[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: naitsirc
Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
Pana la urma am lasat tot pe returul de la filtru ca am mai schimbat ceva fitinguri sa am si un circuit bun al apei. Am desfiintat capacul care avea un bec de 11 W incorporat, si am montat o lampa pe peretele lateral cu bec de 26 W cumparata de la ultkas, pe care am pus-o pe o priza programabila.

Bomba merge bine, constant, iar plantele si-au revenit uimitor.

Azi mi-a mai sosit si pachetul cu doua poturi de gazon de la ReBella. Am fost placut surprins ca desi au fost expediate marti si eu le-am ridicat vineri dupamasa, sunt intr-o stare excelenta. Poate reusesc maine sa fac niste poze.
Porcu wrote:
M-am mai gindit si cred ca ai dreptate fara sa-ti dai seama , tu spui ca n-a fost bun testu' meu pentru NO3 de la JBL ....... de fapt n-a fost buna metoda de testare pentru ca lipseau "presiunile foarte mari". Prin urmare, ieri am apelat la kukta (sper ca stiti ce-i aia) lu' maica-mea din anii '80, inca functionala. Am reluat experimentu', adica am aerat puternic apa, apoi am folosit un booster de presiune (d-ala care se foloseste sa functioneze bine instalatia de osmoza). A fost destul de greu sa conectez boosteru' la kukta da' am rezolvat cu o masina de gaurit, una de filetat si niste garnituri. Am reusit sa obtin in kukta 6 bari si nenorocitu' de nitrat tot n-a aparut .......

Pai sunt mai multe probleme aici:
1. Unde ai dat gaurile? Jos, sus, la mijloc, in capac, in manere?
2. Pentru a sesiza diferentele de concentratii ale NO3 trebuie sa ai o diferenta de nivel considerabila. Dca ai folosit testul NO3 de la JBL sper ca avea macar 1km inaltime oala ta kukta, alfel experimentul era sortit esecului. Pentru oale cu inaltime mai mica de 1 km trebuie sa folosesti testele ASPERGILLUS de la Royal Biotech.

Mai radem si noi... ca afara e frig... si golanie.
Eu zic ca trebuie discutat si cu baietelul: ce alege, sa plece tai-tai cativa pesti, sau sa stea toti cu burta'n sus? Am incredere ca baietelul poate lua o decizie inteleapta.
Probabil din cauza medicamentelor s-a deciclat. De aceea se recomanda ca tratamentele medicamentoase sa se faca in vase separate (de carantina).
sa nu ii dai foarte mult sa manance, ca el mananca oricat ii dai, pana crapa... O sa vezi ca daca ii scapi prea multa mancare o sa se umfle sub branhii... ca un fel de besica. recomand sa nu ii dai mai mult de 5-6 bobite la o masa, o singura masa pe zi... daca ii dai hrana speciala pt betta. O data pe saptamana ar mai merge putin tubifex (1/4 cub) sau inima de vita razuita (cauta pe forum despre asta) pentru diversificarea hranei.
Felicitari Ciprian!!!
Sper sa reusesc si eu asa ceva... candva... mai am multe inca de invatat.

Cam cat te-a costat toata povestea?
Uhh? Fierbator de apa? Nu baga asa ceva in acvariu daca nu vrei sa gatesti in acvariu... mai bine mai iei un incalzitor sau unul mai puternic
1 betta mascul

sau

cativa creveti

sau

Il pastrezi pentru carantina si iti iei un acvariu mai mare (minim 60l). Pentru un incepator chinul e invers proportional cu dimensiunea acvariului deoarece un acvariu mic se dezechilibreaza foarte usor. Iti spun asta din experienta mea, ca sa nu treci si tu prin ce am trecut eu
Daca as fi fumator n-ar fi o problema inlociurea lui... dar cum nu sunt si nici nu am cunostinte care fumeaza, imi e greu sa gasesc si o bucata, fara sa cumpar un pachet
Da, si ultkas mi-a recomandat in privat un difuzor din asta de sticla cu pastila... o sa ma uit si dupa din astea prin Oradea si pe internet.
craciun_cristian wrote:fiecare din ei ma iubeste in felul lui .

Asta e valabil si pe orizontala: fiecare ii iubeste pe ceilalti in felul lui: fie ca vecini, fie ca si camara cu mancare
Nu am fost multumit de piatra cubica care am avut-o caci ieseau bulele prea mari si se ridicau repede la suprafata. Am schimbat-o cu una mai mica, cilindrica, ce parea mai fina... am intors-o pe toate partile dupa cum zicea stefan mai sus... degeaba, era chiar mai rau. Am pus apoi furtunul cu CO2 pe returul de la filtru, dar a trebuit sa ii pun un cot directionat oblic in jos ca sa lungesc putin traseul bulelor si sa se mai micsoreze pana ajung sus... e ok deocamdata cu bulele, dar nu e ok ca s-a cam stricat circuitul apei in acvariu. O sa incerc azi cu vata sau filtru de tigara sa vad daca reusesc ceva mai multumitor.
Unii le fierb in mai multe ape, altii doar le spala... eu zic sa incepi prin a le pune intr-o galeata cu apa sa vezi daca se scufunda sau plutesc la suprafata.
Aseara am pregatit gelatina cu zaharul si azi dimineata am adaugat drojdia si restul de apa. Pe la amiaza deja a inceput sa functioneze si merge foarte frumos, la o bula/sec. Sunt fericit... sper sa fie si plantele
alber wrote:
bilti wrote:cred ca a reusit benu din 2009 sa gaseasca ceva solutie.

Aoleuuuu....Ce teapa mi-am luaaaaat....

Ar fi fain daca s-ar introduce si o optiune de like la postari... la asta as fi dat un like
wtsonline wrote:Uitati niste poze cu un crevete(Procambarus cubensis) care are oua

albinik wrote:Salut si bine ai re-venit...ceia ce vad eu in poza nu este nici pe departe un crevete, ci este un rac si se numeste marbledcrayfish!

"Marmorkrebs” roughly translates from German as “marbled crab.” The current scientific name for Marmorkrebs is Procambarus fallax f. virginalis"
Acum daca am lamurit ca si unul si altul aveti dreptate la nume, ramane sa stabiliti daca e rac sau crevete
Se va mai tulbura acvariul si dupa ciclare din diferite motive: plantare sau mutare de plante, curatare de filtru, aspirare substrat, alge, etc.
Totul e sa intelegi ce se intampla, sa nu te panichezi si sa te inarmezi cu rabdare.
Vei invata tulburarile dupa culori:
- alba - au fost deranjate coloniile de bacterii folositoare pentru ciclul azotului
- verde - alge
- maronie - mizerie acumulata si miscata de diferite manevre prin acvariu
- gri-cenusiu - rascolire a substratului fertil
Si lista poate continua...
Daca sunt doar 40 cm, e ok. Peste 60-80 cm (in functie de grosimea pal-ului) pot aparea deformari in timp (5-6 luni)
Ca unul care mi-am proiectat si construit singur o biblioteca pentru aprox 400 kg carti, iti pot spune ca varianta fara intariturile verticale nu ar fi tinut in timp.
Daca vrei sa fi foarte foarte sigur (caci nu stiu cati cm ai acum intre peretele lateral si intaritura din mijloc), mai poti dubla blatul de deasupra pe exact suprafata celui existent, si prinse intre ele cu 3-4 holsuruburi (de jos in sus pentru aspect)
Si cateva imagini de la bricolare:

Bancul de lucru:
image

Robinetul:
image

Valva uni-sens:
image
image

Capacul de la numarator:
image

Intrare numarator:
image