| Message |
|
|
opincarul wrote:
severum777 wrote:este ok sau sunt multi pesti?
Conteaza ce-ti spunem? Adica, vei tine cont de parerea noastra??
Da, sunt prea multi pesti.
La ce pesti sa renunt? Sa pastrez rechinul, tetrazonele, corydoras si ancistrus? Tin cont de parerea voastra, altfel nu mai intrebam .
|
 |
|
|
moisei wrote:Nu stiu ce sa spun trebuie sa studiez si eu problema ..dar stiu ca scalari au nevoie de spatiu..beta ii place mai mult in acvarii mici gen 15l iar zebrele dupa parerea mea sunt prea simplii...prea urati..in rest dupa gust ...dar uitate si la tabelul de compatibilitate
Betta azi il bagai si acum il scot, se tot cearta cu un scalar, mie imi plac zebrele roz, ac vad ca unul din scalari are 2 puncte albe pe o aripiora , o fi un inceput de gris? Sa pun niste sare in acvariu, preventiv?
|
 |
|
|
|
Fi atent, filtrul il speli la o saptamana, cand schimbi si apa, pui in 2 bidoane de 5 litri , fara dop, apa pe care o lasi 2-3 zile sa se duca clorul din ea, acvariul tau are 50 de litri brut? Ce marime are( L/l/h) ? Schimbi 20% din apa si aspiri substratul , filtrul il speli in apa din acvariu. Ce ai in el? Decat burete?
|
 |
|
|
|
Am terminat acvariul, dar din lipsa de spatiu, vreau sa reduc marimea, 60/45/30 , in el vreau sa bag : 5 tetrazone, 2 lerii, un labeo bicolor, 2 ancistrusi, 4 rasboras, 4 corydoras, este ok sau sunt multi pesti?
|
 |
|
|
|
Ai scos buretele filtrului? De ce? La ce pesti ai tu ma mira sa nu gasesti unul intepenit in el, acum am vazut poza, plantele tale adora lumina, deci trebuie sa cumperi un neon mai bun daca vrei plante naturale.
|
 |
|
|
|
Din potriva, o sa creasca alge, lumina trebuie sa vina de sus, nu din lateral, unde ai auzit ca e buna lumina soarelui? Am vazut pe net un acvariu frumos care era luminat doar de soare fara fertilizan?i, ingrijire... pun un link daca mai gasesc. Dar ce ai tu nu e bine, iti trebuie un neon de macar 20 w si e ok.
|
 |
|
|
moisei wrote:Egeria nu e" facuta" sa pluteasca are nevoie de un substrat in care sa isi dezvolte radacini-in afara de asta ies din grafic
Ape limpezi
Multumesc mult de ajutor! Am plantat egeria la scalari, acvariul are 90/45/40 cu geam de 6 mm, incalzitor 200W , iar filtrarea este foarte buna dupa parerea mea, apa e mereu cristal chiar daca am ulti pesti, iar aici vine intrebarea, ce pesti sa pastrez din: 4 scalari, 4 colisa, 2 platy, 3 zebre, 4 rasboras , 3 ancistrusi, 9 cory nanus, un labeo bicolor si un betta. Ce pesti sa pastrez ca sa fie ok acvariul? tin sa spun ca este bine plantat si labeo ,ancistrusii, corydoras si betta ii vad destul de rar .
|
 |
|
|
moisei wrote:Vezi sa lasi sa se usuce bine inainte de aplicare
Poti sa dai 2 maini daca crezi ca nu e de ajuns ...sa nu ramana pori...
Cat despre carasi nu stiu sigur...ori cum trebuie sa fie cald
Iazul este ingropat sau e in sus ...ma gandeam sa te uiti pe unde curge ca in locul respectiv sa fii atent la aplicare
Acum vad pe marginea apei e urma uda ...asa repede curge?
Da , maine dimineata o sa fie gol aproape, inca e pamantul ud, ca daca era uscat deja era gol, iazul este ingropat.
|
 |
|
|
|
O problema este taiata de pe lista, mai sunt cateva:
- cum pot sa scot algele de pe ludwigia? Nici rechinul nu le mananca, sa le bag in albastru de metil? Am curatat acvariul, mai sunt 2-3 fire de cabomba, 2-3 de ludwigia, si vallisneria pe spate( arata jalnic, toate plantele ramase, dar sunt cele mai bune )
- este ok daca las egeria sa pluteasca prin acvariu, vad ca are niste radacini mici.
- alge mici am si in acvariul scalarilor, plantelor de acolo le aplic aceias procedura ca la ludwigia? Am bacopa, vallisneria americana, echinodorus ozelot, cryptocoryne, cabomba, microsorum, moss , egeria si ludwigia.
|
 |
|
|
Am pus apa in el si tot nu tine, am sa cumpar niste vopsea, teoretic daca il vopsesc treaba e rezolvata, Multumesc frumos de ajutor  , carasii cand pot sa-i scot afara? ma gandeam prin aprilie...
|
 |
|
|
|
Ma duc sa fac una si cu apa in el.
|
 |
|
|
|
Iazul:
|
 |
|
|
|
Am curatat iazul, am facut si poze, am pus apa pana la jumatate in el si vad ca tine, sau asa mi se pare, mie imi vine putin mai sus de genunchi si am 1,80-1,85 undeva pe acolo.
|
 |
|
|
moisei wrote:Nu cred ca e toxica dupa ce o clatesti de câteva ori...far aia e colorata...asa lacul e transparent si nu iei aspectu
Caut ceva negru, nu o sa ii ia mult din aspect, ce lac pot folosi?
|
 |
|
|
|
Mie nu prea mi se pare ok, incearca sa faci agitatie la suprafata apei, parca se vede o pelicula formata de grasimi si impuritati la suprafata, pestii respira rapid? Xipho si neonii mai ales ?
|
 |
|
|
|
Ma gandeam la vopsea cauciucata, sa aplic pe ciment si sa las piatra naturala , sau e toxica?
|
 |
|
|
|
In seara asta nu am cum, maine o sa pun, dar finisarea e facuta bine, nu e o fantana, seamana cu una, e un iaz mai mic , dar interiorul arata foarte bine, o sa pun maine niste poze. Legatura dintre fund si pereti este facuta bine, trece apa prin ciment. Pe fund 10 cm sunt tot timpul. Dar nu tine mai mult.
|
 |
|
|
severum777 wrote:Deci , intrebari:
- in iazul de afara nu sta apa, intr-o seara se scurge aproape toata, iazul este ca un fel de fantana, este din beton, rotund, cu niste cuburi din piatra aranjate in fata lui, iar si ele sunt la randul lor lipite in beton si finisate, curatate, fundul are acelas aspect doar ca nu sunt cuburi, ci piatra de munte plata ( ca acelea pe care depun ciclidele ) , interiorul are cam 1.20-1.30 m lungime ( diametrul ) .Ce pot face ca sa ramana apa in el? Si in acelas timp sa se pastreze aspectul frumos de " fantana "
- cu ce pot hranii carasii ? Mancare granulat? care sa nu pluteasca si sa fie vizibila in iazuri mari, am incercat furaje de pasari, mancare de caini ( care o mananca cu drag toti pestii ) , dar nu o perioada prelungita.
- cum pot scapa de algele de pe ludwigia? Ma gandeam sa le bag in apa cu albastru de metil, este ok?
- cum isi manifesta carasii afectiunea creata de fulgi si hrana plutitoare?
Multumesc de ajutor! .
|
 |
|
|
|
Daca ar si manca tetra discus... Sunt prea mari carasii si nu baga granulatia mica in seama. Pot sa le prepar eu ceva, cumva? Gen momeala de pescuit sau ceva asemanator, o sa postez in alt topic, ca sa nu vorbesc aici de asa ceva.
|
 |
|
|
|
La mine toti carasii mananca mancare plutitoare, nu au nimic, deocamdata, ce pot sa le dau si sa se scufunde? Vara asta le dadeam furaje pentru pasari, era 15 lei 5 kg, destul de ok zic eu, dar nici alea nu stiu cat sunt de ok, se descompun rapid in apa, ceva idei pentru mancare ieftina si multa? Care sa fie de o culoare deschisa, ca sa poata face diferenta.
|
 |
|
|