca e si putin decolorat.Aseara am pus 1lingurita de sare la 10l se apa in acvariu mare iar intr-un borcan de muraturi cu pompa de aer i-am bagat pe cei 2 masculi de gupi . Se pare ca azi au mancat ceva ieri seara cand mai erau in acvariu mare nu au mancat i-am urmarit.Mancarea este de la tetra foite pentru pesti exotici. Tot aseara am facut un schimb mai mare de apa decat de obicei 30% fata de 20%cat fac saptamanal. Intrebarea mea e ce pot sa le mai fac? Am cautat pe internet si cred ca boala ar fi gill flukes dar e greu sa imi dau seama cei din carantina nu au totusi branhiile rosii sunt doar apatici si putin decolorati nu au pofta de mancare
Dragosman
Moderator
[Avatar]

IP:

Hai sa incercam....

1. Prima problema este ca ai lasat prea putun la ciclat acvariul. Daca inainte de a achizitiona pestii citeai articolul despre ciclarea acvariului si ciclul azotului ai fi aflat ca era bine sa ai putin mai multa rabdare. Dar daca totusi nu ai avut rabdare sa il lasi mai mult, era bina sa nu aduci toti pestii deodata in acavariu... ci pe rand, in transe (cu cateva zile - o saptamana interval intre transe)

2. Se poate ca sa fi cumparat pestii direct cu probleme si doar sa se fi agravat acum in conditiile unui acvariu inca necilat complet.

In concluzie: Fa schimburi dese si relativ mici de apa (daca se poate chiar zilnic) si observa mai cu atentie care e problema pestanilor tai. Din ceea ce povestesti tu nu reiese clar daca au sau nu branhiile inflamate.

Bafta!

In Aquarium Veritas!
[Email] [Yahoo!]
catalin
Unripe member

IP:

In zona branhiilor sau sub gura au zona rosie ca o pata dar este in interior nu pe piele nu pot sa localizez altceva . Din ce am citit poate fi costia sau intoxicatie cu amoniu care poate fi o explicatie pentru ca acvariul e nou ... nu stiu ce sa mai zic

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: