[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andras
Forum Index » Profile for andras » Messages posted by andras
@andras: de la JBL am Ferropol de 500ml nou, Aqua Basis: 2 pungi de 5 l mi se pare f. putin, mai bine Dupla ground 20 L .... poate de saptamana viitoare ma apuc.

Din punctul de vedere a volumului ajungi la acelasi rezultat>

Eu am 2 pungi de 5l la un acvariu de 124x40x50 (trebuie luat in considerare aria fundul) si imi ajunge la fix. Am 2 cm in fata si 3 cm in spate. Peste trebuie pus un strat de nisip, pietris. Asa am 20-25 de litri.

La Dupla ai 20l din start. Nu trebuie acoperit. Pui 2/3 din Dupla Ground, apoi Dupla Root, si restul de 1/3 D Ground.

Acum tu decizi. Poti sa asterni si 3 pungi nu strica. Totul depinde de finate.

Succes
mihai86 wrote:
@andras: la ce te-ai referit prin: "Cu 150 lei pentru acvariul tau poti sa procuri gama intreaga de la JBL, sau cu putin mai mult esentialul de la Dupla." ... adica atat ma ajunge caldarusele acelea cu substrat fertilizant ptr dimens acvariului meu sau cum? Nu stiu la ce te referi prin intreaga gama.

M-am referit la:
1.) JBL Aqua Basis 5l, 2*pungi, JBL Ferropol 250ml sau 500ml, Ferropol 24. cca. 150 lei
sau ceva mai pretentios
2.) Dupla Ground 20l, Dupla Root 600ml, Dupla 200l, Dupla 24 10ml. cca. 250 lei

La JBL trebuie sa folosesti strat de acoperire, la Dupla nu, deci poti sa arunci nisipul si pierisul. Dupla este mai scump dar merita.

Iti dau si doua siteuri de unde poti sa le procuri.

www.urbanpets.ro
www.zooplus.ro
Ar fi bun un Osram 960, 965 sau 865. http://www.arc-electronic.ro/contact.php
Nu stiu ce turba ai avut in substrat, dar cred ca nu destinat acvaristicii. Era sa fac si eu buba asta, dar noroc cu sfaturile primite: am renuntat. Printre altele, m-au sfatutit, daca vreau cu orice pret sa pun turba sa pesar foarte subtire pe fundul acvariului (sa fie transparent), si sa acopar bine cu mai multe straturi, fertilizanti, nisip, si pitris 2-3mm. Chiar m-au atentionat, ca dupa setup sa nu ma puna sa scot vre-o planta, fiindca o sa am de furca cu algele.

Daca plantele tale tot sunt distruse, mai bine faci un nou setup. Nu te mai incurca cu turba, sunt substraturi si fertilizanti care nu implica riscuri de acest fel. Cu 150 lei pt acvariul tau poti sa procuri gama intreaga de la JBL, sau cu putin mai mult esentialul de la Dupla.

Succes
Sa nu-ti para rau de timpul "pierdut", astfel poti sa previi multe greseli care sunt caracteristice incepatorilor. (am trecut si eu pe aici ) Vad ca citesti mult si n-o sa-ti para rau. Pt un acvariu reusit iti trebuie timp, pregatire de 2-4 luni, sa ai toate la indemana cand incepi setup-ul.
O sa ai nevoie si de finance, min. 1000 lei, pt ce te-ai gandit.

Referitor la acvariu este mai bine sa faci acela mai mare, dar eu as micsora din inaltime de la 50 la 45. Este preferabil pt plante. Eu am facut de 50cm si acum imi pare rau. Nu prea mi se prinde covorul de plante. Eventual ai putea adauga la lungime ca sa incapa neaoane de 36W 120 cm. La 90cm gasesti greu neoane performante si la pret aceptabil. Poate gresesc, sa dea cuvintul si cei mai mari. :-)
A> Aphyocharax anisitsi, creste pana la 5 cm
B> Nu stiu, dar cred ca este tot in familia Characidae ca si primul
C> Xiphorus maculatus pe numele lui comun platy
D> s-ar putea sa ai gris. Daca se extinde cumpara Costapur, si ridica treptat temp acvariului la 27-28 C (tine temperatura 3-4 zile)

Melci s-au gaurit din cauza gH-lui scazut, de unde ai primit a fost tinut gH<7. Daca ai apa moale nici la tine nu se vor vindeca. Pomacea (melcul) prefera duritate >7.
Si eu am un acvariu setat de curand (1,5luni), in care ma confrunt cu alge, cei drept maronii. Am observat ca daca maream fluxul luminos, plantele consumeau mai repede elementele, se albeau. In acelasi timp algele imi cresteau bine mersi.
Asadar am introdus CO2, si de atunci incep sa-si revina. Plantele incep sa inverzeasca si sa prinda viata. Anubiasul meu a fost putin ranit in timp ce il curatam de alge, si acum la rani scoate bule de O2 - parca ar fi pompa de aer. Cred ca e foarte important sa se pastreze un echilibru intre lumina, fertilizare si CO2.

Inca n-am depasit situatia, dar sper ca merg pe drumul cel bun.

Am citit despre despre algele maronii (silicati, fosfati si lumina insuficenta), dar nu prea am gasit sfaturi concrete. Am marit fluxul luminos, am schimbat apa. Daca cineva m-ar mai da si mie cateva sfaturi nu m-as supara.
Multumesc.
Osram si Philips.

http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=2608&postdays=0&postorder=asc&highlight=osram+fluora&start=15

http://www.aquabase.org/articles/html.php3/liste-des-tubes-fluorescents=983.html
Si eu m-am confruntat cu algele de acest fel, si nu numai. Aveam acvariul langa fereastra, deci primea si lumina naturala.
A doua oara am setat acvariul la antreu unde lumina naturala lipsea aproape cu desavarsire, si surpriza, algele nu au reaparut.
Daca esti aproape de geam pune perdele de soare.

Referitor la lumina vezi aici: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=2608&postdays=0&postorder=asc&highlight=osram+fluora&start=15
poate te ajuta.
Da, este un acvariu foarte reusit. Se vede ca este multa pasiune si cunostinta in spatele acestuia.
Felicitari
Am substrat JBL, dar mi-ar trebui si ceva pt frunze, fiindca plantele mele sufera, cred ca au deficenta de microelemente. N-as dori sa iasa ceva pretentios, fiinndca n-am deocamdata posibilitati, dar macar ce am sa fie frumos.
Frunzele se incretesc, se albesc, cam asta ar fi simtomele.
Ce fertilizant lichid a-ti putea sa imi propuneti?
http://www.aquabase.org/articles/html.php3/liste-des-tubes-fluorescents=983.html
Multumesc. :-)
Porcu wrote: ....... vremile s-au schimbat, sa ne bucuram de avantajele noilor vremi .......

Ai dreptate, sa fim optimisti. :-)

Am avut o zi proasta, ziua urmatoare urma sa ma opereze la geniunchi... Aztazi m-au externat.
Da, imi aduc cu drag aminte de acele vremuiri. Era un om, noi ii spuneam nenea Bartha, avea o camera 4*5 "mobilata" numai cu acvarii, un fotoliu si o masuta pe care erau niste ziare, acolo citea batranu'. La el am vazut prima data niste ciclidae care purtau puii in gura. Catodata mergeam la el numai sa vedem noutatile.

El era insa numai unul dintre cei multi.

Din pacate acele vremuri s-au apus... cel putin in Tg-Mures.
Incerc sa mai refac ceva din greseala mea, fiindca n-am trecut pe aici de la inscrierea pe forum.
Ma numesc Biro Andras, si am 39 de ani. M-am nascut si am crescut la Tg-Mures, inconjurat cu multe oportunitati pt acvaristica.
Tatal meu m-a introdus in acesta lume magnifica, si acvaristica ramane una dintre cele mai placute amintiri in legatura cu el.
Am inceput cu un acvariu de 60l, si am avut in decursul timpului foarte multe specii, pana in iarna '84-'85 cand din greseala am supraincalzit acvariul. Mi-au muri toti pesti, si tin minte ca am plans toata ziua.
Am reinceput la sfarsitul anului 2006. In prezent am 3 acvarii in functiune, 250l, 150l, respectiv 50l.
Ma bucur pt forumul acesta , m-ati ajutat mult. Este o oaza intr-o lume atat de bulversata.
Prea frumos sa fie adevarat , te invidiez dar nu in sensul rau al cuvantului. Ai o bijuterie.
Pana la urma am ramas la 2*Osram Flora, un 965 si 930.
Multumesc pentru sfaturi, ce m-as face fara voi :-)
T5-le las pentru viitor, sper apropiat.
Daca vre-un moderator ar putea corecta macar titlul, va rog.
Multumesc

Forum Index » Profile for andras » Messages posted by andras
Go to: