[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Seductiv
Forum Index » Profile for Seductiv » Messages posted by Seductiv
ClauM wrote:Clar ca sunt slabite si necesita inlocuirea cu altele noi, balastul este cel original?

Balastul este cel original.
Salutare, acvaristi!

Am un acvariu Juwell Rekord 800 de 110 litri de dimensiuni
81 cm lungime
45 cm latime
36 cm inaltime

Pana ieri am avut (inca le am) 2 neoane:
- Neon Hagen Aqua-Glo T8 de 20W/59 cm/55 lux (in partea din fata a acvariului)
- Neon Hagen Power-Glo T8 de 20W/59 cm/55 lux (in partea din spate a acvariului)
Ieri, instalatia de lumina (4 ani vechime/8 ore pe zi) a inceput sa dea rateuri, mai precis, neoanele stau cateva secunde aprinse, dupa care se sting. Am observat ca la capetele de langa stecher sunt mai negre, iar neonul din fata are o portiune de lumina mai galbena, restul alba (de neon).
M-am gandit ca de vina este doar neonul Aqua-Glo, care ar trebui inlocuit, insa astept un raspuns din partea dumneavoastra.

In cazul in care de vina cu neiluminarea este un neon, as dori sa le schimb pe amandoua, cu unul pentru contrast si unul albastru, dar nu stiu, din nou, cu ce marci. Astept, de asemenea, parerea dumneavoastra.

In acvariu am sol, pietris, plante verzi si una rosie, neoni, neoni rosii, neoni negri, zebrute roz si 2 sanitari de fund.

Multumesc anticipat pentru sfaturi si opinii.
Puteti sa postati si aici continutul articolului? Nu se deschide nicio pagina din cele de mai sus.
Parerea mea despre faptul ca hartia aia este plasticata ramane in continuare aceeasi. Hartia a fost plasticata tocmai pentru a nu se deteriora in apa, in niciun caz pentru aderenta.
Pai cand vad ca unii nu fac diferenta intre un poster si un autocolant cum vrei sa raspund? Am pomenit eu de autocolant?
Si mai vorbim de aderenta....pai o hartie normala are aderenta mai mare decat un poster plasticat. Cred ca vorbim discutii...
schimb de apa ii fac saptamanal in cel mare si la 2-3 zile in cel cu carasul.
Am mai folosit acum 1 saptamana niste Ferropol. Ar putea sa fie si de la el.
ce naiba mai e si ala?
Am folosit testele 5 in 1 de la JBL.
Rezultatul a fost de mai multe ori astfel:
NO3 = 0-10 mg/l
NO2 = 10 mg/l
GH >21d
KH = 10d
pH = 6,4-6,8
Primul acvariu este un Juwel de 110 litri cu filtru incorporat. Uneori mai folosesc si aerator cu bule de aer. Este plantat in proportie de aproape 100% din suprafata. Pana acum 2 saptamani am avut niste scoici in acvariu si duritatea varia intre >7d si acelasi >21d. Scoicile le tinusem 1 saptamana.

Sa introduc din nou scoicile pentru scaderea duritatii apei?

Al doilea acvariu este de 20 litri cu 1 carasel in el, aerare cu bule de aer, fara filtru cu pompa (doar burete).

Cum sa scad duritatea apei?
Ma gandeam la coada de matura metalica, sectionata pe lungime si 'deschisa'.
in magazine sunt reflectoare de aceeasi forma
Atat anubias cat si valisneria sunt plante nepretentioase. Lumina poate sa fie slaba pana la foarte puternica, pH intre 5.5 si 8 la anubias si 6-8.5 (pana la 9-9.5 la unele specii) la valisneria.
Stii cumva ce plante ai de arata rau fara CO2 (sau cu aerator)?
Daca pana pe 15 aprilie nu il vinzi, il cumpar eu sigur. Abia atunci iau salariul.
Eu nu folosesc CO2, iar aeratorul il folosesc doar ziua (06:30 - 24:00), timp in care tin si lumina aprinsa. Mi-am cumparat priza programabila si ea face totul. CO2-ul este bun pentru plante dar nociv pentru pesti (in cantitati mai mari). Cand pestii se ridica la suprafata apei inseamna ca nu ai oxigen de ajuns, deci baga aeratorul mai mult timp. Atentie la specia de gourami. Iti pot spune din experienta ca Dwarf Gourami este mai agresiv si ataca unele specii de pesti, ba chiar si Blue Neon Dwarf Gourami (acesta din urma este mai linistit). Nu agiti foarte mult mizeria din filtru. Eu schimb vata 1 data/saptamana si tot atunci spal bine si buretii. Se tulbura putin apa, dar apoi filtrul isi face treaba.
Denumirea exacta este Panda Oranda Goldfish
voi incerca fixolul. multumesc tuturor
Daca stau la suprafata toti pestii vezi sa nu ai lipsa de oxigen in acvariu.
Sa ne spui si noua despre ea daca o vei utiliza.
In plus de asta am bagat si niste carasei care rezista eroic tulburarii apei si nici nu manaca planta
Eu de 4 zile tin o Anubias intr-un acvariu aflat la ciclare. Nu are absolut nimic.

Forum Index » Profile for Seductiv » Messages posted by Seductiv
Go to: