[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: floricica85
Forum Index » Profile for floricica85 » Messages posted by floricica85
si daca ma hotarasac sa-i pastrez decat pe cei africani ce fac cu ceilalti? cine mi-i ia pe cei americani????????

nu vreau sa fac ciorba cu ei lipita de asfalt si aruncata de la etajul 9!
mi-e mila si nu pot sa fac treaba asta!
treaba cu ciorba mi-a recomandat-o baiatul de la care am ciclidele africane!

si loc de inca un acvariu nu am!

vreau si eu un acvariu mai colorat..........
am un pietris alb! niste pietre de la mare albe un pic mai mari decat oul de porumbel, si niste pietroaie mari de la munte dintr-o cascada!

este posibil ca pietrisul ala mic sa fie problema cu calcarul!

deci ar trebui sa iau solutie pentru scaderea nivelului de nitrati (nitriti sau ce naiba sunt)!
am masurat cu jbl easytest!

poate aveti masuratorul ala de valori! alea sunt valorile!!!!!!!! va spun ce scria in dreptul culorilor!
am masurat apa din acvariu si iata ce am gasit!

NO3 mg/l = 50
NO2 mg/l = 5 (astea doua valori am vazut ca nu sunt bune!)

GH >14 (cu un cerculet de la grade sus) d - se incadreaza in limitele ok-ului!

KH = 10 (cu cerculetul de la grade sus)

pH = 7,6

cred ca cei de sus sunt nitriti si nitrati (banuiesc - am fost prea buna la chimie)! ce fac cu ei sa-i aduc in limitele normale?

daca si celelalte valori nu sunt bune pt ciclide va rog sa imi spuneti!
multumesc!
bag seama ca voi vreti sa ma dea soacra'mea afara din casa!

cum ar fi apar si cu un acvariu de 200 sau 300 de litri!

ar face exact ca asta:

si data viitoare cand va mai scriu s-ar putea sa va intreb de vreun loc in care sa dorm si eu la noapte!

pe drept, ai niste acvarii foarte frumoase!
dupa ce ii mai raresc o sa te rog sa imi donezi sau vinzi (cum vrei tu) si alte ciclidae colorate!
cel mai mare dintre pestii mei are vreo 7 cm!

o sa mai dau din ei!

ideea este ca fac multi pui cei americani! toti cei pe care-i am acum sunt de la o pereche de pesti pe care am primit-o! acum au depus iar vreo 30 de icre intr-un melculet! si acum le clocesc! maine - poimaine am mormoloci!
o sa le fac poze in seara asta si le postez! ma poate ajuta cineva cu cateva instructiuni legat de postarea pozelor???? sau le pun ca si pe celelalte in galeria foto?

multumesc frumos!

inca ceva! este posibil sa ajung la o cale de mijloc pentru convietuirea lor? un ph si o temperatura de mijloc?? acvariul meu are 120 de litri! spatiu au!
dupa 4 zile de tratament cu furanol am observat ca pestele eu nu mai sta cu botu in nisip si chiar pata aceea de care v-am spus incepe sa-si piarda din intensitate (nu mai este atat de pufoasa) si si-a micsorat suprafata!

acum mananca si este mai bine!

cat despre ce cichlidae am in acvariu va pot spune urmatorul lucru: le am de la un baiat student la agronomie care facea diferite incrucisari!
ce am eu seamana cu: pseudotropheus elongatus sau pseudotropheus demasoni (care amandoua sunt albastre si arata ca mbamba sau cel putin asa mi se pare), pseudotropheus estherae (galbene) si archocentrus nigrofciatus. toate au nevoie de acvarii mai mari de 100litri, cele albastre si galbene au nevoie de un ph care variaza intre 8,1 si 8,2 iar cele americane un ph de 7,3, iar la temperaturi: cele albastre si cele galbene au nevoie de temperaturi cuprinse intre 26 si 28 de grade, iar celelalte o temperatura de 24 de grade!.

din cauza temperaturii din camera (nu le-am lasat incalzitorul) si cred ca si a neonului, temperatura era de 25 de grade!
nu stiu nivelul ph-ului! dar o voi afla maine cand o sa o masor!
nu mai stiu ce sa spun..........vreau doar sa se faca bine! nu am vazut pesti mai jucausi ca ei!

si sa ma vedeti uitandu-ma la ei ca la soare!!!!!!! va prapaditi de ras! nu ma dezlipesc de geam!

ii mai deochi eu cateodata dar le trece!
pai s-au coindanit pentru cateva ore acum vreo 7-8 luni!

cand i-am bagat in acvariu!

multi mi-au spus ca o sa fie macel,,,,,,,,dar nu a fost asa de grav!

daca imi mureau atunci.......sau cat de cat mai aproape intelegeam treaba cu organism slabit si cu bacteria dar a trecut aproape un an!

si ma mai gandesc la ceva! pestii stresati nu fac puisori! iar astia sunt niste vesnic indragostiti!
daca imi permiteti, va tin la curent cu evolutia lor!

am citit ca tratamentul tine 4 zile si ca dupa astea 4 zile trebuie sa se vada rezultatele! abia astepr sa se vindece!

au reusit sa treaca peste ostilitatile dintre ei si acu sa moara din cauza unei ciuperci! (sunt si africane si americane - si din cate am citit si vazut acestea sunt mai rele).

pa pa :scalari:
vreau sa va multumesc pentru sfaturi!
dupa ce am rascolit si eu prin jbl hospital am gasit ce avea pestucul meu la ochi. era ceva care se numeste farfurioara in ochi.
tratamentul era furanol de la jbl exact asa cum ati spus si voi.
asa ca m-am conformat si am plecat la cumparat jbl furanol!

cred ca am o veste buna....in seara asta cand le-am dat mancare bolnaviorul meu s-a repezit dupa mancare (ceea ce cateva zile nu a facut pt ca nu vedea absolut nimik - statea cu botul in pietricele) si dupa un ochisor s-a mai strans albeata respectiva!

ce ziceti, cu tot cu tratament se va face bine?
acum (cred ca de frica) mi se pare ca vad puf pe toti!

multumesc :jumpers:
am pestucii de aproape 2 ani si nu au patit nimik! si de vreo doua luni am inceput sa vad una alta! din 5 ciclide galbene mi-au murit 3. am vazut ceva asemanator cu ce au avut ei la jbl hospital - finrot!

apa este aceeasi de fiecare data! si mancarea este tetramin fulgi! am descoperit ca le palce asta si mananca de foarte mult timp! daca le dau altceva nu pun gura! banuiesc ca nu le place!

ideea este ca de dimineata am vazut cum cerculetul ala de puf s-a intetit (acum este un smoc de puf mai mare)
le scot din apa (cam jumatate din acvariu) odata la 2-3 saptamani! acelasi filtru, acelasi nisip, aceleasi pietroaie (pentru ascunzatori) de cand ii am! plante le-am bagat o singura data si le-au mancat (in doua zile nu a mai ramas nimik), dar asta a fost de mult, acum cateva luni (3-4 luni).
peste nou nu am bagat in acvariu! ma chinuiam sa le gasesc stapani ca deja cresc si nu vor mai avea loc in acvariu.

apropo de acvariu! este luat dotat complet din hornbach! nu stiu sa va spun ce "firma" sunt!

imi pare rau sa-i pierd acum, dupa ce am si cativa puiuti (au intre 1 si 3 cm lungime) de cichlidae albastre! care sunt si preferatii mei!
ce ma fac?
buna,

am si eu o problema cu o cichlida americana! am descoperit de curand ca nu mai vede, are o albeata pe ambii ochi, i se despica codita, iar pe lateral, solzii au (tot) o albeata (de parca ar fi franjuri).

Forum Index » Profile for floricica85 » Messages posted by floricica85
Go to: