[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cichlida bolnava  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca m-as uita putin in galeria colegului minnardy, as vedea ce neam de acvarii intretine. Si tare m-as baza pe sfaturile lui Ti-a spus clar ca pentru a o duce bine, va trebui sa renunti la unii dintre ei. Faci intr-un fel si te axezi pe cei care-ti plac cel mai mult, astfel incat sa nu sufere nimeni

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Mersi Alber.
Vreau doar sa-i spun Floricicei ca ciclasomele le am intr-un rio 300, africanii Malawi intr-unul de 250 l, al treilea e un rio 180 si acum imi fac unul de 130x60x60 ptr Tropheusi.
Ideea este ca ciclidele, de oricare ar fi ele, africani, discusi, scalari, ciclasome, etc, exceptand dwarf cichlids (Apistogramma, Ramirezi, Nannacara) trebiesc tinute in bazine maaaari...zic eu, de minim 200 litri.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
floricica85
Junior member

IP:

bag seama ca voi vreti sa ma dea soacra'mea afara din casa!

cum ar fi apar si cu un acvariu de 200 sau 300 de litri!

ar face exact ca asta:

si data viitoare cand va mai scriu s-ar putea sa va intreb de vreun loc in care sa dorm si eu la noapte!

pe drept, ai niste acvarii foarte frumoase!
dupa ce ii mai raresc o sa te rog sa imi donezi sau vinzi (cum vrei tu) si alte ciclidae colorate!
[Yahoo!]
floricica85
Junior member

IP:

am masurat apa din acvariu si iata ce am gasit!

NO3 mg/l = 50
NO2 mg/l = 5 (astea doua valori am vazut ca nu sunt bune!)

GH >14 (cu un cerculet de la grade sus) d - se incadreaza in limitele ok-ului!

KH = 10 (cu cerculetul de la grade sus)

pH = 7,6

cred ca cei de sus sunt nitriti si nitrati (banuiesc - am fost prea buna la chimie)! ce fac cu ei sa-i aduc in limitele normale?

daca si celelalte valori nu sunt bune pt ciclide va rog sa imi spuneti!
multumesc!
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

NO2 de 5mg/l e otravitor, sper c-ai masurat gresit sau e testu' defect. NO2 ar trebui sa fie 0, la 0,3 mg/l trebuie sa te alarmezi.

Daca intr-adevar e asa mare NO2, fa schimburi de apa dese si mici.

Poze: smilie ... Poze cu plante
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pai in primul rand un schimburi de apa (desigur cu apa statuta). In al doi-lea rand stai bine si te gandesti la tot ce s-a discutat pana acum, iti refaci socotelile referitoare la numarul de pesti. De asemenea, mai vezi si cu hranirea cum stai. Si nu in ultimul rand, filtrarea nu stiu daca este ok. Nu mai tin minte daca ai zis ceva de filtrare sau nu. Da' io zic sa faci lucrurile in ordinea enumerata de mine.
Ei, vezi cum iese tot adevarul la lumina. Stateai si inca mai stai langa o bomba cu ceas, asa cum spune o vorba de-aici de pe forum.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
floricica85
Junior member

IP:

am masurat cu jbl easytest!

poate aveti masuratorul ala de valori! alea sunt valorile!!!!!!!! va spun ce scria in dreptul culorilor!
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Testele alea 5 in 1 din hirtie sint foarte imprecise si se deterioreaza in timp, probabil din cauza umezelii. Mi se pare improbabil sa ai pesti vii la NO2=5 mg/l.
Totusi, fa schimburi de apa mici si dese, sa zicem 10% de doua ori intr-o zi.
Apoi gindeste-te la nr. de pesti .

Poze: smilie ... Poze cu plante
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Cat priveste restul valorilor: gh, kh si pH, daca asa e apa ta de la robinet, e clar: AI APA NUMAI BUNA DE AFRICANI !!! Sau ai cumva pietre calcaroase in bazin?
Cu NO2=5 si NO3=50 inseamna ca ceva impiedica transformarea NO2 in NO3. Sau nu ai bacteriie Nitrobacter dezvoltate in filtru, sau se produce mult prea mult NH3 la tine in acvariu (mancare prea multa, pesti prea multi = kaka prea mult) depasindu-se astfel capacitatea de oxidare a coloniilor bacteriene existente (Nitrosomonas, Nitrobacter).
Solutia o ai de la Faraon...ar mai fi una de urgenta: SERA Toxivec...functioneaza, adica neutralizeaza rapid NO2 din bazin. Pe incercate la mine, in vremuri de dmult apuse.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
floricica85
Junior member

IP:

am un pietris alb! niste pietre de la mare albe un pic mai mari decat oul de porumbel, si niste pietroaie mari de la munte dintr-o cascada!

este posibil ca pietrisul ala mic sa fie problema cu calcarul!

deci ar trebui sa iau solutie pentru scaderea nivelului de nitrati (nitriti sau ce naiba sunt)!
[Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

floricica85 wrote:...deci ar trebui sa iau solutie pentru scaderea nivelului de nitrati (nitriti sau ce naiba sunt)!

NO2 - nitriti
NO3 - nitrati
E bine sa stii chestiile astea, la naiba!

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
floricica85
Junior member

IP:

si daca ma hotarasac sa-i pastrez decat pe cei africani ce fac cu ceilalti? cine mi-i ia pe cei americani????????

nu vreau sa fac ciorba cu ei lipita de asfalt si aruncata de la etajul 9!
mi-e mila si nu pot sa fac treaba asta!
treaba cu ciorba mi-a recomandat-o baiatul de la care am ciclidele africane!

si loc de inca un acvariu nu am!

vreau si eu un acvariu mai colorat..........
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

floricica85 wrote:bag seama ca voi vreti sa ma dea soacra'mea afara din casa!

Nu te supara pe mine te rog frumos - eu nu ma pricep la Cichlidae- dar asta e cea mai penibila scuza posibila. Si eu imi doresc un elefant, dar sunt constienta ca nu pot umbla cu el prin oras, ca nu as avea ce sa-i dau sa manince etc. Nu as face decit sa-l chinui pentru placerea mea personala. E ca intr-un jurnal la TV in care arata un leu caruia i-au scos toti dintii si i-au smuls ghearele. Asta numai leu nu mai e, si e si mai dureros sa vezi ca exista pe lumea asta atita cruzime.

Inca odata fara suparare, dar povestea ta asta mi-a adus in minte.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: