| Message |
|
|
Eu nu le-am folosit decat pentru acvariu ....
In doza recomandata au dat rezultate, iar cand a mai fost cazul am repetat figura si a tinut.
Bafta deci...!
|
 |
|
|
darthradu wrote:
Anemona asta nu vrea nici sa moara nici sa-si revina, pareri, sugestii, propuneri ?
Lipeste-i pe sticla, aproape, o poza cu Pavelescu zambind ca Iliescu. Daca nu moare in 15 minute e clar ca va trai mult si bine
Anemonele prefera bazinele mature, asta nici nu si-a gasit cea mai buna pozitie. O hranesti, mananca?
La mine, una la fel, a stat pe sticla cam doua luni, a mai migrat cate putin, dar de cand s-a asezat pe o piatra cu pestera pentru picior, si au mai populat-o si 3 clowni, a crescut intr-o luna cat alta in 7, acum e cat farfuria si continui sa mut coralii de pe langa ea. Mancare ii dau o data pe saptamana si atunci putin.
|
 |
|
|
darthradu wrote:De la mancare in ce sens? Ca la shpavelescu in bazin nu o hranea nimeni targetat.
Nici la mine de regula nu primea, dar daca beam un shpritz bun dadeam la toti sa manance, iar brain-ul si euphilia scoteau chestia maro ....
|
 |
|
|
|
Chestia maro pe care o scoate este de la mancare, si tot de la mancare sta inchisa.
Nu este de speriat, doar sa aiba lumina si curent cu moderatie.
|
 |
|
|
Ancamarketing wrote:Ocean, de observat culoarea apei din g?leata.
Ala-i ceai negru concentrat, ti se topesc unghiile in el la cat de acid e ...
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
Mugurel - esti amator bre, sa vii la mine sa vezi arta si precizie
Las-o asa bre, ca se invata copchii rau cand ne aud cum facem acvaristica ...
Sau o bagam pe aia cu ”Nu faceti asa ceva acasa”
|
 |
|
|
ocean wrote:
Severus wrote:
Maestre, daca afla nevasta'mea ca as avea asemenea ganduri chiar si in somn, nu mai mananc mancare calda cate zile oi avea.
- Grasu' e al ei ! (si vine si la geamul acvariului daca il cheama)
- Nevasta'mea le face mancare de 2 ori pe saptamana (si le-a facut rost si de larve de libelula vii )
Cu toata placerea si dragostea fata de colgeii de forum, imi ceri sa-mi risc viatza !
Uite asa imi face daca ma prinde
Un cichlidar fericit
In special cand il striga dragastos cu nick-ul ...
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Si ce bre, ti-au cazut gradele ca te-am intrebat?
Nu bre, da eu sunt ultimul pe care sa-l intrebati de gadget-uri si noutati, sunt si conservator si lenes, eu eram ala care asteapta pe altii sa faca proba ...
|
 |
|
|
Bine bah, da pe voi la scoala ajutatoare de acvaristi nu v-a invatat sa intrebati vanzatorul pe un site?
|
 |
|
|
Pe Amazon e foame nene ...
|
 |
|
|
|
Cred ca sunt in tubul de 110 ron cam 20-25 capsule, cate una la 25l, o singura data se face tratamentul.
|
 |
|
|
CatalinBarbu wrote:Legat de cyano, eu am reusit sa scap in proportie de 95% de ea cu Coral Snow.
La mine nu a fost decisiv, dar nici nu am respectat zilnic dozarea ....
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Pai la gramada am pus 3 capsule (atatea am avut dar trebuiau 6) de la reefcenter si o doza dubla de Coral snow. Restul tine de mana si de noroc ...
|
 |
|
|
catalin_ wrote:Inca traim!

Si vad ca traiti bine, ce le mai prieste coralilor moldoveni in delta ...
|
 |
|
|
melcu wrote:
Noutatea zilei este ca... celalat peste (masculul cred eu) a fost foarte agresiv astazi cu cealalta pereche de clowni. Motiv pentru care au fost scosi din acvariu.
Asta era de asteptat, cum ziceam mai sus, in secial daca faceau pereche pasnica maroon-ii.
Totusi eu as renunta la (sau i-as tine separat) occelarisi si as da o noua sansa astora.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:yup!
si o chizda (da, ala e tot parul pe care-l mai am, plm)

Bine ca o ai, da pe acolo nu te f.te nimeni la cap
|
 |
|
|
|
OK atunci, doar sa ajungi usor la ele sa le scuturi temeinic din cand in cand, acolo se va opri mizeria (asta daca nu renunti la ciorapi) ...
Revenind la reactorul shubilian, cred ca vor trebui niste modificari, in special la debit, comparativ cu functionarea de la sarate.
|
 |
|
|
|
Dau si eu Bunaziua cand intru pentru prima data in vorba pe acest subiect.
Bafta cu noul proiect (cu linsul ranilor ), la un singur aspect legat de filtrare as carcoti eu un pic .... reactorul shubilian, ca principiu, este peste orice alta metoda de filtrare biologica.
|
 |
|
|
Revin si eu cu greu dupa un prelung concediu, care inca nu s-a incheiat ...
Dupa 8 prime zile pe la vecinii bulgari, am facut un ocol pe acasa inainte de munte.
A fost chestiune de ore sa nu mi se duca vale sistemul, apa de autocompletare se terminase demult, recirculanta baga mai mult aer.
In cele doua ore acordate de catre familie am reumplut sistemul (cu apa de roinet  ), am readus la viata si pompita de autocompletare, am bagat si un tratament urgent pentru niste cyano ce aparuse.
Am tot plecat dar am revenit saptamanal pentru minima mentenanta.
De cyano am scapat in display (mai am ceva pe algele din refugium ...  ), evident ca au suferit coralii, in special cei duri, pestii au mai slabit un pic cu granulele dozate automat.
Se pare ca am trecut binisor de vara cu un cooler chinezesc cu 6 ventilatoare, care a bagat non-stop.
Ma opresc aici, nu inainte de a-mi exprima regretele pentru pierderea suferita de Koala
|
 |
|
|