| Message |
|
|
|
Pai... hai ... punem mana de la mana sa strangem de-o cutie? Sunt si eu amator de 4 buc.
|
 |
|
|
|
Incercati pe la Praktiker / Bricostore
|
 |
|
|
guleag wrote:si ce fel de lumina sa mai atasez? tinand cont ce am si cam ce doresc de la acest acvariu? o sa ma straduiesc sa mai adaug un tub.
as mai adauga macar 2 tuburi Osram Fluora 77
|
 |
|
|
guleag wrote:fac un susbtrat din ceva pietris din quartz granulatie 3-4mm.......si nisip
Hotaraste-te ori la pietris ori la nisip+substrat fertil (turba). Nu le amesteca!
guleag wrote:Cat de mare sa fie in total substratul?!
8-9 cm
guleag wrote:in ce am citit ca e totusi mare inaltimea de 60 si ca ar trebui sa suplimentez cu lumina...
asa e! gaseste totusi o solutie! ai 288 l (brut) la care vrei sa pui doar 80W? si vrei sa-ti mearga si plantele bine?
guleag wrote:Pot lua si mai multi neoni?! sau deja sunt prea multi
eu m-as opri la 20 si nu uita ca ti-ai propus sa ramai DOAR cu 1 pereche scalari!
guleag wrote:dubii:e prea puternic fluval404(nu am detinut asa ceva..e reglabil?!) trebuie sa bag si o piatra pentru aer?
nu e prea puternic, pentru ca este reglabil, iar daca orientezi evacuarea filtrului catre suprafata apei (sa agite putin suprafata) elimini si piatra de aer
guleag wrote: mai trebuiesc intarituri la acvariu?120/40/60 sticla de 10mm...tot se vorbeste pe acest forum ca e la limita pentru aceasta sticla...
DA!
Bafta!
|
 |
|
|
pandacul wrote:Rasina se fabrica la Policolor se cheama Nestrapol ....
Care este cantitatea minima care trebuie cumparata? Cum vine ambalata ?
|
 |
|
|
scarabeul1984 wrote:Eu nu inteleg de ce va inghesuiti toti sa imi spuneti de unde sa imi cumpar si eu un corp pentru neon de 14W care sa aiba o latime mai mica? Sau cum sa imi fac unul acasa si de unde sa imi iau materialul necesar construirii? 
Iar eu nu inteleg de ce crezi tu ca e cineva obligat sa raspunda instantaneu intrebarilor tale!
Ce-ai vazut in pozele capacului lui Dales nu sunt corpuri ci doar niste reflectoare. Nu stiu daca sunt chiar Juwel...dar am vazut in magazinele de accesorii acvaristice astfel de reflectoare. Iata AICI cum arata ele chiar pe site-ul producatorului.
Incearca pe viitor sa nu mai bati asa nerabdator din picior cand pui o intrebare. Cu tact si rabdare obtii mult mai multe....
|
 |
|
|
diskusfun wrote:mi-e frica sa ma gindesc cit l-a costat !!!
:nutz: :nutz: Scum doamna scump!.... Scump! ..Da' halatu'? Cat e halatu'?... Cat e halatu'???:nutz: :nutz:
|
 |
|
|
|
De mult o tot tin... dar de data asta o zic: povestea cu viviparii la incepatori e cu dus si-ntors!!!
Pe de o parte sunt pesti ieftini, foarte usor de intretinut, rezistenti... aparent numai avantaje pentru incepator.
Dar... apare si cea de-a doua parte, si anume inmultirea lor extrem de facila, care - de ce sa nu recunoastem - bucura pana la lacrimi incepatorul pasionat. Chiar si cei mai batrani cred ca-si amintesc cu placere cum au asistat prima oara la o nastere a "micutilor".
Problema exact de aici apare (parerea mea): viviparul nu se poate abtine sa nu se inmulteasca!!! Si uite asa se trezeste tanarul nostru incepator ca intr-un bazin de 70L (asta in cazul extrem de fericit), in cateva luni (in care nu apuca sa inteleaga prea bine cum sta treaba cu acvaristica) de la 8-10 pestisori are multe generatii de pui. Pui de guppy, de molly, de xifo... o splendoare !
Si uite asa apare suprapopularea, si uite asa filtrul nu mai face fata, si uite asa de aici apa acida... apa laptoasa... invazie de lage... primele boli... decese... oooooofff!!!
Asa ca tare complicata e povestea asta cu viviparii si incepatorii... Delicat subiect!
|
 |
|
|
Mutam ! 
|
 |
|
|
arnoldx wrote:Daca astepti o zi sau doua iti dau eu dimensiunile pentru Tetratec EX700
Ai reusit ceva?
|
 |
|
|
 Misto combinatia..... dar cred ca dimensiunile sunt pentru Ex 1200.... oricum merci !
|
 |
|
|
|
Hai fratilor! Nu are nimeni canistra asta? Nu am reusit sa gasesc nimic pe net....
|
 |
|
|
|
Am o intrebare pentru posesorii de Tetratec Ex 700: ce inaltime are fratilor canistra asta (cu toate montate pe ea)? Ma bate gandul sa-mi cumpar una si nu stiu unde si cum as avea loc de ea.
Multam.
|
 |
|
|
|
Rezolvat! Caz si topic inchis!
|
 |
|
|
Anuntul mai e valabil pana sambata seara... duminica ajungand ori la unul dintre voi... ori in piata..
Atentie... nu-l luati doar de "amorul artei"... e un peste atat timid cat si semiagresiv.... adult... care de unul singur (asa cum a ramas la mine) nu are ce face...
|
 |
|
|
|
Donez mascul Pelvicachromis pulcher (kribensis) adult, sanatos, bine dezvoltat si viu colorat. Va astept pa™ privata :-) .
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Pai asta numai tu poti hotari... in functie de:
1. Ce gasesti cand te uiti in portofel
2. Cat timp liber ai
3. Cat de mult iti place efectul de moonlight
|
 |
|
|
|
Nu e nevoie sa-l vopsesti! Merge foate bine si autocolantul daca e pus cu ceva mai multa atentie... (ca o parere personala - nu cu model ci culoare uniforma - albastru inchis sau negru).
Revenind la autocolant:
1. Stropeste uniform suprafata geamului pe care urmeaza a lipi autocolantul (fara mila - apa multa)
2. Incepe lipirea de la un capat (colt) desfacand putin cate putin din rola de autocolant
3. Foloseste un obiect cu o muchie drepta pentru a presa autocolantul pe sticla si a scoate bulele de aer. Obiectul folosit nu trebuie sa fie prea dur - sa nu zgarie autocolantul. Poti folosi de ex. o carcasa de caseta audio invelita intr-o carpa
4. Daca totusi si dupa aceasta operatiune raman cateva bule le poti intepa cu un ac si cu acceasi "scula" de mai devreme scoti aerul ramas
5. Daca si dupa operatia asta mai raman urme, "dare" si "bule" mai astepta 3-4 ziele - apa de sub autocolant se va evapora (lent) si vor disparea cu totul.
succese maxime
|
 |
|
|
|
Unde e Orion-ul asta... ca-mi storc toate aminitirile si tot nu reusesc...
|
 |
|
|