[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Neoanele se sting dupa cateva secunde  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Seductiv
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare, acvaristi!

Am un acvariu Juwell Rekord 800 de 110 litri de dimensiuni
81 cm lungime
45 cm latime
36 cm inaltime

Pana ieri am avut (inca le am) 2 neoane:
- Neon Hagen Aqua-Glo T8 de 20W/59 cm/55 lux (in partea din fata a acvariului)
- Neon Hagen Power-Glo T8 de 20W/59 cm/55 lux (in partea din spate a acvariului)
Ieri, instalatia de lumina (4 ani vechime/8 ore pe zi) a inceput sa dea rateuri, mai precis, neoanele stau cateva secunde aprinse, dupa care se sting. Am observat ca la capetele de langa stecher sunt mai negre, iar neonul din fata are o portiune de lumina mai galbena, restul alba (de neon).
M-am gandit ca de vina este doar neonul Aqua-Glo, care ar trebui inlocuit, insa astept un raspuns din partea dumneavoastra.

In cazul in care de vina cu neiluminarea este un neon, as dori sa le schimb pe amandoua, cu unul pentru contrast si unul albastru, dar nu stiu, din nou, cu ce marci. Astept, de asemenea, parerea dumneavoastra.

In acvariu am sol, pietris, plante verzi si una rosie, neoni, neoni rosii, neoni negri, zebrute roz si 2 sanitari de fund.

Multumesc anticipat pentru sfaturi si opinii.
[WWW]
larry_d
Junior member

IP:

Daca ambele neoane se sting in acelasi timp poate fi o problema cu droserul, dar o sa trebuiasca sa schimbi si neoanele deoarece sunt uzate
ClauM
Junior member
[Avatar]

IP:

Clar ca sunt slabite si necesita inlocuirea cu altele noi, balastul este cel original?
Seductiv
Junior member
[Avatar]

IP:

ClauM wrote:Clar ca sunt slabite si necesita inlocuirea cu altele noi, balastul este cel original?

Balastul este cel original.
[WWW]
DANIEL123DANIEL
Junior member
[Avatar]

IP:

un tub este ars la unu din capete.se verifica tubul cu o baterie inseriata cu un bec(1,5 v) sau cu un aparat de masura.diagnoza pentru lampa cu 2 tuburi daca lumineaza 1-3 secunde si apoi se sting .
ambele capete la tub trebuie sa inchida circuitul.
[Email] [Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ai rezolvat problema? daca nu, eu am avut o problema asemanatoare, pe care am rezolvat-o fixand mai bine neoanele in soclu. Am constatat ca neoanele ieseau din soclu ( capacul de indoia la ridicare) iar neoanele aveau contactul imperfect. Dupa asta am rigidizat soclurile si am rezolvat problema. Simtomul era acelasi: se stingeau dupa 2-3 secunde, de la aprindere

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: