[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dragos Matei
Forum Index » Profile for Dragos Matei » Messages posted by Dragos Matei
cu siguranta ne-ar placea sa vedem o poza/doua ;-)
salut!
cat a trecut, cam 3 ani !? cum arata acvariul acum ?
salut!

ai folosit sau folosesti treaba asta ?
ce parere ai despre solutia asta, la prima vedere ?

http://thereefshop.com.au/index.php?main_page=product_info&products_id=1373

asa o sa fac pana la urma, cu toate ca suportul cu lumini o sa fie mai lat decat acvariu ...
Adrian Ionut wrote:
Legat de lumini, si eu am avut candva becuri economice Philips 6500K si am avut rezultate bune [...]

...

am gasit p-an magazie un bec ... scrie pe el ... PHILIPS MASTER PL-C 18W/840/4P asta http://www.e-lighting.ro/prod-871150062334870-.html , scrie ca are 4000K , am citit pe undeva ca cifra asta cu 8.. e miezu' , stie cineva despre asta , e bun becu' pentru acvariu, nu e bun !?
anedelcu wrote:wow, super site-ul! Exact ce imi trebuia. Multumesc mult Lucian.
Plantutelor mele rosii sau rosiatice le merge cel mai bine din tot ce am. Am oprit 3 zile cred fertilizarea macro si in acele 3 zile frunzulitele noi au crescut mai verzi. Cum am reluat sunt iar rosii si cele mai vesele din acvariu.

Vreau o cryptocoryne wendtii brown in spatele buturugii si sa mai vad, depinde si ce gasesc la cei care sunt dispusi sa vanda doar 2 3 fire.

salut!
pana la urma cu ce iluminare ai mers ?
si cam atat
de ce am voie doar trei poze !?
Adrian, nu pot decat sa presupun ca lumina este de vina, nu este ce trebuie, probabil o sa ma gandesc mult mai bine si sa gasesc o solutie, nu prea vroiam sa pun neoane mai mari decat acvariul, adica mai lungi de maxim 40 cm, nu stiu daca sunt neoane cu lumina buna pentru plante, neoane care se folosesc la acvarii, cu lungimi mici, pana in 35 cm ca sa le pot monta in capacul suspendat pe care il am acum, daca nu o sa gasesc niste becuri mai bune o sa fac un capac mai mare si o sa pun un neon dedicat pentru acvarii si asta e , ca nu imi place deloc cum arata plantele si chiar apa ... Am luat ieri niste plante de la colegul domn Sever, caruia ii multumesc inca o data, si in comparatie cu cele din acvariu meu, arata super bine, de la dezvoltarea frunzulitelor pana la culoarea si poate chiar transparenta lor, imi pare rau pentru ele ca se vor subdezvolta sau dezvolta aiurea in acvariul meu ...
In alta ordine de idei, am reamenajat azinoapte 85% din acvariu, o sa pun niste poze pe care le-am facut praf la expunere si WB (nu sunt multumit de obv-ul din kit), vizionare placuta!

he he he , pai mesterind la acvariu nu cred ca e exclusa degustarea

nu o sa bag pesti, stau foarte bine in alt acvariu cel putin inca doua saptamani, dar acum zic altceva, am montat acum 16 zile 1X20W 6400K + 1X15W 2700K program aproximativ 10H30 - 20H30 si de ieri 2X24W 6400K + 1X15W 2700k cam acelasi program, la dimensiuni de 20cm/40cm cu 30cm inaltime ... cu JBL AquaBasis plus zilnic EasyCarbo plus saptamanal JBL Ferropol plus codoi de la bomba cu gelatina ...
Rezultate !? lilaeopsis nu da nici un semn, ba chiar unele frunze se topesc, hemianthus callitrichoides cuba creste super lung spre lumina asta daca nu se topeste firul respectiv, creste valisneria (care cred ca se dezvolta si pe intuneric) si inca ceva tot asa lung ...
Asa ca ...
Stiu, probabil o sa gandeasca cineva: sunt becuri economice ma si d'aia ! Oare chiar asa proasta e lumina becurilor ieftine de la supermarket ?
salut!

le vreau eu, mai e valabil ?
mihai2000 wrote:Update 04.04.2012 - 10 zile de la Start-up.

Parametrii apei sunt urmatorii:
NO2 0.1
NO3 5
PO4 0.02
NH4 0.05
PH 6-7.6 6.8
Iluminatul este dupa urmatorul program 11-14:30 si 17:30-21:30 cu15 minute delay intre lampi.
Fertilizare zilnica 0.24ml de A1 (atat si nimic mai mult). Din pacate de Pogostemon nu am avut parte si s-a topit in primele 3 zile, fiind inlocuit de HC spre deliciul unora
Am adaugat suplimentar niste hygrophila polysperma (se va scoate ulterior) pentru consumul de nutrienti care creste vazand cu ochii (pusa duminica la 2 cm de sol si acum deja are 15 cm)

image

foarte frumos, cum arata acum ?
TCRadu wrote:eu am la al meu 2 x 18 W (tot pentru un nano de 30L) si cred ca am exagerat dupa ce am obtinut perlare de la moss m-am umplut de alge si nici HC nu a crescut aproape deloc, ba mai mult acum a inceput sa se deterioreze, probabil tot de la alge....

tu crezi ca ai exagerat? atunci ce sa mai zic eu: montat acum 16 zile 1X20W 6400K + 1X15W 2700K program aproximativ 10H30 - 20H30 si de ieri 2X24W 6400K + 1X15W 2700k cam acelasi program, la dimensiuni de 20cm/40cm cu 30cm inaltime ... cu JBL AquaBasis plus zilnic EasyCarbo plus saptamanal JBL Ferropol plus codoi de la bomba cu gelatina ...
Rezultate !? lilaeopsis nu da nici un semn, ba chiar unele frunze se topesc, hemianthus callitrichoides cuba creste super lung spre lumina asta daca nu se topeste firul respectiv, creste valisneria (care cred ca se dezvolta si pe intuneric) si inca ceva tot asa lung ...
Asa ca ... Stiu, probabil o sa gandeasca cineva: sunt becuri economice ma si d'aia ! Oare care sa fie lipsa ?
hm, nu par asa delicioase cum au fost viermusii
sa scot apa, sa bag pesti, oare ce sa fac dupa doua saptamani s'un pic ?
lupultaz wrote:Salut, cel mai probabil sunt alge nu viermi, nu cumva sunt prinse de geamul acvariului ?
Mi-e greu sa cred ca melcii prind viermi care se deplaseaza . Pune o poza sa vedem si noi.

salut lupultaz!
au aparut si algele despre care scriai tu aici, sunt minuscule, atarna de geam lipite cu ceva fin, seamana mai mult cu niste creaturi marine in mini-miniatura.
au tecut 16 zile ...
le-ai aruncat sau le-a luat cineva ?
stiu, si imi pare rau, dar este vorba de apriga mea lupta cu ambitia feminina pe care in curand sper s-o castig si bolul sa se transforme intr-un acvariu utilat
hm, ieri am schimbat ~90% din apa cu apa de la robinet dar statuta cam o saptamana intr-un bidon de apaplata, astazi dimineata pestele era tot la suprafata si nu reusea sa se scufunde, in seara asta cand am ajuns acasa pestele era bine merci, vioi, se putea scufunda si era foarte vigilent, este deja a doua oara cand se intampla asta, ca si data trecuta, exceptand faptul ca data trecuta apa era foarte tulbure, alburie, si-a revenit, iar la suprafata apei plutea ultima masa sub forma de carnacior destul de baban si compact pentru un peste (zic io) , ma gandesc ca asta este un element interesant. Oare cand mananca (este foarte violent cand ataca hrana) inghite efectiv aer ? Il hranesc o zi da una nu si alternez oarecum hrana congetata tubyfex cu hrana uscata fulgi pentru betta ...
tgc wrote:image
image
image

asta e poza cu acvariul ?!

Forum Index » Profile for Dragos Matei » Messages posted by Dragos Matei
Go to: