[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Asteptam sa deschizi un jurnal la categoria potrivita.
Bine ai venit!
Imi place bazinul.

Sa iti treci te rog si locatia in profil.
NU este gris.
Mie mi se pare ca arata normal. Cred ca e doar reflexia luminii...

P.S.: Florin, deschide de o rog si o mica prezentare la "Despre noi".
Eu as renunta la nucusul ala din spate si as pune poate Heteranthera Zosterifolia.
Nu e foarte pretentioasa, nu necesita lumina foarte multa si e mai placuta ca aspect.
skija wrote:Am luat JBL ferropol si ferropol 24 . Credeti ca aceste doua combinatii nu ar fi de ajuns ?

Aceasta combinatie asigura doar microelementele.
Carbonul din bioxidul de carbon e un macroelement.

skija wrote:
Ptr CO2 inca ma mai gandesc daca sa investesc sau nu , sincer mai mult de 4-500 RON nu as investi ptr CO2 .Exista solutii la acest buget ?

Daca ai 500 de lei buget, cu putin noroc poti gasi o butelie, reductor de presiune si poate o electrovalva (secondhand bineinteles). Iar un reactor pentru difuzia gazului poti sa-ti bricolezi tu (pe care il pui pe furtunul de out al filtrului extern si astfel te mai ajuta si la problema cu debitul prea puternic ).
Urmareste rubrica vanzari de aici (era un user "marian4232" care avea la vanzare butelii si reductoare chiar noi).
Te vei integra cu siguranta
Construieste macar o "bomba" la pet, pentru co2.
Si niste easycarbo.
Atunci mergi si cu fertilizarea.
Daca pe prospect nu spune ca trebuie oprita, inseamna ca e in regula.

N-ar fi rau sa faci niste teste pentru amoniac/nitriti dupa ce faci tratamentul. Multe dintre medicamente decicleaza bazinul, mai ales daca au in continut si antibiotice (nu stiu ce contine spirohexol).
Pai depinde si ce boala are pestele sau pestii tai.
Daca intra in spectrul Spirohexol, atunci cel mai probabil va avea efect tratamentul.

Sa inteleg ca tratamentul il faci in bazinul principal. Indicat ar fi fost sa faci intr-un acvariu separat, de tratament, fara substrat, plante, unde sa poti face schimburi de apa si sa mentii o curatenie "luna".
CO2-ul este indicat a se opri pentru ca e un stres pentru peste, mai ales daca e o concentratie mai mare. Fiind insa in bazinul cu plante, vei avea probleme cu acestea daca opresti bioxidul.
scorpionking wrote: aici sfaturile sunt pe bani sau am gresit eu cu postarea

Nu cere nimeni bani pentru sfaturi
Dar aici e sectiunea pentru prezentarea userilor.
Deschide un topic in categoria pentru cichlide iar acolo colegii care se ocupa cu asa ceva te vor sfatui cu siguranta
Incepe fertilizarea micro, eventual un pic sub doza recomandata.
Nu mai stiu...co2 ai?

Cred ca te grabesti cu pestisorii. Mai lasa macar o saptamana. Pentru ciclare ai pus ceva mancare in apa?
Fertilizantii micro sunt reprezentati de elemente precum fier, molibden, zinc, mangan si altele. Cea macro cu elemente precum azot, fosfor, potasiu, carbon si altii.

Detalii: http://acvariu.ro/forum/posts/list/14589.page

Fertilizantii JBL sunt fertilizanti cu micro elemente. E o linie de fertilizare buna, mai ales la pretul ei. Trebuie sa folosesti atat Ferropol cat si Ferropol24.
Eu am luat din Mr. Bricolaj, sigur gasesti (doar daca ai ghinionul sa ramana fara, fix cand mergi tu )

Apropo, poti indrepta un pic mai in sus gaurile de la spraybar-ul filtrului. Pare ca ai un pic de biofilm.
Ziceai ca esti in cautarea unui fundal mai inchis la culoare.
N-ai gasit autocolant negru/albastru inchis prin Mr. Bricolaj/Dedeman sau alte magazine de profil?
Ceva noutati cu bazinul?
Trimite-mi mie un pm cu link-ul si voi edita postul.
De asemenea voi lua datele din ultimul tau post si le voi pune in primul din topic.

LE: Am editat primul post.
malawi_crys wrote:
PS. Nu am reusit sa gasesc acvariul tau acolo. Aiuto!

Dupa ce intri pe pagina cu acvariile inscrise, apasa CTRL+F (adica functia find) si cauta dupa nume, sau tara (daca vrei sa le vezi pe toate). Si te va duce direct dupa sintagma cautata.
Felicitari !
S-au afisat rezultatele si pentru sectiunea Biotop al concursului din Rusia.

Avem urmatorii participanti:

- Silviu Poiana (pomi): locul 36 la sectiunea biotopuri sud-americane; si locul 6 la sectiunea biotopuri africane
- Emil Visan - locul 14 la sectiunea biotopuri africane
- Robert Marcas - locul 21 la sectiuena biotopuri africane

Felicitari!
Eu unul n-as mai baga un filtru intern intr-un acvariu, din doua puncte de vedere: nu asigura o filtrare buna (doar pentru filtrarea mecanica mi se pare ok) si in al doilea rand, ocupa loc.

Revenind insa la modelul specificat de tine, stau si ma gandesc cata filtrare biologica poate face o mana de inele ceramice (in speranta ca sunt poroase si nu netede pentru filtrare mecanica). Poate daca ai un acvariu cu putini pesti, ar fi ok.
Vad ca e 80 de lei. Poate mai astepti un pic, mai pui inca 80-100 si cu putin noroc gasesti un extern second-hand.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: