[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122

Zoanthus s-au colorat la culoarea de dinainte de crash. Am crezut ca o sa sfarsesc cu toti colorati in verde sau maro. LEDurile Fiji Blue (Royal Blue) i-a readus la viata :

Scoica cu baza de putty si noua balama flexibila:

Ieri am curatat acvariul intr-un mare fel (de a fost si nevasta multumita de cum arata).
Am facut balama flexibila pentru scoica si i-am dat un dip in apa de osmoza pentru vreo 30 de minute. Si i-am facut support din putty ca sa ii cresc sansele sa fie fericita.
Si azi noapte m-am relaxat facand cateva poze:

Ai niste bolovani cam mari pentru dimensiunea acvariului. Asa am inceput si eu, la Kg. Ia o sula si un ciocan si fa-ti niste bolovani mai mici.

Apoi foloseste un ciment si construieste-ti aquascape-ul.

Ca reguli pentru aquascape:
- minimizeaza suprafata de contact intre piatra si substrat
- lasa loc intre piatra si geamuri si intre piatra si nisip pentru a evita acumularea de detritus si pentru a putea curata geamurile
- tine cont ca pe piatra vei monta corali. Care vor avea nevoie de loc sa creasca si diferite cerinte de lumina. Ideal este ca atunci cand te uiti de sus sa vezi multa suprafata de piatra la niveluri diferite. Daca vezi doar un platou inalt, inseamna ca ceva n-a mers bine. Nu lipi piatra de peretele din spate.
- pentru estetica, citeste in forumurile de aquascape pentru acvarii plantate.

Legat de orice intrebari de flow, lumina etc. gandeste-te cum se intampla lucrurile in natura. Nu cred ca opreste cineva curentii marini noapte in recifele de corali.
In plus, ti-am mai spus ca filtrarea biologica cu piatra vie functioneaza doar daca exista flow care sa omogenizeze proprietatile apei (concentratie egala de amoniac in orice loc din acvariu, etc.). Deci pompa va merge non stop. Daca ai doua pompe sau o pompa cu debit variabil, poti reduce fluxul de apa sau sa alternezi directia (gen reprodus efectele flux/reflux, care au o ciclitate de 6 ore, cu doua fluxuri si doua refluxuri pe zi).

Am gasit pe eBay cu £140:

4 aquaray stripes all reefwhites 2 are the older style with 5 bulbs other 2 newer version with 8 bulbs perfect working order

Luminile au cam 45 cm lungime si un unghi de 120°, cred ca ar da suficienta lumina pentru LPS intr-un acvariu all-in-one gen RSM 130, deci ai te-ar acoperi si pentru upgrade.

Azi am schimbat toata apa, am periat pietrele in apa veche si am mai adaugat cateva ciolane de recif in ciorba. Am pus powerheadul sa bata direct in ele.
Am adaugat si o casa de hermit crab plina de coraline.

In acvariul de plastic am facut curatenie. In filtru avea vreo 20 de mini brittle star, cam tot atatea asterina si doi melci columbelizi. Si vreo 50 de cuiburi de oua de melci columbelizi. Si vreo doi amfipozi giganti si cativa mici. Si cativa bristle worms ( pe astia nu I-am pus inapoi in acvariu).

Pestii par ok.
Deci ala mare al lui Koala e micro reef sau e prea mic?
Sper ca n-a costat mult apa aia ciclata.

As scapa de cataroaiele alea compacte fara porozitati, nu-si au locul intr-un acvariu marin.
Vezi ca s-a lansat Ecotech Radion XR15w Pro, care e perfect pentru nano pana in 24".
Alege piatra dupa forma, nu dupa culoare. Cauta piatra poroasa cu forme interesante, nu bolovani rotunzi.

Cured live rock ar fi varianta cea mai rapida intrucat are materie moarta minima si o populatie stabilita de bacterii nitrificatoarea.
Scuze pentru bataile de campi. Nu pune nisipul. E atat de usor sa dai rasol facand totul ca la carte, incat chiar nu merita sa introduci variabile necontrolabile in acvariu.

Am zis cele din posturile de mai sus ca sa nu para ca vreau sa incep o polemica.
Algele coraline mor de la expunere la aer, daca sunt acoperite si nu mai primesc lumina (de exemplu cand se acopera cu cyano), daca scade Alk etc. Nu-ti fa probleme, e normal sa mai si crape pe ici pe colo. Oricum, algele coraline nu-s o binecuvantare pe termen lung, mai degraba un blestem.
SG e specific gravity.

Eu am avut Tunze 6045 in cubul de 40 cm si era ok, ce nisip folosesti, Donpishote?
Pompa de aer fara piatra. Foarte marsav. S-ar putea sa mearga.
Cum cureti geamul?

LE: sub nano reef e pico reef. Micro nu e terminologie aprobata, ce faci aici, erezie sau reefkeeping?
In ceea ce ma priveste, circulatia apei este importanta ca sa functioneze filtrarea biologica cu piatra vie.
Daca ai piatra in sump, nu cred ca se supara pestii prea tare ca nu e curent mare.

Alt motiv pentru circulatie in display ar fi evitarea stratificarii parametrilor (gen temperatura mai mare la suprafata aproape de lumini, salinitate mai mare la suprafata din cauza evaporarii, zone cu apa mai infecta (hey folks, avoid the right back corner, that royal gramma took a dump in there) etc.

Donpishote, am inteles ca Aiptasia se inmulteste si prin laceratie pedala, nu doar prin propagule. Ca urmare, daca raman bucatele de tesut te trezesti cu cateva exemplare tinere in locul celei ucise. Probabil trebuie sa iei cu tot cu piatra cand razui.

Ai si tu dreptate, dar eu am facut armata.

Si cum poti face scandal persoanei care zice (da)ca ai voie sa mai incepi un acvariu, sau un alt peste/ coral/ leduri/ skimmer etc. ?

Pestii par vii, invertebratele la fel. Nu stiu de Seriatopora, parca nu era ok sa tii sps fara flow.
Algele coraline nu au fluorescenta la lumina albastra, cel putin ale mele nu au daca sunt sanatoase. Daca le omor se deschid la culoare si au un efect similar cu cel descris.

Legat de nitriti, probabil testul te minte.

Felicitari pentru peste. Mie personal nu-mi place aceasta specie, probabil din cauza ca nu sunt ideali pentru acvarii mici si pentru ca sunt mai agresivi decat cei din familia Amblyeleotris.

Nitriti in apa inseamna ca ciclul nu este incheiat. Desi cu testele acelea ... Tetra face teste si pentru marine?
Parerea mea personala este ca daca nu am auzit de ele nu prea au cum sa fie bune.
Teste bune pentru marine: Salifert, Red Sea, Elos, Hanna Checker. Teste proaste pentru marine: API. Dar de Tetra nu am auzit. Sunt teste de titrare sau dipstick?

Legat de mancare, zice sa nu hranesti in ziua cand bagi pestele in acvariu. Dar cand vine vremea, fa asa: pui mancarea in apa cu filtrarea oprita si cu pompele de valuri oprite in zona din fata scorburii si pestele iese si o mananca cu lacomie. Parerea mea. Sau si mai bine, lasi pompele sa mearga si arunci mancarea in apa. Cu siguranta va ajunge la goby. Mancarea tinde sa ajunga pe nisip si in nisip unde mai bine decat intr-o gaura.
Pai simplu, cu un magnet pus in teava de retur

Dar este fierul toxic? Ma gandeam ca in cel mai rau caz se transforma in GFO, care leaga fosfatul liber.

Problema cu orice iei din apa in vacanta pentru pus in acvariu e ca e posibil sa contaminezi acvariul cu vreo bacterie naspa.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: