Message |
|
Asa mi sa spus ca a fost folosit in acvariu . Sper sa nu am probleme cu el
.
|
 |
|
Help . Vita de via pluteste pe apa nu o pot fixa 
|
 |
|
Asa arata acuma acvariul . Fara vita de vie .ia urmeaza a fi pus maine.
![]() [img]http://img26.imageshack.us/img26/6582/kp028xj9.th.jpg" alt="image" />[/img]
Scuze daca e prea mare poza
|
 |
|
Cu co2 eu ma-m gandit sa experimentez acum cat nu am pesti in acvariu nu cumva sa sa scada prea mult ph-ul si sa devin "exterminator" 
|
 |
|
minnardy wrote:CO2 da, fertilizant mai incetuc...lasa cateva saptamani, vreo 3, fara. Ca ai si substrat pentru plante, banuiesc.
Nu am decat substrat de nisip 1-3mm .
Asa mi sa spus ca a mai stat in acvariu .
Si eu care credeam ca am citit destul  . Din prima zi de ciclare am introdus feropoll 24 . Asta sa intamplat pe 7 feb . am sa intrerup fertilizarea pt "acomodare " Am observat ca unele plante incep sa se dezvolte , altele parca stau pe loc . Cu neonu stau rau , tra sa fac ceva sa mai introduc unu , ca daca nu reusesc cred ca va trebui sa-mi fac un capac sau sa-l inalt pe asta .
Mama ce incet trece ciclarea . :-) Imi cam lipsesc pestisorii. 
|
 |
|
O alt aintrebare . In timpul ciclarii se poate introduce co2 pt plante si feropoll 24?
|
 |
|
Am primit ceva crengi de vita de vie care erau fierte , tratate , dar am mai gasit pe ea coaja . Am curatato si il fierb de vreo 2-3 ore . Apa este foarte putin rosiatica foarte -foarte putin . Tra sa-l mai fierb sau pot sa-l bag in acvariu.
|
 |
|
andreic wrote:Ca o mica paranteza la ce a spus Maria SA, Faraonul, eu am pus sclari in bazinul plantat(la greu) unde aveam cam 500 creveti. Rezultatul: niste scalari superb crescuti si un numar de circa 20-30 creveti ascunsi printre plante.
Din punct de vedere financiar ti-ai permis sa-ti hranesti scalarii cu crevetii
Am renuntat la creveti , momentan.
Tocmai mi-am masurat ph-sul si este intre 6.5 si 7 , ma gandesc ca e bine
Oricum inca vreo 2 saptamani tin apa la ciclare si poate pana atunci renunt la scalari in favoare a crevetilor dar nu stiu inca 
|
 |
|
Domnilor m-ati convins . Nu vreu sa fiu "criminal " asa ca am sa renunt deocamdata la creveti ,sau cum a spus Porcu am sa amenajez un acvariu pt ei dupa ce gasesc un loc  ca nu prea am. Pana atunci asteptam sa se termine ciclarea , ca abia au trecut 7 zile.
|
 |
|
Asa m-am gandit si eu sa pun neoni mari scalari pui .Cat despre creveti nu imi permit sa imi hranesc cu creveti , dar pana cresc scalari pot sa bag creveti , nu? 
|
 |
|
Scalari as pune pui in acvariu . Nici intr-un caz nu pun pesti mari . M-am gandit sa-i cresc impreuna . Si tare mult mi-as dori sa tin si creveti .
|
 |
|
As avea 2 intrebari .
Si la ciclare trebuie schimbata apa in fiecare saptamana 10-20% ?
Pot sa tin creveti rosii cu neoni si scalari in aceas acvariu?
|
 |
|
pesti au plecta
multumesc
se poate inchide
|
 |
|
la fostul meu capac care era home made in fata neonului am pus un singur plexi de 0.5mm . Pe langa el nu era izolat contra umiditati ni nu a patit abszolut nimic . Eu asa am procedat dar nu recomand nimanui
capacul pe care il am acuma este de fabrica iar groesrul ca este electronic este inchis in el ermetic , deoarece nu vad nici o gauricica sa se aeriseasca ,si deocamdata nu a afcut poc.
Am gasit neon aqua glo  , nu stiam ca asa scumpe sunt neoanele astea "speciale"
|
 |
|
daca pui silicon la fire nu are nimic
|
 |
|
multumesc domnilor
maine ma si duc la baumax sa iau
intre timp tot nu am scapat de pesti
numai de pirania pe care il schimb cu plante 
|
 |
|
Am si eu o intrebare ce neon tra sa cupar daca vreau sa-l folosesc la "cresterea plantelor " din acvariu ? acuma ce mi sa ars a fost una aqua glo .
Stiu ca ar trebui osram flour dar din asta nu am gasit . Ceva de la philips ?
Nu conteaza si daca tra sa pun 2 neoane ca sa fie bine . Momentan nu am decat un singur soclu in capac dar montez inca una fara probleme .
|
 |
|
:-)
Nu stiam ca nu merge.
|
 |
|
|
 |
|
|