[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: naitsirc
Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
1. Cred ca problema colturilor suspendate ai putea sa o rezolvi cu o placa de pal pe dimensiunea acvariului. Gasesti la Praktiker/Obi/Bricostore... sau variante mai ieftine la depozite de pal. Si unii si altii ti-o taie pe dimensiunea dorita si ti-o si cantuiesc pe laturile care doresti (cel putin pe latura din fata ar trebui).

2. Problema denivelarilor se poate rezolva cu o placa de polistiren (pusa peste placa de la pct. 1) care o iei putin mai mare decat acvariul (2-3 cm pe fiecare latura) si o tai frumos apoi dupa ce asezi acvariul pe ea. Si aceasta o gasesti la magazine de genul Praktiker/Obi/Bricostore sau la depozite de materiale de constructii. Vezi ca polistiren sunt de doua tipuri: extrudat si expandat. Vezi daca gasesti pe forum sau pe la alti acvaristi mai cu experienta care din cele doua tipuri e mai recomandat.
Chestia e ca la mine radacina ocupa foarte mult spatiu, si ce a mai ramas liber vreau sa il plantez. Oricum bettanul are un loc preferat sub o cupola pe la mijlocul radacinii.

Deocamdata e cam chel acvariul ca a trecut printr-o faza in care mi-au murit mai toate plantele din diferite cauze, dar pe masura ce adun fonduri si mai cresc si se inmultesc si plantele existente, situatia se va remedia.
Mersi

Si un video cu difuzarea mea de CO2... pana cand o sa imi iau un difuzor serios
Poze Poze Poze
Si pentru ca tot am promis cateva imagini, iata-le. Acvariul e cam tulbure ca iar am umblat la "difuzor" si l-am mai si stropit si nu am mai stat sa il curat. De asemenea nici pozele nu sunt de calitate ca aparatul e asa cum e... sau utilizatorul

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Voi reveni si cu un video cu "faimoasele" bule de CO2.
Nice... eu nu am asa ceva. La mine e un singur sir de bule... off, numai ma oftic cand vad cat de fain iti merge... deja disper cu jegurile astea de cinezarisme ce le gasesc pe aici prin Oradea
Si eu tot asa vad ca colturile din fata stau in aer, cel mai mult cel din dreapta... daca e asa, ar fi bine sa pui o placa de pal pe dimensiunea acvariului, peste acel stand.

Polistiren sau ceva pad amortizor nu pui sub acvariu? Cred ca e indicat la aceasta dimensiune, ca sa nu ai probleme mai tarziu...
Al meu dupa 10 min incepe sa o ia la bataie, dar fiind plutitoare (atarnata de o bila de plastic goala pe dinauntru) oglinda fuge de el... Asta il face si mai fericit, cred ca se simte invingator, ca face ture prin acvariu pana o gaseste iar
stefanp wrote:Legat de betta, eu sper sa nu se plictiseasca prea tare. Am citit ca e bine de animat punandu-i o oglinjoara din cand in cand sa se mai infoaie la propria reflexie.

Si eu i-am luat la al meu o oglinda plutitoare cu vreo 22 lei Dar scrie pe ea sa nu se puna mai mult de 5 min, de max 2 ori/zi. Nu m-am lamurit pe deplin de ce... desi am o idee...
Pentru lumina am facut un program de la 8 la 13 (ca sa il vada si fetita cand vine de la gradinita) si apoi de la 17 la 22 (ca sa il vad si eu cand vin de la lucru). Totusi cred ca e prea lung programul, avand in vedere ca am crescut W. Ce parere aveti? Sa mai scurtez programul de dimineata cu 1-2 ore?
La inceput a fost super... scotea bule prin vreo 4 gauri. Dupa vreo 3-4 ore mai ramasesera doar doua siruri de bule. Azi doar din una mai iesea. Oricum ies mai mici bulele decat cele prin cele doua pietre care le-am incercat.

Un alt avantaj e ca am intins furtunul in partea din spate, fix pe substrat, asa ca distanta parcursa de bule e mai mare cu cativa centimetri si furtunasul e mai bine mascat de plante si buturuga. Pana voi gasi un difuzor ceramic sau de sticla, e ok asa.
Dupa o saptamana in care am marit iluminarea (de la 11 la 26 W), am introdus CO2 (bomba) si de doua zile introdus Ferropol 24h, sunt socat. Bacopa Monieri a crescut 4-5 cm din locul in care am taiat-o acum 8 zile... stiu ca veti rade, dar e prima data cand vad asta cu ochii mei, ca pana acum doar am citit despre astea
Ai 4 topicuri doar in aceasta sectiune... Pentru acelasi acvariu. De ce nu poti sa scrii in unul singur? Ti s-au mai dat sfaturi si nu ai tinut cont de ele (sa scoti planta artificiala care e daunatoare pentru pesti)... Ce ma face sa cred ca acum ai tine cont de ce ti se va spune?
Pai daca acest acvariu nu mai e activ, tot iulian e pe locul I.
Am si eu un bol la lucru de vreo 3-4 litri care sta cu niste decoratii in el... ma bate gandul sa le scot si sa il fac acvariu...
Ce as putea planta in el?
Nu am gasit albastre decat foarte mari. Am gasit in schimb un tub flexibil cu gaurele destul de fine si l-am pus pe ala in seara asta... O sa vad cum se comporta. Pentru ca tot aveam o cartela cu 20% reducere am luat si un Ferropol 24h. Scrie pe el ca se pune o picatura la 50 l de apa. Cum sa fac sa tai picatura in doua, sa pun jumatate azi si jumatate maine
Sa te uiti bine la incalzitor ce scrie... S-ar putea ca acel nivel sa fie nivelul minim, nu maxim.
Sa vedem
Am un HAILEA BT400 intr-un acvariu de 20 l net. Se lauda cu un debit de 380 l/h... Dar eu zic ca se lauda.

Plusuri
Nu e zgomotos, isi face treaba bine la un acvariu de 20 l, de altfel dimensiunile sale mici il recomanda pentru nano-acvarii.

Minusuri
Pe perioada ciclarii am avut probleme cu ventuzele de prindere ca alunecau pe sticla si m-am trezit de cateva ori cu filtrul plimbandu-se prin acvariu. Dupa ciclare nu am mai avut aceasta problema.

Modificari
I-am scos caseta cu carbune activ si spatiul respectiv l-am umplut cu burete filtrant. Astfel am doi bureti in el, iar faptul ca ii pot accesa de la ambele capete ma ajuta sa ii curat alternativ in caz de colmatare.
Pe cand urmatorul acvariu si cu ce intentionezi sa il populezi?

P.S. Poate ne spui si cum te numesti

Frumos.
Daca acvariul e acelasi, banuiesc ca incalzitorul nu
Ai aditie de CO2?

Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
Go to: