[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Koh-i-Noor
Forum Index » Profile for Koh-i-Noor » Messages posted by Koh-i-Noor
stefanp wrote:Ar trebui sa ajunga tubul respectiv. Mi-a lipit cineva recent un bazin de 120x50x45 si a folosit trei sferturi de dow corning 310 ml.

Multumesc Stefan! o sa iau doar unul atunci

Am o intrebare privitoare la Sistemul de CO2: La volumul asta brut de 200l (va fi mult mai mic in realitate datorita aquascapeului), cat m-ar tine o canistra de 500ml de CO2? Estimez ca nu prea mult, chiar daca o inchid noaptea. Si intrebarea a 2a, canistrele astea cumparate (vreau sa-mi iau un sistem complet), pot fi reincarcate nu, sau unele dintre ele pot fi de unica folosinta?

Am gasit un sistem complet si cu cartus de 2kg e 155 euro, cu cartus de 500ml e 115 euro (varianta cu valva magnetica). E complet dar n-are Ph controler, alta dracie. Sa plusez si sa-mi iau si asa ceva sau e mai mult moft?

(oh stai c-am verificat, PH controllerul ajunge ~150-200 euro. pauza deocamdata, ramane doar sistemul CO2, fara controller)

Nedumerire: Oare un tub de silicon de 310 ml ajunge? Pentru lipiturile de baza? As comanda doar 1 tub de Dow Corning, si pentru fund sa folosesc ceva mai putin pretentios. Sau sa comand 2 tuburi si sa nu ma mai zgarcesc la 20-30 de lei? Am calculat ~ 5m jumate' de cant de 8mm latime pe care va trebui pus silicon.

Inca ceva, initial ma gandisem la silicon negru dar am vazut niste aquascapes cu fundal mai deschis (asa, cam 70% dintre ele sunt asa) si acolo marginea neagra nu s-ar potrivi. Oare cum ar fi mai bine? Inclin spre transparent.

Imi dau seama ca e o chestie de gust la urma urmei.. ar trebui sa va avertizez, sunt un monstru al incertitudinii, imputita chestie, stiu
Multumesc domnule drag!!

Am facut modificari, ramane 90L x 50l x 45i, sticla de 8mm, fata si lateralele cu sgg diamant daca gasesc, restul sgg planilux geam plan standard sau cum se zice acum "float" draga Lola

Capacele tot diamant am zis de 4mm sa obtureze cat mai putin lumina neoanelor.

Ptii dracie.. oare nu-i prea lat? Gandul meu era ca, daca e o idee mai ingust, sau hai sa zic altfel, daca nu e prea lat, ai ocazia sa vezi pestii mai bine, acestia fiind fortati sa inoate in prim-plan. Dar asa-l las, lat de 50, e oarecum logic, pentru peisajul ala iti trebuie spatiu de manevra si oricum, odata facut inspre partea din spate a acvariului, pestii vor inota prin fata/prim plan, da.

Multumesc mult, le Cochon!!!
Salut!

Am mai negociat cu mine 5 cm latime, adica 45 in loc de 40. Poate ca ai dreptate stefan, ar avea mai multa profunzime si as avea mai mult spatiu pentru aquascape. Mai mare nu-l fac pentru ca incepe sa fie dificil cu mobila pe care am sa-l pun (ma refer la rezistenta).

Sticla de 8mm e suficienta? Pot sta linistit? Am sa-l fac cu intaritor pe mijloc intre fetele mari, o lama de 5 cm din sticla de 8mm. Stiu care-i riscul, s-o lovesc din greseala in timp ce lucrez in acvariu, sa se sparga si acvariul sa plesneasca din cauza socului. O sa am mare grija la chestia asta...

M-am mai gandit la ceva, cam pueril cred dar.. Ma gandesc, pentru ca lipiturile sa fie cat mai puternice, sa polizez (sau sablez daca gasesc o masina) si latura cealalta a geamului pe care vine lipit cantul. Cantul e polizat si siliconul face priza buna dar latura pe care vine lipit e geam luciu. As putea incerca sa-l sablez, cu protectie a restului geamului de zgarieturi. E plauzibil, se poate face, e necesar, sau siliconul ala prinde la fel de bine si pe sticla plana, neslefuita?

O alta intrebare: Pentru un aquascape la care am vazut ca de regula faci un munte/movila serioasa in acvariu, ridicata, ma gandesc cum ar mai functiona incalzitorul de substrat? Sau in acest caz nu-l mai prinzi cu ventuze de fundul acvariului si-l ridici, odata cu aquascapeul, la nivel?

multumesc
Buna ziua oameni buni!

Pe vremuri lungeam vorba, acum cu trecerea anilor am devenit mai posac cu cuvintele, o sa incerc sa fiu cat mai la subiect si sa nu iasa un Fratii Jderi aici dar, pe de alta parte am si destul de multe intrebari, pentru acest inceput de drum.

Vreau sa spun din start ca am citit cat mai mult, aici pe forum, pentru a nu pune aceleasi vechi intrebari. In felul asta, tot citind din umbra, pe unii dintre voi am ajuns sa simt ca-i cunosc asa, putin, si sa-i simpatizez. Am postat aici doar cand am fost sigur ca visul asta al meu nu-i o nebunie trecatoare, avand in vedere ca sticla e pe drum pot spune ca bolovanul e deja impins la vale.

Domnilor, vreau sa-mi fac (iar) acvariu. Am avut, pe vremuri, vreo 10 ani un acvariu mic, cu rama din cornier etc. cum era pe vremea aia -acu ~25 de ani, la dracu multi au mai trecut...-, aveam zic o ingramadeala de xifi, guppy si braduti si sabii, toate plantate in nisipul cules si spalat de mine. Am cazut pe spate sa vad cata tehnologie in ziua de azi (vorba unui prieten “ne omoara tehnologia”), filtre high-tech, instalatii CO2, incalzitoare de substart, scheme de fertilizare, neoane, minuni..

Cum vad eu lucrurile, legate de micul meu colt de Paradis:

# Acavriu de apa dulce, 90L x 50h x 40l, fund dublu (8mm intre placi si 5 mm sub fund, acoperind tot), restul sticlei 8mm cu intaritor (o lama de sticla de de 4 cm latime) pe mijloc intre fetele lungi.
Il fac cu capac de sticla (NON open top, ca sa zic asa) usor inclinat spre intaritorul de pe mijloc sa se scurga apa inapoi in acvariu. Sticla pentru acest capac va fi un SGG Diamant de 3mm ca sa obtureze cat mai putin lumina neoanelor. Stiu, o sa se depuna calcar pe ea, asta e am s-o curat des, dar nu-l pot face altfel pentru ca o sa se evapore prea mult in casa fara, in plus, in felul asta evit eventuali sinucigasi.

# Filtru Eheim Eco 300

# Incalzitor de substart Dennerle Eco-Line ThermoTronic 12V, 20W cu cablu de 5m (e suficient asta, de 20W?), l-am gasit la vreo 42 euro, evident in Germania, ca deh, aia o duc mai greu, tre' sa aiba preturi mult mai bune ca la noi.

# Aspirator de substrat (superba jucarie, m-am bucurat sa vad ca exista, pe vremuri nu erau(?) )

# Lumina (?)
Lumina – aici simt ca-i cel mai complicat. O sa va cer ulterior pareri, avand in vedere ca e legata de plantele si speciile de pesti pe care am sa le pun – inca necunoscuta. Dar capacul vreau sa mi-l fac singur si va fi atarnat la vreo 10 cm deasupra, aici o sa va rog sa-mi dati cateva idei de cum sa-l fac mai bine/frumos. Poate ma ajuta Faraonul la capitolul asta, stiu ca el ar putea.

Alte minuni inca nu. Imi plac foarte mult plantele de acvariu, ma vad incercand sa cresc ceva mai deosebit dar asta in timp, atunci voi vedea si de o instalatie de CO2 samd. Vreau sa-l demarez incet, probabil cu niste Tetrazona (un peste de suflet pentru mine), neoni, niste scalari ar fi frumosi dar cred ca i-ar chinui tetrazona parca-mi amintesc ca nu-s chiar asa compatibili, si la 50 cm inaltime acvariul ar fi cam la limita pentru niste adulti...

Altele: O pompa de aer Juwel deja am, chinezarie dar pare ok, silentioasa, 2 iesiri. Un termomotru de 100W am deja, (parca Tera e), probabil va mai trebui inca unul.

Clarificarile de care am nevoie din partea voastra:

Acvariul vreau sa mi-l lipesc singur (sunt din Suceava si nu stiu pe nimeni dibaci in domeniu). Eu sunt migalos, invat repede, nu-s un antitalent si cred ca m-as pricepe sa-l fac ca la carte, fara urme urite de silicon (cu bordura de protectie pe margine pentru a nu ramane surplus de silicon, etc). M-am uitat la filmulete pe youtube, cred ca m-as descurca. Nu-i vorba de aroganta, daca as sti pe cineva dibaci si in care sa am incredere l-as lasa cu toata inima sa-mi lipeasca acvariul dar nu stiu. Apropo, un Dow Corning negru cred ca am sa folosesc, desi am vazut niste aquascapes la care siliconul transparent s-ar potrivi mai bine parca.. in fine, mai vedem asta.

Cum m-am gandit eu sa fac: Avand in vedere ca nu ma grabesc si vreau sa iasa la marea arta, m-am gandit sa lipesc fetele una cate una, in urmatorul fel: Fundul acvariului, lipit (evident intre laterale va veni) pe fata mare. Prins cu menghine de lemn (aici am sa-l rog pe dl. ezatemi din Iasi daca poate sa-mi spuna cum sa le fac, de cumparat n-am gasit).

Lasat la uscat 1-2 zile

Dupa care prinsa una dintre laterale, la fel, lasat totul la intarit, dupa care a doua laterala iar la final a 2a fata mare.

La final lipita si dublura pentru fund (pardon, pentru popou).

E bine asa, ar merge? Si va rog sa-mi mai spuneti, care-i ideea cu firele de pescuit de 1 cm puse intre placile de sticla, am citi aici undeva? Banuiesc ca pentru o eventuala injectie cu silicon, din laterala, dub cele 2 margini ce vin lipite? Daca vrei s-o faci babeste, cum ma gandesc eu, mai e nevoie de tehnica asta?

Eu lipitura o vad in urmatorul fel: canturile fiind curatate/sablate pusa dunga de silicon pe cant, prins in prealabil cu mengina si pus geamul peste celalat dupa care stransa mengina si pe partea cealalta sa tina totul strans si in unghi de 90 grade. (sper sa se inteleaga, dar descrierile de acest gen aduc intotdeauna dureri de cap). Si lasat asa, sub greutatea sticlei, sa faca priza si sa se intareasca. Ar fi bine asa?

Atat deocamdata. Urmeaza distractia cu capacul si lumina, substartul, scheme de fertilizare dar le las pe mai incolo, dupa ce capata un pic de contur restul.

Legat de dimensiunile acvariului, aveti ceva sugestii? Stiu ca-i o chestie subiectiva. Evident ca eventualele sugestii sint legate de ce specii vreau sa cresc, dar fara sa intram in detalii. 40 latime e ok pentru un “aquascape” in fata caruia insusi Takashi Amano sa ramana masca? Sunt niste proportii bune astea alese de mine? (Acvariul va fi vazut doar din fata, lateralele foarte putin – va avea pe laterale niste piese de mobilier inalte si la cum am gandit-o vor ramane doar 10 cm de-o parte si de alta lui).

Multumesc pentru rabdare, scuze daca am lungit vorba dar nici sa postez ca marlanul fara niciun “buna ziua, ma cheama” si cateva cuvinte sa stiti de unde sa ma luati n-am vrut.

Forum Index » Profile for Koh-i-Noor » Messages posted by Koh-i-Noor
Go to: