[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sanitar bolnavior sau nu ?  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
Adib
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor

Pana in prezenta nu am bagat de sema look-ul sanitarului meu

http://www.youtube.com/watch?v=8yy-7Hwknl0&context=C3857a18ADOEgsToPDskJonE-DFQiqolevWufpZl0c

Credeti ca este bolnavior (din cauza punctuletelor acelea albe) ?
Cum as putea sa verific daca este boala sau doar un stadiu de maturizare?

Multumesc
[Yahoo!]
kirra28
Member
[Avatar]

IP:

nu se vede foarte clar cce are dar dupa parerea mea are o bacterie...i se mai spune si gris.intra pe forum la boli/tratamente si vei gasi informatii mai amanuntite si eventual un tratament

why drink and drive when you can smoke and fly?
[Email] [Yahoo!]
kirra28
Member
[Avatar]

IP:

eu am avut un caras care avea asa ceva si l-am tratat cu punktoll.numai ca ar fi bine sa izolezi pestele afectat si sa nu bagi tratament in acvariul comun.ar trebui izolat sa nu afecteze si ceilalti pesti

why drink and drive when you can smoke and fly?
[Email] [Yahoo!]
mmdiscus
Junior member

IP:

Grisul sau Ichthyo este o boala usor tratabila in primele etape ale ei si mai greu de tratat in stadiile avansate cand pestele poate sa moara din cauza daunelor provocate de parazit operculilor sau a infectiilor fungice/bacteriene ce se pot suprapune.
Tratamentul se face cu verde de malahit 1,5 g la 10 litri ,cresterea temperaturii si a aerarii!
Adib
Junior member
[Avatar]

IP:

Bun,

Am reusit identificarea ei si confirmarea analizei la microscop
Este ichthyophthirius
Am inceput tratamentul cu Sera Costapur si ridicarea temperaturii la 27 de grade

Sper ca va fi bine
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Eu am scapat de gris doar cu temperatura ridica, la 29 grade celsius, fara alte substante.

Daca ai pus costapur, sper ca faci tratamentul separat de acvariul principal, dar sa ridici temperatura si in el, caci raman chisti in substrat.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Adib
Junior member
[Avatar]

IP:

Stefane . 29 de grade ? nu se fierb toti pestii si crevetii ?
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Creveti nu aveam la momentul ala.
Pestii n-au avut probleme, nici plantele. Toata treaba a durat aproape 2 saptamani.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Eu am scapat de gris doar cu temperatura ridica, la 29 grade celsius, fara alte substante.
Daca ai pus costapur, sper ca faci tratamentul separat de acvariul principal, dar sa ridici temperatura si in el, caci raman chisti in substrat.

Hai ca s-au molipsit si ai mei cu cateva puncte de gris - este vorba de cei 3 hoplo ai mei, pe ceilalti (2 carasi, 3 ancistruis, 2 sae si cativa vivipari) nu am vazut punte de gris
ce este ciudat, ca aceste punctulete albe s-au asezat cam simetric pe corpul pestilor,
tocmai am cumparat un flacon de costapur (de la Sera) si vreau sa incep tratamentul, chestia este ca nu prea ma incanta treaba cu izolatul lor:
- nu am alt acvariu carantina, caz in care ma gandesc sa folosesc un borcan mai mare (12 L) din acela de muraturi
- este foarte greu sau chiar imposibil sa-i prind, sunt multe plante si se vor ascunde in mod sigur
- ce fac cu parazitul din restul acvariului daca tratez doar 3 pesti

Asa ca, ma gandesc sa tratez tot acvariul si sa nu-i mai izolez, voi ce ziceti?

Avand in vedere ca inca, zic eu, nu este prea grava situatia, o sa astept sfaturile voastre.
Va rog, pe cei care ati folosit acest tratament cu costapur, sa-mi spuneti si ce dozaj sa folosesc (acvariu de 120L).

multumesc anticipat

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Din ce am mai citit de la altii, tratamentul in acvariul principal il cam decicleaza...
Mai bine ii iei separat, si ii pui in borcane mari. Pt cateva zile si cu aerare nu cred ca o sa-i deranjeze foarte tare. Iar in acvariul mare mareste doar temperatura ca sa distrugi chistii. Temperatura mare le inhiba dezvoltarea ulterioara si vor muri.

Eu am uitat sa specific. Pe langa temperatura mare in acvariu, am scos pestii care prezentau puncte (caci nu toti au avut) si indeosebi cei care au mai multe bobite si le-am facut cate o baie cu apa cu sare (parca se pune o lingurita la 10 litri, nu mai tin minte exact, vezi ca gasesti la sectiunea boli/tratamente). Bai destul de scurte insa care au avut efect, caci mai cadeau parazitii de pe ei. Restul pestilor care n-aveau puncte, ori aveau doar cate 1-2-3, i-am lasat in acvariu. Aprox. 2 saptamani si am scapat. Fara cheltuieli si fara antibiotice.

Acum probabil depinde si de stadiul in care incepi tratamentul. Eu am urcat imediat temperatura cum am vazut primele bobite pe 2 pesti. Daca e avansata, banuiesc ca e indicat ceva mai puternic...banuiesc.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Din ce am mai citit de la altii, tratamentul in acvariul principal il cam decicleaza...

Din ce am citit, riscul cel mai mare este daca tratezi direct cu verde de malachit, cu costapur riscul ar fi mai mic (fiind un compus pe baza de verde de malachit), pe prospect scrie ca pun cate 1 ml / 40 L, in cazul meu - 3 ml, in ziua 1 si in ziua 3, iar daca este nevoie, se continua si in ziua 5 si 7, eu sper sa nu trebuiasca sa tratez si-n ziua 5 si 7.

... am scos pestii care prezentau puncte (caci nu toti au avut) si indeosebi cei care au mai multe bobite si le-am facut cate o baie cu apa cu sare (parca se pune o lingurita la 10 litri, nu mai tin minte exact, vezi ca gasesti la sectiunea boli/tratamente). Bai destul de scurte insa care au avut efect, caci mai cadeau parazitii de pe ei. Restul pestilor care n-aveau puncte, ori aveau doar cate 1-2-3, i-am lasat in acvariu. Aprox. 2 saptamani si am scapat. Fara cheltuieli si fara antibiotice.
Acum probabil depinde si de stadiul in care incepi tratamentul. Eu am urcat imediat temperatura cum am vazut primele bobite pe 2 pesti. Daca e avansata, banuiesc ca e indicat ceva mai puternic...banuiesc.

Am citit ca la sanitar sa se evite tratamentul cu sare.
Tratamentul cu costapur inca nu l-am inceput (mai astept sa vad ce spune lumea), doar am crescut putin temperatura, de la 24 la 26.
Cum am zis, principalii pacienti sunt 3 hoplo, pe care au aparut cateva punte, nu foarte multe, intre 3 si 5 pe cate o parte.
Daca singurul risc este deciclarea, ma gandesc ca o rezolv, schimburi mai dese, etc. Imi este frica sa nu-i otravesc.

[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cateva foto:
image
image
image
image

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

La care sanitari te referi cu sarea? Cory nu i-am imbaiat. Doar hoplo. Unul a sarit din oala ca nu am acoperit-o...dar al doilea traieste si acum bine mersi.

Mareste temperatura in acvariu macar la un 28. Si ai rabdare cateva zile sa vezi cu merge treaba. Si eu zic mai degraba sa scoti cei trei hoplo intr-un borcan decat sa stai cu reciclarea o saptamana/doua dupa...E mai multa munca si risc mai mare. Majoritatea bolilor ies la iveala din cauza un ape de calitati slabe...prin deciclare, scade calitatea apei.
Bine eu acum zic cum as proceda eu...sa mai vedem ce zic si altii.

LE: Nu apar imaginile.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/01/2012 23:03:36

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:
LE: Nu apar imaginile.

[Thumb - DSCF4561.JPG]

[Thumb - DSCF4559.JPG]

[Thumb - DSCF4565.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 16/01/2012 23:15:19

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Nu imi par a fi infestati prea tare...ai putea sa incerci doar cu temperatura.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Nu imi par a fi infestati prea tare...ai putea sa incerci doar cu temperatura.

maine cresc la 27 si mai vad daca mai incep si cu costapur

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Poate te stresez , dar incearca o idee mai mult. 28-29

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Poate te stresez , dar incearca o idee mai mult. 28-29

Nu, nu ma stresezi deloc, de aceea este un forum, ca sa discute lumea.
La 29 de grade o sa ajung poimaine, chestia este ca eu n-aveam pana acuma nici un incalzitor (pentru ca n-avea nevoie, amfoarte cald in apartament), doar azi mi-am luat unul, dar e unul de putere mai mica - 75w (Resun) pe care l-am cumparat in ideea ca pun pestii bolnavi in borcanul ala de 12 L si sa incalzesc apa din el la 29 grade. Acuma sa vad daca pot sa incalzesc cu el apa din acvariul de 120L, la 29 de grade, ca alt incalzitor nu mai cumpar. Eu sper sa ma descurc cu el, dupa socoteala mea, ar trebui sa faca fata, n-are de incalzit decat de la 24 la 29, in plus, am deschis si caloriferul de la sufragerie care, pana acuma, era inchis.

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Bogdan_Musat wrote:
stefanp wrote:
La 29 de grade o sa ajung poimaine

Ah, am sarit peste partea de acomodare Am crezut ca vrei sa ramai la 27.

Mult succes si sa ne tii la curent

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Adib
Junior member
[Avatar]

IP:

Multa dragoste si pace asupra voastra , nu reusesc sa ridic temperatura mai sus de 26 de grade (eu tin acvariul constant la 24) ma voi duce astazi sa cumpar un fierbator de apa sa il bag in acvariu , asa voi face treaba mai buna.

Cat despre tratamentul de la Sera, acesta da roade, am mai ramas doar cateva punctulete pe sanitari.

Va tin la curent cu evolutia.
[Yahoo!]

Forum Index » Catfish
Go to: