[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alexandru Bazavan
Forum Index » Profile for Alexandru Bazavan » Messages posted by Alexandru Bazavan
E clar...cand se intalnesc doi scorpioni iese cu scantei .De retinut...
Poti merge putin mai departe chiar.Cu o filtrare buna poti tine un grup de 15-20 de neoni si o pereche de ramirezi/betta/gourami/colisa/kribensis ,poate si 2 otto ca sunt mici si nu incomodeaza.Cu ceva plante si cioate iese un acvariu super.

Ai citit "Ciclul azotului" si "Ghidul incepatorului"?

L.E.: Scuze.Nu m-am uitat la titlu.Era logic ca stai in Turda.Neatentia...
Iti ajunge.Tu unde stai?Trece-ti locatia la profil.Daca ai un pet shop mai mare la tine in oras cumpara de acolo Aqua Basis si pietris(recomand Manado).Eu am luat 2 saci de 5 l Aqua Basis de la Zoo Mania cu 90 de lei.Daca stai sa calculezi si transportul am iesit cu vreo 30 de lei mai ieftin.
Daca s-au adaptat 2 discusi in mai putin de 100 l asta nu inseamna ca o si duc bine.De ce nu incerci alta combinatie?Sunt atatea variante la un acvariu de 100 l.Asa cum am spus si mai devreme:trebuie sa urcam niste trepte ca sa ajungem sus.

Stefan a reactionat asa deoarece a vazut ca te incapatanezi si mergi tot pe ideea ta fara sa ai cunostinte in acvaristica.

Citeste Linkurile utile din stanga sus si topicuri de la "Coltul incepatorului".

Nu poate nimeni sa te opreasca daca asta vrei.Dar crede-ma ca vei regreta.Discusii sunt pesti scumpi si sensibil si nu stiu cat timp vor rezista la tine in acvariu.

Si mie imi plac discusii la nebunie.Desi in scurt timp voi avea un acvariu in care le-as putea oferii unor discusi niste conditii decente nu indraznesc sa ma apuc de asa ceva.

Nimeni nu se naste invatat si nimeni nu pleaca de sus.Sunt niste trepte care trebuie urcate.
Din cate stiu eu discusii sunt pesti speriosi care se simt in siguranta atunci cand sunt mai multi.La tine in acvariu nu se pune problema.Cauta de curiozitate informatii despre discusi si o se te lamuresti singur despre ce zic.Discusii nu sunt pesti pentru incepatori.Este recomandat ca ei sa fie tinuti in steril.

Pentru inceput incearca sa te axezi pe niste specii mai usor de intretinut cum sunt viviparii sau characidele.

LE: Despre radacina de vita de vie.Ea se fierbe in mai multe ape cu sare.Dupa aceea se decojeste.Cel mai bine este sa fie tinuta un timp in alt vas cu apa pentru a elimina toate substantele.
Discusi in 100 l apa?Nici nu se pune problema.Ai nevoie de multa experienta pentru a trece la discusi.Discusii au nevoie de bazine mari(minim 300 l).
Iti trebuie mai multe teste.Ai nevoie de teste pentruh,Kh,Gh,No2,No3,Nh4.
Pai la un acvariu de 100 l cred ca ajung 5 l de aqua basis si 15 de pietris.
Incalzirea prin substrat nu e necesara.Este destul de scumpa fata de incalzirea "clasica".Un incalzitor prin substrat SH costa cam 150 lei.
Salut.Imi cer scuze daca s-a mai discutat despre acest subiect.

Am si eu o curiozitate.Cum faceti la acvariile mari(ex:3-4-500 l) la schimburile de apa?Ma gandesc ca nu e placut sa schimbi la interval de 6-7 zile 150+ l apa.Folositi cumva sistemul de schimb de apa la picatura?Cum functioneaza acest sistem si in ce consta partea de tevi si restul?

Multumes anticipat.La multi ani!
Salut.Eu cred ca poti sa tii linistit 10 neoni cu cei 4 corydoras.Este posibil ca altii sa ma contrazica si sa imi spuna ca vei suprapopula acvariul.Argumentul meu este ca neonii stau in partea de mijloc si cea superioara a acvariului iar corydorasii stau in cea mai mare parte a timpului pe fundul bazinului.Exceptie fac atunci cand urca la suprafata sa ia aer.

Spun asta deoarece am crescut si neoni si corydorasi(3 varietati).

Daca gresesc,va rog sa ma corectati.

La multi ani!
Salut si bine ai venit.Substratul este format din:
1.Substrat fertil-se pune la baza si contine substante necesare plantelor pentru dezvoltare(ex:Aqua Basis de la JBL care,tinand cont de raportul bani/performanta putem spune ca este un substrat bun)
2.Substrat inert-se pune peste substratul fertil,cam 3 cm si este recomandat,in functie de specii sa aiba un diametru de 2-4 mm(ex:pietris,cam tot ce gasesti la petsopuri cu exceptia celor colorate)

Numai bine!La multi ani!
Salut si bine ai venit.Nu o sa iti ajunga 30 w la un acvariu plantat de 100l.Recomandat este(daca ai plante nepretentioase,ex:cabomba,anubias,egeria densa) 0.5 w/l.
Ai cam multe specii de pesti.Iti recomand sa ramai la vivipari+corydoras.
Neonii si zebrele sunt pesti de banc asa ca trebuie sa cresti minim 6-7.

Numai bine!La multi ani!
Bun.In momentul de fata astept sa treaca sarbatorile ca sa pot da comanda de acvariu si capac.Datorita mesei sunt nevoit sa mai iau putin din dimensiuni.Cele finale sunt:145Lx43lx45h.

In privinta plantelor m-am cam lamurit ce o sa pun.
-rotala
-ludwigia
-moss
-bacopa
-alternanthera
-blixya
-parvula

.Finii parintilor mei(veniti in vizita cand eu nu eram acasa) s-au gandit sa imi faca o surpriza si mi-au cumparat 5 scalari,din cate am inteles sunt cat o moneda de 50 de bani.Abia astept sa ajung maine acasa sa ii vad si in acelasi timp mi-e groaza cand ma gandesc unde ii tin eu inca vreo luna si jumatate pana cand o sa fie ciclst scvsriul mare.

In final pestii pentru acvariu sunt:
-2-3 perechi scalari(in functie de cate se vor alege din cei 5 pe care ii am acum si inca vreo 6-7 pui pe care ii voi cumpara
-25 neoni
-15 cory
-4 ancistrusi
-2 perechi ramirezi(una normala,una electric blue)

Salut si bine ai venit printre noi."Reteta" pentru bomba o gasesti pe forum.Inainte de a te apuca de ea ai nevoie de instalatia la care o vei pune,formata din(in ordinea in care trebuie puse):valva antiretur,numarator de bule,difuzor.
Salut.Nu am postat nimic de ceva timp.
Am fost la cumparaturi:
-filtru extern JHW 404
-butelie de 2 kg
-incalzitor Aquael 250 w
-inele ceramice

Momentan stau cu banii in pusculita si astept sa fie masa gata si sa gasesc restul componentelor Co2.
Nu sunt hotarat in privinta plantelor.Si cu pestii am niste dubii

Este vreo problema daca butelia sta afara?
In poza pare sa fie un sae decolorat...e posibil sa ma insel...
Buna si bine ai venit.

Regulile acestui forum prevad si prezentarea la rubrica "Despre noi"

Citeste "Ciclul azotului" si ai sa te lamuresti ce si cum.

Carasii nu se cresc in spatii atat de mici.De asemenea sunt pesti de apa rece si nu poti sa mai cresti si alte specii cu ei in acvariu.Un caras matur are nevoie de 50 l de apa.

Sunt multe combinatii de pesti.Poti merge pe vivipari de exemplu.Sunt considerati pestii pentru incepatori.O alta varianta ar fi un betta si un banc de neoni.
Salut si bine ai venit.Neonii sunt pesti de banc,trebuie sa ai minim 6.Vad in poze niste scoici si un vapor in sticla.Scoate-le.Un acvariu este un colt de natura.E pacat sa il decoram cu tot felul de lucruri din plastic sau sticla.Din cauza scoiciilor o sa ai probleme cu duritatea.Nu au nici o treaba cu acvariile de apa dulce.Plantele nu se tin in acele cosulete cu vata cu care vin ele de la magazin...planteaza-le in substrat.
Neonul este insuficient pentru plante.Pune 2 neoane de 15 w pentru inceput.Pe viitor,daca o sa iei plante mai pretentioase poti sa mai pui unul de 15 w.

Ai citit "ciclul azotului"?

In rest ce sa mai zic...bafta in continuare cu acvaristica si ape limpezi!
Salut volts.Gandeste-te ca pana la urma,din dorinta de a avea plante sau pentru ca nu o sa iti iasa ceea ce ti-ai propus, tot la un substrat din comert o sa ajungi.Mai bine pandeste un substrat inert pe la rubrica de vanzari,de unde il iei mult mai ieftin si cumperi din magazin substrat fertil.

1.Substratul este alcatuit din:
-substrat fertil(se pune la baza)
-substrat inert(se pune peste cel fertil)
2.Ti-au spus deja 3 persoane cu experienta ca nu e bine ce faci.Daca o sa faci asa o sa ai mari probleme in timp.

Forum Index » Profile for Alexandru Bazavan » Messages posted by Alexandru Bazavan
Go to: