[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dzsenci
Forum Index » Profile for dzsenci » Messages posted by dzsenci
daca poti hai dupa el azi , ca maine plec din cluj
da
vreo 10 fire iti ajung?
donez multe fire de valisneria in cluj
0740256144
acuma vin pozele
[img]http://img4.imageshack.us/img4/453/kp044.th.jpg" alt="image" />[/img]

si asa arat paradisul crevetilor:
[img]http://img4.imageshack.us/img4/6811/kp049.th.jpg" alt="image" />[/img]
Dupa 7 zile de black out si 3 schimburi de apa si-a mai revenit un pic acvariul . Inca mai am nevoie de citeva schimbari de apa pt a reveni complet dar arata altfel decat cum arata acuma o saptamana. Singura problema e ca toate plantele au crescut foarte mult in timpul black outului , dar in sus . Arata nasol . Va trebui sa le tund un pic sa arate cumva. De maine am sa dau drumu la lumina dar in loc de 10 ore o reduc la 6 si saptamanal am sa cresc cu minutele.
Intrebarea mea este pot baga CO2 si feropol 24?
sa vezi ce impachetat e daca acolo patrunde lumina vopsesc geamu negru
Am schimbat 25 % de apa si la-m acoperit la loc . Peste 4 zile va spun cum arata apa
ok dupa ce orc cu piticu schimb apa . Sper sa nu aibe de suferit pestisorii
:-)
Cat despre lumina sa dau drumu toate , adica 56W sau treptat.
Radu.U wrote:este o alga destul de dificila.
*Te-ar putea ajuta si un filtru UV-sa-ti omoare algele plutitoare (GW-green Water)
*blackout se face timp de 4 zile nu 2-3. si inainte de blackout schimb de apa, la fel si dupa 4 zile
*lujari de bambus
*Foarte multe schimburi de apa

Si GW nu apare de la lumina apare din alte motive:
de obicei, o combinaþie mare de nitrati, fosfati, si mixte, în unele amoniac / amoniu. Pertubarile substratului sunt de obicei de inculpat. Ce se întampla aceasta alga (GW) va aparea datorita amoniacului / fosfat de amoniu si, sa-ti amintesc ca algele consuma mai usor fosfati decat plantele, din cauza ca ele au celule mult mai mici, alga asta se hraneste cu amoniac / amoniu ºi fosfati

am umblat si la substrat , de UV nu pot face rost si nici de cumparta nu imi permit .
Cat despre blackout e si acuma acoperit bine o mai las asa 2 zile .Cat despre schimbatul apei nu am stiut ca trebuie inainte . Acuma ma duc sa pun apa la stat si maine o schimb . cat la % sa schimb?
Radu.U wrote:ai avut in timpul apropiat de alga probleme cu co2 ?
asta o tratezi cu schimburi treptate si dese de apa.
Se cheama algae bloom (Green Water)
Daca ai teste, Incearca un Nh4.
O mai poti trada prin black-out, 2-3 zile, sau incearca sa pui cateva plante de suprafata sa realizeze acel efect , totodata sa absoarbe din nutrienti

nu am teste pt Nh4 . Am vrut sa cumpar ieri dar din cauza ca am ramas fara bani nu am reusit sa cumpar .
Daca prin black-out intelegi acvariu acoperit , am acoperit acvariu de 2 zile .
Eu ma gandesc ca am provocat aceste alge cand am montat cele 2 neoane de 18W, si era prea multa lumina dintrodata .
pulitzer wrote:cu uv cred ca ar merge asta am patit eu:
6 feb image

tie de ce ti sa facut asa apa?
multumesc pt sfaturi
am sa incerc si varianta asta . Poate sa fie de la lumina prea mare ? Adica : din 20 W am crescut la 56W de pe o zi la alta.
Vreo sugestie?

image
ReBella wrote:E laptoasa apa pentru ca se cicleaza acvariul.Isi va reveni,nu mai schimba mai mult de 10% din apa...si asta doar daca vezi ca pestii dau semne de intoxicatie.Ai grija la bomba,sa nu ajunga spuma din sticla in apa.

Inca se cicleaza ? Apa era curata pana am bagat o buturuga .
Help pls . Ieri am schimbat apa pt ca era laptos , se vede in pozele din postarea anterioara . Am schimbat 30% din 96L si aztazi este si mai laptos decat ieri . Ce sa ma fac cu apa asta ?
[img]http://img24.imageshack.us/img24/5045/41728988.th.jpg" alt="image" />[/img]
din acel reactor co2 este "tras" de filtru si asa e introdus in apa .Prin iesirea de la filtru bula de co2 este "spart " in bule mai mici care este dizolvat in apa
difuzorul de la co2 este DIY in 5 min asa ca nu se dizolva complet am sa incerc sa pun o poza cu instalatia
ketamina wrote:daca tu la nivelul de co2, care il administrezi acum ph-ul tau a scazut, va scade in continuare pana cand ai sa cautii pesti

Am masurat si azi dimineata si tot atata era . Ce ma sfatuiesti sa reduc din co2 ? Sa reduc la bula pe 10sec. Sau sa las asa pana dimineata si sa verific si atuncia ph sul sa nu am surprize
ketamina wrote:asta inseamna ca daca nu ai facut nicio modificare, ph-ul tau s-a schibat, acuma, ai grija sa te opresti la un moment, altfel ai sa vezi si pestii cum scot bule

Nu mi sa modificat nimic . Inca . :-) . Am facut test acuma 15 min si am avut ph 6.5-6.6 kh 3

Forum Index » Profile for dzsenci » Messages posted by dzsenci
Go to: