[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Precum a spus mai sus si colegul Humbert, e de ajuns o valurire usoara, pe care o poti face cu spraybar-ul filtrului extern.
Nu inteleg de ce ai pus returul deasupra nivelului apei...

Monteaza-i spraybar-ul si indreapta gaurelele usor in sus (bineinteles va fi pus sub luciul apei). Si umple acvariul...din poza inteleg ca nu l-ai umplut pana sus.
Cel mai bine ar fi sa deschizi un topic jurnal, la "Acvarii plantate".
Ce fel de inele ceramice ai luat?
Poti sa pui, ca nu ne doare click-ul

Dar in principiu, cand pui link-ul de pe youtube, vezi ca in bara de sus (cand faci un post nou), ai un buton "Youtube", il apesi inainte de a pune link-ul si inca o data dupa ce pui link-ul.
Sunt superbi acesti blue panda...
image

Va prezentam acvariul colegului nostru alex08.
Pentru intrebari si comentarii, topicul original este aici: http://acvariu.ro/forum/posts/list/23478.page

===================================

Data startului: 19 septembrie 2012
Dimensiuni acvariu: 100 L x 55 l x 45 h cm
Volum brut: 247.5 litri

Echipamente
Iluminare :
-1xHailea 4x39w + 1xHailea 2x39w , 7h30m/zi
-3xGiesemann Midday + 3xGiesemann Aquaflora

Filtrare :
-1xHailea hf 150 cu skimmer montat
-1xEheim thermofilter 2322

Incalzitor :
-1xAquael AQn300 - 300w

Racire :
-4 coolere

CO2 :
-1xbutelie 6 kg
-reductor Dennerle Profi 2000
-numarator de bule
-valva unisens
-reactor DIY

Pietris si substrat nutritiv :
-JBL Manado 35 kg
-fara substrat nutritiv

Decor :
-lemn red moor
-cateva bucati lemn de vita de vie

Fertilizare :
-Trace Mix Plus
-PPS-Pro
-Easy Life Easy Carbo
-Easy Life Kalium

Plante :
-Didiplis diandra, Pogostemon erectus, Rotala macrandra green, Rotala macrandra variegated, Rotala sp. butterfly, Rotala sp mini pearl, Prosepinaca palustris cuba, Eleocharis parvula, Microsorum pteropus mini, Anubias petite, Alternanthera reineckii mini, Hemianthus glomeratus

Fauna :
-Glass bloodfin tetra, Amandae tetra, SAE

Despre bazin

Tranquility este un proiect mult asteptat, din care am avut multe de invatat si invat in continuare.
Modificarile facute de-a lungul lunilor ce au trecut, atat la partea de iluminare cat si la partea de fertilizare m-au ajutat sa-mi fac o idee de cum poti avea un acvariu cu plante sanatoase si cum sa stam cat de cat departe de nedoritele alge.
Insula creata initial s-a dezvoltat pe parcurs, devenind intr-un final un "conglomerat" alcatuit din plantele preferate, ce cu greu il mai pot tine in frau datorita aspectului compact.
Consider Tranquility ca fiind un inceput frumos in acest hobby, cu un iz usor de aquascape si care mi-a pus imaginatia la contributie.

Poze

image
image
image
image
image
image
image
image
Sunt curios, mai exista bazinul?

Ce se mai intampla cu el?
Bine ai venit!

Cu siguranta vei gasi multe lucruri interesante si utile pe forum
S-au afisat rezultatele pentru sectiunea "Dennerle nano cube".

http://all4aquarium.ru/en/events/dennerle-nanocontest-2013/entries
bogdann_c wrote:Deci e bun idea mea .

E buna ideea ta, daca te exprimi clar si scrii tot ce ai gandit, nu doar o bucata.

In fine, sa nu crezi ca am ceva cu tine

Ai spus doar sa opreasca filtrul si sa puna o piatra de aer...
bogdann_c wrote:
Parerea mea e sa opresti filtru

Si de ce ai parerea asta? Cu ce l-ar ajuta un filtru oprit?

http://www.jbl.de/en/online-hospital/identifying-and-curing-fish-diseases aici gasesti poze si descrieri a diverse boli.

Acel ceva albicios, poate fi un fung (arata ca un mucegai?) Daca pe cap e un aspect de rana, poate o infectie bacteriana.
Da, e bine sa-l separi, intr-un acvariu unde sa faci schimburi mai mici si mai dese ca sa pastrezi o apa curata, o pompa de aer. \
Eu ti-as recomanda Eheim Jager.
Ne bucuram ca te-ai decis sa ne povestesti despre acvariile tale

Dar cred ca ar fi mai bine sa deschidem cate un topic pentru fiecare acvariu in parte, ca sa nu ne ametim pe urma.
DanX wrote: Argila, ce sa contina.. Fe, minerale.. cam asta, sper.

Dar nu stii sigur.

DanX wrote:
Pt plantele mai pretentioase, o sa pun ceva fertilizant, dar in ghivece, n-are rost sa-l irosesc prin tot acvariul, mai ales ca-i destul de mare.

In ghivece nu mi se pare o idee chiar buna. Cat de mari vor fi? Au loc radacinile sa se dezvolte?
La bazinul tau, ar intra 2 pungi de 5kg de JBL Aquabasis. Ce nu va fi irosit, pentru ca spui ca vrei un acvariu plantat intens...iar plantele isi intind radacinile.
De altfel, te poti uita si pe jurnale sa vezi bazinele

DanX wrote:
Oricum, apreciez, si merci frumos tuturor pt urarile de bine si pt sfaturi.

Pentru asta suntem aici.
Bineinteles, intr-un final depinde doar de tine ce si cum alegi.
DanX wrote:
2. Am precizat ca vreau sa pastrez filtrul cascada, pt ca sunt f multumit de el, dar sa-l completez cu inca unul (probabil submersibil).

Eu l-as completa cu unul extern.

DanX wrote:
3. Adevarat, ar fi mers mai lat, dar e un compromise pe care-l fac, pt ca si asa imi ocupa destul de mult din camera. Stau 'la blok' camere mici...

Te inteleg.

DanX wrote:
4. Argila este o solutie naturala, si maxim de ieftina (adica moka). Imi plac solutiile naturale, in biotopul de provenienta nu sta nimeni sa le puna nu stiu ce fertilizanti, CO2, etc...

Intr-adevar, este maxim de ieftina...dar o fi si buna? Stii ce contine? Ofera plantelor ce au nevoie?
Au mai incercat si altii, dar acum ani buni...si cam toti s-au lasat de ideea asta...

In natura nu sta nimeni sa le puna tocmai pentru ca au. Dar acvariul tau NU are legatura cu ce e afara...e un mediu inchis. De asta trebuie sa le pui tu.
Salutare.

Cateva aspecte as vrea sa punctez.

1. Nu e nevoie de perdeaua de aer intr-un bazin plantat.
2. Filtrul hang-on nu cred ca va face fata noului tau bazin
3. Era bine daca faceai bazinul ceva mai lat, mai ales ca ai inaltimea de 60...insa de acum e tarziu
4. Despre ce argila rosie vorbesti? Ai putea opta pentru JBL Aquabasis, e un substrat fertil ieftin si destul de bun
5. Pe partea de lumina, nu te pot sfatui, nu am experienta in leduri, insa iluminarea cu leduri e un taram destul de putin experimentat in acvaristica plantata. Tine cont ca ai si o inaltime mare a bazinului.
Avansatul wrote:
jjojjo wrote:se prind si de sticla? :-?

Eu am spus colegului de mai sus
Ape limpezi

El a intrebat daca se prind si de sticla, iar raspunsul tau a fost ca nu stii...adica practic nu l-ai ajutat cu nimic.
Dupa care ai repetat ceea ce a zis colegul Black mai sus.
Eu te-as sfatui sa cureti bine resturile de riccia...creste mai rapid decat moss-ul si se va incurca in el...

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: