[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Si in final cateva poze cu placile uscate adaugate in acvariu. Acestea sunt acoperite complet cu coraline pe partea superioara.

Aici cum arata placa pe 25/12/2013

image

Si din gorgonieni, Menella (NPS).

Gorgonienii:

Poze cu cele doua anemone mini-maxi. Sunt foarte rezistente, fotosintetice dar si reef food ready. Au supraviuetuit perioadei cu NO3 > 50 ppm. Accepta anemone cleaner shrimp si sexy shrimp. Nu au capturat pesti sanatosi sau melci.

Ale mele s-au miscat relativ limitat de la plasarea in acvariu (ca urmare a tratamentului cu AiptasiaX)

Idiotii de clowni au decis sa traiasca in scoica. Cum scoica este scatofila, ii accepta cu placere pe clowni pe manta.
Poze cu ceilalti LPS din acvariu.

Consecinta adaugarii luminii led Fiji Blue e ca nu imi mai ies pozele asa cum le vad cu ochiul lliber. Si ca toti coralii fotosintetici sunt deschisi mai mult timp (inclusiv scoica Derasa). Iar fluorescenta este incredibila.

Si tot azi am trecut pe la Maidenhead Aquatics Windsor si aveau: vreo trei perechi de Amblyeleotris randalli si o pereche de Amblyeleotris wheeleri.

Aproape ca eram cu A. wheeleri in punga cand am vazut ca una din perechile de A. randalli era din doua exemplare de vreo 1.5 cm, asa ca i-am luat pe astia acasa pentru cub. Ma bate gandul sa duc si A. wheeleri din pico inapoi la magazin si sa-l schimb cu perechea de A. wheeleri. De obicei este imposibil sa tii mai mult de un singur exemplar de Amblyeleotris intr-un acvariu, dar daca sunt o pereche stabilita poti sa te bucuri de doua exemplare in acelasi acvariu. Inca nu am vazut la vanzare perechi stabilite de creveti, desi stiu de pe YouTube ca se poate (un video cu un acvariu german cu o pereche de Yellow Watchman Goby care traia cu o pereche de pistol shrimps).

Dupa o aclimatizare impecabila, i-am adaugat in acvariu. Dupa cateva incercari sa-i directionez spre vizuina crevetelui care a ramas acum mult timp fara goby, cei doi au inceput sa prezinte un comportament agresiv catre partener. In cele din urma au intrat in aceeasi vizuina, de unde a iesit in doua ocazii doar unul dintre ei. Nu i-am vazut de atunci pe amandoi deodata si nici in echipa cu crevetele. Sper sa-si rezolve problemele si sa se impace.

Si poze, desigur.

Am sarit peste schimbul de apa saptamana trecuta. Am lasat si cupa de la skimmer negolita/necuratata pentru doua saptamani. Am schimbat insa vata care imi asigura prefiltrarea mecanica la saptamana.

Azi inainte sa schimb apa am testat pentru nitrati: intre 5 si 10 ppm, mai aproape de 10. Se pare ca nitratii stau rezonabil de jos doar din denitrificarea biologica cu BioNitratEx. Schimburile de apa ma ajuta sa-mi mentin calciu/magneziu/microelemente la nivele rezonabile.

Ma gandesc sa-mi cumpar teste de Ca si Mg si o unitate cu vreo trei pompe peristaltice si sa incep sa dozez Ca, Alk si Mg si sa renunt la schimburile de apa.

Tot azi am mai dat o tura de AiptasiaX de mancare la toate Aiptasia pe care le-am putut gasi prin cub. E a treia saptamana consecutiva cand fac un tratament, parca nu mai sunt la fel de dese dar tot revin, mai ales cele mari intr-o saptamana sunt la fel de frumoase ca inainte de tratament. Rezistenta la AiptasiaX? Trebuie sa-mi fac curaj si sa pun comanda pentru primele exemplare de Berghia. Am inceput o cultura de Aiptasia in refugiu si intentionez sa incep cu trei exemplare in refugiu si daca stabilesc o cultura sa incep sa le raspandesc in acvariu si apoi si in celelalte acvarii si pe la prieteni.

Andrei1234 wrote:Aquael nano reef e disponibil si in varianta de 20 litri.

Cred ca are aceleasi dimensiuni cu cel de creveti.
Regula pe care am gasit-o eu ca fiind cea mai sensibila e cea a lui Mark Callahan: go plus one. Adica vezi ce skimmer e recomandat pentru volumul de apa al acvariului tau si alege la modelul imediat superior.
AquaEl Classic pare cel mai bine proportionat pentru proiect, AquaEl Pearl ofera avantajul inaltimii si al volumului mai mare, pe care le-as putea valorifica cu gorgonieni si niste structuri din piatra vie mai aerisite. Ca sa nu zic ca incape si un powerhead.

Fluval Edge are avantajul ca arata cel mai curatel. E cel mai unfit for purpose, cu acces dificil, probleme in upgrade lumina, probleme la intretinere (trebuie sa scoti apa inainte sa bagi mana in acvariu).

AquaEl Nano Reef e mai mare decat oricare din acvariile actuale si nu ar mai fi un Pico. Iar cel de creveti e mai inalt decat lat si nu e bow front.

Inteleg ca se va lansa un nou Fluval Edge care se poate folosi ca marin fara mare bataie de cap conform Hagen.

Ce e cert e ca va trebui sa renunt la capacul de plastic si sa fac un lid custom de sticla. Va trebui sa aiba o gaura pentru skimmer, spatiu pentru filtrul hang-on si pentru feeder si o margine taiata curb. Sper sa fiu suficient de indemnatic sa fac asta singur cu un glass cutter.
koala wrote:
Alba ca Zapada, cu vocea ragusita:

- Sa intre urmatorul!

image

Felicitari pentru noul clown. I-ai botezat? Ca e pacat, maica, sa moara nebotezati.

Cele mai populare nume sunt: Nemo, Coral, Marlin. Intrucat ar trebui sa fie ambii baieti, eu i-as numi Nemo pe al mai mic si Marlin pe celalalt, iar cand incep sa faca nebunii I-as schimba numele lui Nemo in Marlin si lui Marlin (care e cel mai mare si va deveni fetita) i-as zice Coral. Asta desigur, daca nu vrei sa iti numesti vreun coral Coral. Nu i-as lasa cu numele Nemo si Marlin, nici n-as tine Nemo cu Coral. Sau poti sa-i zici Coral celui care a murit, ca a murit si in film, si sa lasi ca in film Nemo si Marlin. Nemo ii zici aluia mai mic si Marlin celui mare.

Primii mei clowni se chemau Zu-Zu si Zig-Zag. Cand a murit Zu-Zu am inlocuit-o cu un clown mic, dar am presupus ca Zig-Zag va deveni femela, fiind mai mare, asa ca i-am schimbat numele in Zu-Zu. Acum ca Zig-Zag a crescut mai mare decat Zu-Zu, i-am schimbat numele inapoi in Zu-Zu si lui Zu-Zu ii zic iar Zig-Zag.

Concluzia: doi clowni in 30L = bad idea. Pe LiveAquaria zice un clown in 30 us gallons.

Dar daca le iei anemona s-ar putea sa nu vrea mai mult spatiu. Problema ca o anemona are nevoie de minim 10 galloane si de un acvariu matur, minim sase luni, zic carcotasii, eu as zice ca un an e mai realistic.
M-am oprit la doua acvarii AquaEl:

Aquael Classic 40 Bow Aquarium (40x25x25 cm, 20L)

image

AquaEl Pearl 40 Bow Aquarium (40x25x30, 26L)

image

Alta alternativa ar fi Fluval EDGE 23L:

image

koala wrote:
Alba ca Zapada, cu vocea ragusita:

- Sa intre urmatorul!

image

Am crezut pentru un moment ca Alba ca Zapada e Ben Stiller.
Doua ghiduri pentru identificat ganganiile care vin cu piatra vie sau prin import cu diversi corali etc.

Unul basic: http://www.lionfishlair.com/hitchhiker/hitchhiker.shtml

Unul mai avansat: http://www.chucksaddiction.com/hitchhikers.html

rllq
Stiu ca topicul e vechi, dar e de actualitate.

Zoanthus si Palythozoa sunt considerati corali pentru incepatori, asa ca toti incepatorii pun mana pe unul. Pun pariu ca cel putin 90% din incepatori habar n-au the palytoxina.

Legat de intepaturile veninoase oferite de Volitans, apa fierbinte sau orice procedeu de incalzire al zonei intepate ajuta intrucat toxina este termolabila si o data expusa la caldura, se denatureaza intr-o forma inactiva si ca atare nepericuloasa. De unde folclorul cu urinat pe zona intepata (lionfish, arici de mare, etc.)

Astropecten polycanthus contine tetrodotoxina, neurotoxina fara antidot cunoscut. Cati dintre voi stiau asta?
Cred ca am gasit si firma care sa-mi faca acvariul, par sa ofere tot ce vreau si au preturi decente.

http://aquariums4life.co.uk

4s7ik
Andrei1234 wrote:Am inteles, azi cand sa aprind lumina zoasi erau deschisi, cred ca nu le place lumina, comand UN bec special pentru marine aquatic nature.

Uneori coralii se deschid in anticipatie dimineata, daca ai program regulat de iluminare.

Gorgonianul meu nefotosintetic se deschide la orele la care am programat fish feederul sa dea mancare.

Coralii pot fi educati cu un program orar daca esti constant in stimulii externi oferiti.

hkdph
Am adaugat un gorgonian, salvat din acvariul de live rock de la magazin, unde statea fara lumina, plin de melci pradatori de gorgonieni.

cn1l
Andrei1234 wrote:
... cumva algele GHA sunt maroni, ca ma enerveaza si le curat odata pe zi, se fac foarte repede...

um02122 wrote:
Oricum, cred ca te-ai grabit sa adaugi corali, inca n-ai trecut prin valurile de alge din fazele initiale ale ciclului, cand se acumuleaza exces de organice si cresc fosfatii. Sa vezi ce o sa mai freci cu periuta si o sa il rogi pe Koala sa dea acatiste la muntele Athos ca sa scapi de GHA.

E ok, ai inceput sa treci prin acele valuri mai sus mentionate. Ai noroc ca se duce si Koala in Grecia chiar la timp.
Algele pe care ar trebui sa le ai acum in meniu sunt diatomele si cyano, GHA apar mai pe urma.

Legat de controllerul Arduino, era pentru controlat LED-uri in unitati DIY.

Steluta se cheama brittle star, e detrivor folositor. Daca vrei sa o vezi, da de mancare, ar trebui sa isi fluture imediat niste brate prin apa intr-o incercare de a agata mancare.

Cuprul omoare toate nevertebratele, nu doar coralii.

lg96

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: