[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: zamolxes
Forum Index » Profile for zamolxes » Messages posted by zamolxes
alta intrebare, am scot cateva bucati de piatra mica din acvariu (le pusesem sa se ataseze ciuperci pe ele) si sunt pline de amphipods.

m-am uitat si noaptea la lanterna, e o activitate febrila prin roci .

dauneaza cu ceva numarul lor in excess ?
am renuntat la ideea sa o fac singur.

caut un echivalent la https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00FRAOPWM/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A8RS89KU9QM9D daca nu are nimeni de vanzare, o sa o comand pe asta (varianta de 165w) peste o luna. buget ~500 lei.
de pe net : Maximum Dimensions: 190 × 120 × 330mm;

imi trebuie ceva cu o latura sub 10cm.

adica 10 cm e dimensiunea maxima in care nu mai misca deloc. ar trebui un 9.

dan.pavelescu wrote:E cam ceai totusi.

mai reglam .
nu stiu de ce nu va place de el

eu sunt multumit. (bazandu-ma pe ce am vazut pe youtube la alte skimmere, as zice ca face treaba). singura problema din punctul meu de vedere e ca e zgomotos. si da, din cauza de spatiu la mm, am reusit sa ii rup clema. deocamdata sta in ventuze.

elven wrote:
dan.pavelescu wrote:
zamolxes wrote:
e na. am vazut unul facut din siringi care facea treaba, nu cred ca e chiar 0. ). http://nano-reef.pl/forums/topic/22262-nano-odpieniacz-ze-strzykawek-by-tomko/#entry201316

E clar, acvaristilor le lipsesc ceva tigle de pe casa

tigle ? poate tot acoperisul

exact la aia m-am gandit cand am gasit postul )

multumesc archangel82 pentru pm.

deocamdata il tin in display (ca nu am spatiu de manevra in sectiunea de aio dedicata) si l-am reglat ca in poza. mai ajustez.

o sa ma uit dupa un tunze 9001 sh, pare ca ar intra.
elven wrote:
dan.pavelescu wrote:
elven wrote:1) un skimmer bun din cate stiu eu scoate mizerie din prima

Boss, citeste cu atentie. Omul are jucarie Sera plm

scuze.
revizuiesc: sera ps130 = Zero ...adica cu el sau fara este fix nimic....
nu-ti mai bate capul man, cauta un hydor nano sau un tunze 9004.

e na. am vazut unul facut din siringi care facea treaba, nu cred ca e chiar 0. ). http://nano-reef.pl/forums/topic/22262-nano-odpieniacz-ze-strzykawek-by-tomko/#entry201316

tunze nu imi incape, si avand in vedere ca acvariul este de test pana ma mut la casa si trec la unul corespunzator de min. 2x mai mare cu sump (unde o sa am nevoie si de un skimmer mai mare), nu are sens (monetar) sa il cumpar. oricum, ma bazez pe schimburi de apa, in rest e material de invatat.
aha, multam. faptul ca e verde banui ca inseamna ca lucreaza ceva, nu ?
luat un sera ps130

are 3 reglari
1-> cat de mult sta in apa (l-am pus pana la inelul maro, cum scrie in manual)
2-> supapa aer -> e la maxim (tot din manual)
3-> water output-ul -> l-am reglat cat sa ajunga bulele din conul interior pana aproape de sus.

de azi niata pana acuma s-a adunat o apa ca ceaiul pana aproape sus in cupa. stiam ca nu trebuie sa se adune apa acolo, ci mai mult spuma.

din ce il reglez ?
daca vrei sa verifici doar ledurile cupleaza 2 baterii de 1.5 din orice telecomanda, in serie si cu 2 fire atent la +/- atinge cuplele la fiecare led, 1 cate 1. (m-am uitat rapid, par leduri de 3w).
... la juma de pret (70 lei). folosit 2 luni. nevertebrate.ro/Skimmer-Ocean-Free-Surfcleaner

vreau sa iau un skimmer mai de doamne ajuta (probabil sera ps130). transport inclus posta romana (cred ca e 10 lei) neinclus curier diferenta de la posta -> curier ca nu stiu cat ar costa.
... si acuma cu reteta de pe cutia de sare am asa :

1 litru de apa masurat cu cantar + cana gradata + 38 grame sare -> imi indica 1.028, ar fi trebuit 1.025

cred ca o sa schimb 10 l cu reteta de pe cutie, ca oricum nu afecteaza mult prea mult apa, si saptamana viitoare comand si un salimetru.

plutitor, sau cu sageata ?
am intrat si eu azi la idei cu refractometrul vietii. din ala chinezesc ca aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/32888.page#p276438
primit ceva, masurat apa din punga, 1.034
wth ?
masurat in acvariu, 1.025.

bagat firul de perfuzie din acvariu in galeata.

am luat o sticla de apa distilata (dar si asta veche de juma de an), am invartit de surub de l-am adus la 0, ca nu era. am pus si apa de osmoza, nu prea era nici aia chiar la 0, dar nu era diferenta chiar asa cum a fost cu apa de osmoza.

citire in acvariu 1.022 dupa calibrare.

am mai vazut o diferenta cica citirea se face la 20grade, eu am 24.

mai incolo o sa incerc sa fac o solutie conform cutiei de sare, sa vad ce mai iese si de acolo.

acu ce plm sa fac ?
ar trebui sa iau si un hidrometru ?
ophiarachna incrassata ? cam toata lumea spune ca vaneaza pestii si nu numai
rezolvat cu 99% din ce vroiam, in afara de kenya, dar nu incurc lumea doar pentru 1 coral, mai revin cu o lista peste 1-2 luni.

multumesc !
citit ceva topice despre pe nr.

asa rapid, asta e unul : http://www.nano-reef.com/topic/145831-wtf-my-mushroom-ate-my-clown-fish/

verificat acuma, e ok. ciperca pare sa il accepte, nu s-a micsorat ca de obicei si clownul e bagat aproape complet in ea. i se mai vede varful nasului.
care sunt sansele sa il mai gasesc in viata ? se pare ca de vreo ora a facut o pasiune nebuna pentru ciuperca.

azi am hranit ciuperca cu juma de crevete si chiar m-am mirat de viteza de inchidere. sper sa fie satula.
mici pentru nano.

capnella (kenya tree)
toadstool
parazoanthus (yellow polyps)
palythoa
pulsing xenia
anthelia (am albastra)
interesat de diverse ciuperci (am rosii, verzi, rhodactis, ricordeea) caut si alte culori.

sunt in brasov.

multumesc.
banui ca nu poti sa scoti pietrele afara ? daca pui apa clocotita cu seringa fix in gaurile in care se ascund, ar trebui sa moara. e mai complicat sa faci asta in acvariu.
rezolvat, multumesc elven.
parametrii asemanatori koralia 900, cel mai important fiind silentiozitate.

pana miercurea viitoare, daca nu iau un 900 nou.

Forum Index » Profile for zamolxes » Messages posted by zamolxes
Go to: