Da, Pacific si Red Sea. Toti ei zic ca ideal pt GHA si bubble algae ar fi cel din Red Sea care il clasifica sub numele desjardinii. Am avut si bubble algae..dar nu mai sunt. Nu pot sa confirm daca au intrat in meniul lui desjardinii sau i-au luat-o altii inainte .
Pot doar decat sa confirm pasiunea lor pt GHA. Eu am luat unul vandut ca fiind desjardinii desi nu sunt convins..dar a decimat tot Se vede si in poza de mai jos ce de "bunatati" avea la dispozitie
elven wrote:mangrovele sunt o foarte buna cale naturala de export de nutrienti, dar exista doua dezavantaje:
1)trebuie sa pui multe mangrove ca sa se simta, nu 1-2 bete
2) mangrovele papa calciu si magneziu la greu din cate stiu eu....
Multumesc de sfaturi. Apreciez experienta fiecaruia si metodele expuse si chiar sunt bucuros ca am descoperit "din intamplare" acest forum. Pot sa zic ca mi-a schimbat viziunea asupra hobby-ului acvaristica si am indraznit sa abordez si "saramurile" care pana acum pareau de neatins .
Cat despre bazin, e prea devreme sa ma pronunt, deocamdata totul merge extraordinar... dar tind sa cred ca e norocul incepatorului . Imi face o mare placere sa studiez, in special metodele "bio" cu refugii, etc... si chiar sa experimentez, nefiind un bazin urias, aprox 180l brut plus vreo 70l in sump; si nu presupune costuri exorbitante. In general, incerc sa fiu constant in tot ceea ce fac si sa mentin un echilibru.
O sa revin cu update-uri la acvariul meu in topicul aferent, doar dupa ce va trece de 1 an, pentru ca starea actuala nu e elocventa pentru "sanatatea bazinului" pe termen lung.
Doar mai mentionez ca la sistemul meu cu schimb rar, chiar foarte rar de apa (...va rog sa nu urmati metoda mea ), intr-adevar imi face viata muuult mai usoara.
Nu stiu daca e on sau of topic, dar in ce priveste denumiri, cele de la Two Little Fishies mi se inspirate : PhosBan, Outsanding selection: Refugite, Julian's thing, AccuraSea, etc. In epoca vitezei, clar denumirea produsului are o importanta majora. Cum de exemplu "miracle mud" mi se pare neinspirata
Urmaresc cu interes acest proiect. Desi sunt nou pe forum, ma bucur sa descopar oameni intr-adevar pasionati de acest hobby.
Prin prisma mea, un acvarist trecut de faza carasi in bol si care reuseste sa-si finanteze acesta pasiune sa zicem "fara compromisuri", sunt de acord cu cele spuse mai sus de koala.
Prima data cand am vazut filtrele ADA de inox, mi-au inspirat simplitate, eficienta si fiabilitate. Dupa pararea mea astfel de filtre sunt prea frumoase pentru a fi ascunse in dulap...la ADA as fi mascat cumva pompa, sa nu se vada "masinaria" si l-as fi asezat langa acvariu. Asta cu "masinaria la vedere" cred ca este si in asentimentul nevestelor. Altfel, daca beneficiez de spatiu generos in stand, prima varianta luata in considerare ar fi un sump. Dar nu m-as da inapoi de la o bijuterie de inox, gen "display" .
Succes.....
din experienta mea scurta in marine: eram plin de green hair algae si aveam si ceva "culturi" de bubble algae. Dupa ca am vazut o prezentare cu Zebrasoma desjardinii, am luat unul. Fara sa exagerez dupa 2 luni, saracu inca mai cauta ceva alge prin acvariu, dar nu mai gaseste. Le-a decimat pe toate . O fi exemplarul meu foarte harnic.
PS: atentie, Zebrasoma Desjardini se face urias si nu e pentru acvarii mici.