| Message |
|
|
pretender wrote: secretul e: eu tin carasii din primavara pina in toamna intr-un mic iaz de curte.
Pai zi asa neicushorule...
Dar chiar si in conditiile astea tot hrana (de la mama natura, cum zici tu) conteaza.
Soarele si probabil spatiul suficient de generos pentru ei fac restul.
|
 |
|
|
Sandu wrote:...doar ca ASTA e O.affinis cand oi fi eu coleg de schit cu Parintele Susai
Am observat si eu dar cum ai spus si tu pozele meritau vazute mai ales ca erau atatea specii puse la un loc.
E bine-venita sublinierea ta ca sa nu inducem pe nimeni in eroare, mai ales ca nu asta a fost intentia mea 
|
 |
|
|
ashavodaz wrote:am citit despre Vallisneria. ... dupa mine, poate sa fie..., sincer nu stiu. oricum "Latimea frunzelor: 1-2,5 cm, in functie de forme"... la mine nu are 1 cm in latime 
Nu e musai sa aibe latimea de 10 mm...exista vallisneria si cu frunze mai inguste de 1 cm. In varianta nana frunzele au 2-3 mm, dar eu nu am vazut pe la noi.
|
 |
|
|
@ashavodaz
Ai zis "inalta si nu prea lata" ...aproximativ cat de inalta si cat de lata, ca din cate stiu eu Echinodorus tenellus nu creste prea inalta. Poate vorbim de o vallisneria...sau cine stie
Ceea ce ai taiat tu se numeste stolon si creste de la planta mama, iar la capatul stolonului creste un pui. Daca puiul are radacinile suficient de dezvoltate pentru a se putea hrani si fixa in substrat stolonul poate fi taiat, realizandu-se astfel o inmultire a plantei.
Marcotaj parca se numeste genul asta de inmultire...poate cineva mai experimentat ca mine iti va povesti mai multe despre inmultire.
|
 |
|
|
|
Imi amintesc ca am vazut multe poze cu "veioza" si diverse setup-uri ale ei. Stiu ca erau poze facute la catva luni distanta si era impresionanta diferenta, da' de articol nu stiu nimic...ma duc sa-l caut.
Merci lukaboy
|
 |
|
|
John wrote:Care este metoda cea mai buna de a curata saptamanal acvariul.Si ma refer de a reusi sa scoatem mizeria dintre pietris.
Sifonarea periodica(nu neaparat saptamanala) a substratului.
John wrote:Sa umblu prea mult cu furtunul printre pietris imi e sa nu risc imediat ridicarea mizeriei la suprafata.
Eu cred ca nu e nici o problema daca mizeria se ridica la suprafata. Se intampla uneori si la mine, dar o parte din ea e scoasa cu apa inlocuita, o parte e scoasa cu ajutorul filtrului (ceea ce e mai bine decat sa stea nemiscata printre pietris) si ce mai ramane se decanteaza pe fundul bazinului, asa, ca sa mai ai ce sa cureti si saptamana viitoare :-)
|
 |
|
|
pretender wrote:treaba cu hranitul si separarea e abureala. dupa mine carasii sunt mai usor de reprodus ca guppy. perioada conteaza.
Pai sa te trezesti cu pui de guppy in acvariu am mai auzit dar sa pleci in concediu si sa ti se umpla acvariul de carasi nu.
Care e misterul si ce conteaza daca separarea si hranitul nu?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
@ Dolly
Adevarul e ca un olandez cu o maternitate in el ar fi super-inedit :o
...in fine..orice o iesi pana la urma sunt sigur ca o sa ne povesteasca si noua si poate o sa ne si arate sa murim de ciuda.
|
 |
|
|
attilio wrote:su nu exageram, cred ca nu e acvarist care sa nu fi avut guppy iar eu nu am auzit niciodata asa ceva..
Daca vrei sa pui guppy intr-un acvariu olandez asa cum ai scris intr-un post mai sus imagineaza-ti cum e sa alergi dupa ei cu minciocul (pe care sper sa reusesti sa il faci  ) printre plantele care ar trebui sa aibe intaietate in genul asta de acvariu. Poate ca e exagerat ca va trebui sa scoti totul ca sa scoti toti gupanezii de acolo dar tot o sa-ti dezradacinezi cateva plante si o sa le deranjezi alergand dupa vreun puiut de gup care se incapataneaza sa se ascunda in cea mai frumoasa Ammania gracilis din bazin
Eu zic ca intr-un acvariu bine plantat, dar special pentru guppy  , dar intr-un olandez
...parerea mea 
|
 |
|
|
|
Multam de sfaturi!
Inca nu m-am hotarat daca tai mugurasul sau il astept pe urmatorul, dar oricum astept sa ajunga la 4 frunze asta (adica cateva zile :-) ) si ma hotarasc eu ce fac cu el atunci. Maine o sa ii tai insa rizomii in exces daca zici ca nu-i nici o problema.
|
 |
|
|
Stiu ca o sa-mi spuneti ca gasesc toate informatiile pe vechiul forum (tocmai am citit de acolo articolul lui Leo despre anubias nana ) dar am cateva intrebari suplimentare.
Anubiasul meu creste fixat pe o radacina pe care intre timp a invadat-o cu rizomi (probabil vor ramane impreuna pentru todeuna ca par inseparabili  ). Pe tulpina a aparut un "mugur" dar care nu a crescut lateral ci chiar in mijlocul tufei si are deja 3 frunze noi, verde deschis (prima incepe sa se inchida la culoare). De la baza acestui mugur au inceput sa creasca noi rizomi (dintre care unii s-au lungit foarte inestetic pe frunzele mai vechi).
Intrebari:
1. Daca separ acest mugur, cu trei frunze si rizomii lui, tufa initiala va mai face alte frunze, pentru ca dupa separare va ramane goala in mijloc
2. Cum se face separarea efectiva? Se taie (cat, de unde) se rupe/smulge?
3. Daca nu separ acest mugur, vor aparea altii?
4. Mugurasul are inca o funza rasucita si cel putin inca una strans lipita..daca il separ ii voi incetini/opri ritmul de crestere?
5. Daca aleg nu il separ, ii pot taia rizomii care au luat-o aiurea fixandu-se pe frunzele vechi (o sa ii ramana cativa si fiind lipit de trupa mama probabil ca o sa se poata hrani?..nu?)
Multumesc
|
 |
|
|
Din similaritati ma duce cu gindul ca tocmai capacul produce problema, sau doar tetrazonele.
Nu cred sa fie capacul de vina...asta pentru ca la mine nu a aparut niciodata si acvariul a avut capac de la inceput, iar aerarea se face prin agitarea moderata a suprafetei.
|
 |
|
|
|
Pai ca sa mearga mai usor fa tu o lista cu ce vrei sa cumperi si noi o sa incercam sa iti spunem preturile aproximative pentru fiecare in parte.
|
 |
|
|
Dolly wrote:Poti pune o piatra peste felia de castravete.
..sau ingropa-i un capat in substrat...eu asa fac si merge. In 2-3 ore se strang ciorchine pe bucatica de castravete.
|
 |
|
|
Foarte interesanta discutia...am plecat de la doi pestisori intr-un borcan de 5 L si am ajuns la interventia nevestelor in acvariile noastre si controlul financiar preventiv
Oricum ma bucur ca s-a rezolvat, asa ca Marius bine ai venit printre noi!
|
 |
|
|
|
Eu zic ca nu e bine sa scapi de toti melcii din acvariu..au si ei rostul lor pe acolo.
Cred ca e suficient sa scoti melcii care se strang la salata (poti incerca si cu castravete).
Partea cu scosul nisipului si spalatul acvariului mi se pare prea radicala si va creea mai multe probleme decat rezolvari.
Daca insisti sa scapi de toti melcii exista chimicale care fac asta si macar scapi de reciclatul acvariului si de stresatul locatarilor.
|
 |
|
|
Bine am revenit!
...obosisem sa tot intru pe acvariu.ro degeaba, bine ca lucrurile sunt ok acum.
|
 |
|
|