[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Asteptam repede un update cu ceva hardscape
Banuiesc ca ai evaporare si mai completezi cu apa, ceea ce se evapora.
Daca faci asa (si nu completezi cu apa de osmoza), atunci asta este cauza cresterii duritatii.
Eu iti recomand un filtru extern, la 700 lph sau 900 lph. (gen jbl e701 sau e901)
Foarte fain hardscape-ul.
Cred ca vei avea ceva de munca la intretinerea lui si mentenanta plantelor printre crengute, dar cu siguranta de vei descurca.

Asteptam update-uri
Confirm si eu, Dennerle Scaper's Soil nu are granulele de aceleasi dimensiuni.
Sunt bobite mai mici, mai mari, nu perfect rotunde.
Frumoasa imagine
Da, instalatia de osmoza are doua iesiri: una cu apa filtrata si cealalta cu apa reziduala.
Iese mai multa apa reziduala, decat de osmoza.

La mine insa, apometrul nu inregistreaza atunci cand folosesc instalatia.
Probabil e debitul prea mic ca sa sesizeze ca am dat drumul la apa...
Arata bine acvariul, felicitari!
Nu mai e mult pana isi atinge maximul
Ferotopol? Sau Ferropol?
florin34 wrote: Or sa stea cateva zile in galeata.. maine plec la cea mica la tara si nu mai am timp sa il plantez

Sa nu le lasi prea mult timp totusi.
Vezi unde pui galeata, sa ajunga ceva lumina la ele.

florin34 wrote:
PS apa devine din ce in ce mai albicioasa...

Nu te ingrijora, mergi la tara linistit, probabil (99%) va fi ok cand te intorci.
Acum, fiind intuneric in bazin, nu te incurca cu nimic apa laptoasa.
Urmareste sectiunea "Vanzari" din josul forumului.
Gasesti si plante si butelii cateodata.

Daca nu gasesti ce iti trebuie aici, vezi si OLX, sau Okazii, sau Facebook daca ai cont (sunt grupuri de acvaristica).
Pentru plante poti cauta si in petshop-uri online; sunt sigur ca vei gasi gazon cuba.
Acum daca ai plante, ar cam trebui sa le pui in acvariu.
2-3 zile stau ele in galeata, dar dupa mai mult timp, se vor degrada.

Planteaza acvariul, cu cat mai multe plante, cu atat mai bine.
Nu exagera cu lumina, vreo 6 ore sunt de ajuns pentru inceput.
Nu stiu cati W ai, dar un 0.5 - 0 .6 W daca ai putea aprinde, pe litru, e de ajuns momentan.

Daca faci aditie de CO2, da-i drumu imediat cu plantarea.
Daca nu, carbon lichid.

Peste cateva zile, o saptamana, poti incepe fertilizarea cu micro elemente, sub doza recomanda pentru inceput, cresti pe urma usurel.
Nu te baza foarte mult pe ce iti spun cei de la petshop, nu sunt pregatiti in acvaristica (decat atunci cand dai peste vreun pasionat, iar in Iasi, nu stiu decat vreo doi proprietari de petshop de genul asta: dl. Ovidiu cu Arcapet de pe Stefan cel Mare si dl. Dan de la Animalis World din Nicolina, desi am impresia ca nu mai are petshopul deschis "publicului larg").

EasyCarbo este in parte si un fertilizant, ofera carbon plantelor, acesta fiind un macroelement.
Dar atat.
Restul elementelor, precum azot, fosfor, potasiu (macro elemente) sau fier, zinc, molibden samd (micro elemente) ti le asigura alte solutii.

Uite aici un ARTICOL despre nutrienti.

Cele doua solutii recomandate de mine mai sus iti asigura partea de microelemente si sunt niste solutii ce le gasesti in orice petshop, la un pret foarte ok. Acestea le vei adauga pe langa easycarbo ce il ai deja (nu iti ziceam sa il inlocuiesti).
Pentru macroelemente, ceva azot si fosfor va fi in acvariu oferit de pesti si din mancare. Daca va fi nevoie in plus, ramane de vazut pe viitor.
Ai scurtat un pic din ciclare, n-as zice mare parte. Dar, e totusi un "head start".
Filtrul ce il ai, e micut. O mare parte din bacterii traiesc in substrat.

Apa e laptoasa caci bacteriile "umbla ca bezmeticele" prin apa, le-ai cam deranjat
Da-i timp, nu te grabi.
Nu schimba deocamdata apa, chiar daca nu iti place cum arata asa laptos. Se va limpezi.

Temperatura mai mare e folositoare, accelereaza metabolismul bacteriilor, implicit si rata de inmultire.
Bulele se strang la suprafata pentru datorita biofilmului de pe apa.
Odata cu stabilizarea bazinului, vei scapa si de biofilm.

O mica problema la pietrele din stanga, dupa cum le vad, par a fi calcaroase.
Scoate una si toarna niste otet sau detartrant pe ele; daca sfaraie, inseamna ca sunt calcaroase.
In cazul asta, sa le scoti, cresc duritatea apei.
Cei ai tu, e diferit fata de ce ti-am scris mai sus.
Deocamdata le oferi un singur element dintre cele necesare pentru a supravietui.
Cei 10 litri (presupun ca vorbim de volumul brut) ai acvariului, combinati cu lampa de 9W si fara fertilizanti, mi se pare o treaba riscanta.

Eu as recomanda sa iei niste JBL Ferropol si JBL Ferropol24 si sa incepi o usoara fertilizare micro pentru moment.
Intre timp, te mai documentezi si intr-un viitor poate vei incerca si ceva macro.
Eu, precum ti-am scris si in pm, m-as orienta totusi pe ceva cu 700 lph.
Pentru ca in timp furtunele se colmateaza (mai ales la inceputul "vietii" setupului) si va trebui sa le cureti mai des (fata de unul cu debit mai mare).
Pe cand, cel de 700, il poti domoli din clapeta (desi nu cred ca va fi cazul). Eu am pus la un bazin de 50 de litri, un filtru de 900 lph (bineinteles, avea si un volum mai mare), ca idee (bine, eu am pasarelele mele, nu trebuie sa faci la fel).

In rest, da, ce sa zic, 2 litri de material filtrant de calitate cred ca fac fata cu brio in bazinul tau (evident daca nu il umpli cu pesti si uiti de curatenie).
Eheim eXperience 150 nu e cumva acelasi cu Eheim 2224?
Daca da, e bun pentru acvariul tau.

Eu am unul de vreo 4 ani, singura problema am avut-o cu rotorul, care a cedat. (s-a crapat magnetul)
Costa vreo 70 de lei unul nou.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: