[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adivb
Forum Index » Profile for adivb » Messages posted by adivb
tunze 9001 sau 9004 au o singura latura sub 10 cm. Dar cealalta e de 110mm la ambele. Din cate am vazut, practic cam toate skimmer-ele nano "are running wet:...adica "ceai".

PS: eu am un 9004 si chiar imi place . Desi ar fi trebuit sa-l iau pe cel 9004 DC, 12v si controller pentru a putea regla si flow-ul de apa.
dan.pavelescu wrote:In spatele acvariului adunasem toate rocile care ma zgariau la ochi si acolo se umplusera de alge si formasera un depozit frumos de detritus.

Pentru a preveni acumularea de detritus, am pus o pompa mica in spatele pietrilor...gen Koralia nano. Bine, la tine ar trebui mai multe ascunse pe acolo, dar ar face treaba
PS: daca cineva doreste pot sa-i scriu in PM unde e blog-ul respectiv... nu vreau sa fac reclama fara voie
Pe blog-ul unui magazin de acvaristica de la noi, pe langa ghiduri in ale acvaristicii, am gasit niste link-uri interesante, mai ales pt cei care sunt la inceput.
Sper sa va fie de folos.

Reef chemistry calculator
http://reef.diesyst.com/chemcalc/chemcalc.html

Aquarium volume - pt toate formele plus sump, refugium etc
http://reef.diesyst.com/volcalc/volcalc.html

Salut,
la prima vedere si filtrul pe care-l ai poate sa faca valurire buna. Ridica-l cu totul cat de sus iti permite spatiul pt o functionarea corecta si orienteaza iesirea spre suprafata.

PS: Oxigenarea apei nu se face neaparat prin bule de aer. Ajuta dar nu "foloseste" . Dar sigur deranjeaza vizual.
tropheus aduce saptamanal marfa...daca-ti convine pretul
Am uitat sa mentionez ca totusi precizeaza: The delicate animals generally tolerate 1.017 well and although that's not as effective in eradicating parasites, a specific gravity of 1.017 is still low enough to provide many of the benefits of hyposalinity.
dan.pavelescu wrote:Parca ne-am fi vorbit. Ah, chiar ne-am vorbit

IEGZACT... ca sa citez
imi cer scuze ca ma bag si eu, dar am gasit un articol interesant pentru cine are rabdare sa-l citeasca:
http://www.wetwebmedia.com/ca/volume_4/V4I4/hyposalinity/OST.htm

cateva aspecte mi-au atras atentia:
- exportatorii de pesti se pare ca ii tin pe la 1.010-1.011, doar asa... ca sa nu aiba probleme. Normal ca atunci cand ajung in acvariile noastre la 1.025, pe langa stres si ich-ul cu care se vor confrunta, mai lupta si cu o salinitate mai mare; pestilor fiindu-le mai usor sa lupte cu ich la o salinitate mai mica.
- o varianta a tratamentului cu hiposalinitate pt acvariile "reef" ar fi cu o salinitate 1.017. Interesant fiind ca speciile de "soft corals" si Acroporele in general suportand bine aceasta salinitate. O atentie speciala se va acorda alcalinitatii si nivelului de calciu, acestea fiind mai diluate.
Acu sta in loc de vreo luna. Cred ca mai bine i-ar merge in stancaria "Bat reef". Are unde se ascunde. Oricum daca mai creste in ritmul asta, ii cumpar bilet si o trimit la tine . Ca risc sa o vad arand p'afara.
Multumesc de sfaturi. O sa continui cu hranirea o data pe saptamana. De mutat, se muta cum ii pofteste "inima" .
Pai a stat ascunsa in spatele pietrilor si am scos-o in fata, unde am gasit un pic de umbra. Isi retrage tentaculele pe care ajunge lumina, in locul nou avand partial umbra. O sa se mute sigur, daca nu-i place. A mai facut asa . Am fost avertizat cand am luat-o ca nu-i place lumina si va sta mereu ascunsa.
Asa e culoarea ei..albicioasa, transparenta etc. Curenti nu are direct.
Pe langa ce mai prinde din acvariu ii dau un crevete intreg la saptamana (din cel roz de la Mega ). Il inghite imediat si parca ar mai vrea . Cred ca o sa raresc la 2 saptamani, pt ca altfel se face uriasa. Era mica cand am luat-o, acum cand isi intinde toate "antenele" depaseste bine 10cm.
da..am uitat sa precizez ca e din Salty Bat . Si de atunci tot scormonesc Goagle si nu-mi dau seama exact carei specii ar apartine.
Dar clar ca nu face pereche cu nici un nemo. Nici nu o baga in seama ..mai degraba cred ca l-ar hali la cat de pofticioasa e
Stiti cumva ce specie de anemona este?
Nu-i place lumina, dupa cum se vede si din poza, are un picior rozaliu si se muta daca o enerveaza lumina

image

crezi ca asta nu se poate adapta usor?
http://www.fish-street.com/coral_box_dc_skimmer_pump
altfel vad ca au si atman
revin la vanzare 4 Geophagus read head tapajos, estimez cam 8-10 cm. La alegere din cele 6 exemplare din acvariu. Au fost luati de peste 1 an de la nevertebrate.ro. Pret 50ron/bucata

image
image
aerosv wrote:-
- daca ai baut cel putin o data o cafea sau ceai cu apa de osmoza
-

Buna idee...trebuie incercat .....doar sa las vreun minut osmozorul sa am tds 0
adivb wrote:
aurecj wrote:
adivb wrote:adica "handle with care"

Asta da, dar nu sunt chiar asa de speriat cum cred unii... Totul este sa ai putina grija cand lucrezi cu ei, iar eu folosesc in principiu 2 metode:

1. manusi de latex cand am manevre mai multe si mai complicate cu ei (de genul scos din apa, etc)
2. inainte de a ma atinge de zona lor, dau cu mana putin pe deasupra lor, cat sa le fac un "curent de apa" si in momentul ala se inchid, iar atata timp cat nu-i scot din apa, nu mai reactioneaza si-i pot muta daca vreau.

O discutie despre Palythoa - Juian Sprung (Two Little Fishies)
https://youtu.be/sgolj7laZQY

Pe langa "handle with care" se aduce in discutie si ca fiind o posibila cauza pt deteriorarea "peste noapte" a unor SPS si LPS.

Just for info, pe acelasi subiect, de la min 32 la 36
https://youtu.be/VHffyLs0cFo

ba da..tropheus aduce saptamanal aproape...chiar azi ma duc dupa un "pejte"
ca si incepator in ale saramurilor eu nu as incerca cu chimicale. O solutie naturala pt orice fel de "pests" nedoriti am vazut pe "Goagle" ca un 6 line wrasse ar face ceva treaba. Poate are cineva vreun asemenea "pejte" si ne impartaseste si noua...

Forum Index » Profile for adivb » Messages posted by adivb
Go to: