Message |
|
tgc wrote:chestia e ca nici macar nu am substrat fertil  .
cresc de nu-mi vine sa cred. folosesc linia de fertilizare jbl+co2
si cam ce contine linia asta si ce lumini ai ?
|
 |
|
salut!
vreau sa prezint urmatoarea situatie: este vorba despre un mascul betta splendens care locuieste intr-un bol de 7-8 litri cu nisip ornamental si o planta de plastic la temperatura de ~20 grade, vineri apa era destul de tulbure iar pestele nu putea sa se scufunde, se chinuia sa ajunga in spre fundul apei, sambata am schimbat apa complet cu alta apa stauta, spalat nisip, etc, si-a revenit a doua zi si toate bune pana ieri, cand aceeasi treaba, pestele nu se putea scufunda, mai putin apa nu este tulbure si nu am schimbat-o pe toata ci doar jumatate ...
care sa fie baiul ?!
|
 |
|
salut!
uau, o sa bagi 6 neoane ?
|
 |
|
salut!
in cat timp a crescut asa ?
|
 |
|
vlad.a-n-a mai zis nimic ...
Si la mine sper sa fie aceleasi panarame :-P
|
 |
|
hm, am ceva echipament pentru macro, dar cred ca am nevoie de ceva echipament pentru micro-fotografiere, sunt extrem de mici, o sa incerc sa-i imortalizez cumva ...
|
 |
|
attilio wrote:Stai linistit ca dispar singuri.Nu sunt daunatori.Apar la acvarii noi.
cam aiurea, abia astept sa dispara :-)
|
 |
|
Pirania wrote:De vreo saptamana mi-au aparut pe geamul frontal al acvariului niste viermi albi de 0.5-3mm care care se aduna pe geam fix in locul in care este curentul de apa mai slab. Am citit despre planarii si am vazut ca acestea fac miscarile in salturi si ''umbla'' noaptea prin acvariu  , insa viermi care au aparut la mine stau toata ziua miscandu-se doar pe acea portiune a geamului , cand se misca nu o fac in salturi ci cum este si miscarea melcilor dar putin mai rapizi. De exemplu dimineata sunt foarte multi formand un cerc ''alb' probabil dupa cum sunt 'modelati' de curetul de apa. Aveti idee ce or fi si mai ales cum as putea sa scap de ei? (am un mic ancistrus dar nu face fatza)
salut!
cum ai scapat de paraziti ?
|
 |
|
mda, la 10 zile de la startul asa numitei ciclari, pot sa notez cateva observatii: inca nu am bagat pesti , de cateva zile am bagat 5-6 pui de pomaceea (donatie de la colegul Severus, merci ;-) ) , de ieri apa pare mai limpede , iar azi am observat in apa, pe geam, o multime de elemente parazite pe care hai sa le numim viermi, culoare alba, se deplaseaza serpuind pe geam, sunt consumati cu placere de catre melci, au dimensiuni foarte foarte mici, la limita vizibilului, ca o zgarietura fina pana in jumatate de milimetru ...
A mai intalnit cineva treaba asta, sau stie cineva despre ce este vorba ?
|
 |
|
foarte frumos !
|
 |
|
he he, am deja setul respectiv de pomacei, eu zic sa-i pastrezi, daca te deranjeaza in acuariu poti sa-i muti intr-un borcan (chiar cu capac gaurit) pana se gaseste cineva sa-i vrea ...
|
 |
|
|
 |
|
salut!
cum "dar din dar se face'acvar' " iar pe mine nu ma ajuta plutitoarele , donez Hygroryza Aristata trei fire , livrabile giulesti-crangasi
|
 |
|
salut!
daca destinatarul poate sa-i ridice personal, stabiliti in asa fel incat, sa folosesti o cursa directa gen tren sau autocar, stiu ca peste tot sunt curse directe de microbuze intre orase, soferii fac un ciubuc cu chestia asta iar animalele nu au de suferit ...
|
 |
|
he he, au ajuns si la mine plantele, super, merci mult colegu' Severus ;-) HYGROPHILA CORYMBOSA e cam mare pentru acvariul meu, astep sa vad cum se dezvolta, iar cele plutitoare o sa le imprietenesc cu bettanu'
nu stiam ca trebuiesc rezervati, crevetii ...
|
 |
|
salut!
inotatoarele laterale sunt afectate, ca nu-mi dau seama din poze, mananca normal, ce temperatura are apa?
nu ai cum sa-i tii pe amandoi in acelasi spatiu decat poate daca este foarte mare si foarte plantat sa aiba spatiu de "fuga" , altfel nustiu cum poti sa-i tii ocupati, intotdeauna m-am intrebat ce fac in natura, daca exista pe undeva prin natura ... Nustiu, cauta mai multe informatii despre ei si o sa te lamuresti ;-)
he he, ia uite ce am gasit in doar 10 secunde: http://www.bettaclub.ro/pages/forum.php
|
 |
|
lupultaz wrote:Cel mai probabil ori e deciclat, ori nu a fost ciclat corect, ori ai tratat apa cu ceva care ti-a omorat bacteriile. ...e doar o parere. Nu iti trebuie un filtru minune ca sa ai o apa curata, dar iti trebuie o ciclare ca la carte din primul moment si fara abateri.
salut!
are 4 zile de cand am pus apa in el ...
|
 |
|
cu toate ca am bagat de la inceput si un filtru de burete in interior, filtru care imi limpezea apa in maxim doua zile, acum nu-si face treaba, apa este tulbure in continuare ...
|
 |
|
foarte foarte frumos!
nikon
|
 |
|
ai vazut :-)
vorba lunga ...
|
 |