Message |
|
da, despre planta aia era vorba. la mine nu a rezistat ca mi-au terminat-o pestisorii aurii.
|
 |
|
Pai as vrea sa vad si eu undeva scris ca este pentru exterior doar. oare de ce s-au mai chinuit oamenii aia sa-l faca asa special...plasticat, cand in exterior pot pune si niste desene scoase la imprimanta?
|
 |
|
Pacat ca nu esti din judetul Mures
|
 |
|
M-as mira sa creasca in diametru 1 cm in 4 zile. Nu cumva sunt jumulite de pesti? Sau nu au lumina indeajuns. Atunci cand nu au lumina indeajuns, tind sa creasca in sus, cautand lumina. Aceste plante cresc foarte greu.
|
 |
|
Sfatul meu (al unui incepator) este sa incerci sa le tii la un prieten pana dupa ciclare, iar daca nu, le poti introduce in acvariu deoarece nu sunt foarte pretentioase.
|
 |
|
Sfatul meu (tot de incepator) este sa pui si pietris peste substrat. La un moment dat vei cumpara plante care se simt bine si cu pietris de granulatie diferita. In plus de asta, in momentul in care faci curat in acvariu substratul va tulbura foarte mult apa. Daca nu gasesti in Slatina, comanda prin net. Vei primi telefon de la firma pentru confirmarea comenzii, iar apoi vei fi sunat de firma de curierat rapid ca ai primit coletul. In functie de disponibilitatea produsului si de cum se misca firma de curierat (zic ei rapid), vei primi comanda in cateva zile. Modalitatea de plata o stabilesti la primul telefon.
|
 |
|
Am si eu o intrebare. Plantutele alea mici (Micranthemum micranthemoides cred) o duc bine, deoarece sunt foarte pretentioase.
|
 |
|
A incercat cineva cu refletoare confectionate din coada de matura invelita in folie de aluminiu de impachetat alimente?
|
 |
|
Sigur se inteleg foarte bine. Ar fi indicat totusi sa-i tii intr-un acvariu maternitate introdus in cel mare 1 zi pana se obisnuiesc unii cu altii.
|
 |
|
ma refer la fundal hartie (speciala) si as vrea sa-l lipesc in interiorul acvariului deoarece se vede mult mai bine decat in exterior. Momentan nu mai investesc bani in acvarii cu fundal gen roca
|
 |
|
Vreau sa cumpar o pereche de carasei panda, mici, de preferat ca vanzatorul sa fie din Targu Mures/Sighisoara
|
 |
|
Merci pentru raspuns. Merge sa lipesc si in apa?
|
 |
|
Stie cineva vreo solutie pentru a lipi un poster/fundal intr-un acvariu cu apa?
|
 |
|
cam asa arata acvariul meu acum, dupa 2 saptamani:

|
 |
|
Pana diseara mai am insa cateva intrebari:
1. Este indicat sa mai introduc din cand in cand solutie de tratare a apei impotriva clorului si metalelor grele?
2. Cam la cat timp sa schimb grafitul la filtru?
|
 |
|
am mai scapat de 10 pesti pe care i-am dus la serviciu. cu timpul voi mai renunta si la altii. am schimbat castelul cu o buturuga maro, am mai cumparat plante incat am mai scimbat aspectul. nu am gasit prea multe in Sighisoara, iar acum am facut comanda pe net pentru achizitionarea a inca 5 tipuri de plante (1 x Alternathera cardinalis, 1 x Alternathera lilacina, 1 x Alternathera rosaefolia, 2 x Micranthemum micranthemoides, 2 x Lilaeopsis novea-zealandia). Am mai schimbat un neon Sylvania Daylight 765 de 18W cu unul AquaGlo de 20W pentru a da culoare mai intensa pestilor. Am incercat si un Osram albastru, dar nu mi-a placut cum intuneca mediul. Revin cu o poza mai pe seara.
|
 |
|
Si eu am achizitionat de curand un acvariu Juwel Lido 120 cu neoane Sylvania Standard de 18W, unul Daylight 765 si unul Warm White 530. La salariu insa vreau sa le schimb cu unul albastru si unul Fluora care sa dea culoare mai intensa pestilor. Cel putin asa m-a sfatuit vanzatorul. Filtrul acvariului nu a fost de ajuns si am mai cumparat unul extern. Mi se ridicasera toti pestii la suprafata apei din cauza lipsei de oxigen. Acum vreau sa cumpar niste plante Riccia fluitans, Glossostigma elatinoides, Pogostemon helferi pentru fata acvariului. Am in acvariu aprox. 40-50 de xiphoo, zebre roz, neoni, scalari, guppy, molly, platy si 1 betta.
Urmeaza sa-i cumpar si un tapet negru pentru spatele acvariului.
As avea nevoie de cateva sfaturi cu privire la ce plante sa folosesc pentru partea de mijloc si de spate a acvariului. Banii nu sunt o problema, doar ca as vrea sa iasa ceva frumos. Cam ce neoane ma sfatuiti sa cumpar/modific/adaug?
|
 |
|
Radu Luchian wrote:Am gasit acest site cautand scalari half-black. Il consider atat foarte util avand in vedere gama larga de pesti prezentati, cat si imaginile asociate. Astept opinii (fie bune, fie rele)
Acesta este situl.
Link-ul pus de tine nu mai functioneaza. Insa este bun asta:
http://www.thegoldfishbowl.co.uk/index.php?pg=2
|
 |
|