[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adivb
Forum Index » Profile for adivb » Messages posted by adivb
vorbeste cu baiatul de la echipamenteacvarii.ro
Desi nu are pe site iti poate aduce orice produs din gama Aquamedic sau Tunze. Cred ca are si pe stoc reactoare AqM.
elven wrote:inca ceva...din poze pare lumina rece.....algele iubesc lumina calda sub 6500k

asa pare dar din cate imi aduc aminte chinezismele astea ( Hidom al2 si 3) sunt pe la 6500k. Cel putin cu cea Hidom al2 cresteau plantele f bine intr-un acvariu mic cu apa dulce.
Parca vazusem undeva un interviu cu Takashi Amano in care zicea ca plantele de apa in timp s-au adaptat si la lumina mai albastra.
Oricum sunt multumit de rata de crestere.
bineinteles ca nu le arunc..postez pe forum. estimez peste vreo 3 saptamani...desi recolta nu va fi uriasa.
Program total display: 3pm - 11pm ( pe rand cate un bec). Program sump: 12pm - 10pm; 12am-10am.
din ce am mai vazut, ca nu se intample inmultirea "asexuata", si pt ca am si miracle mud unde producatorul recomanda iluminare 24h, eu ii dau 20h pe zi, cu pauza 2 ore la fiecare 10.
Ma pregatesc si de "coasa" la caulerpa
Un mic update, fara a avea pretentia unui aquascaping, doar incerc sa vad ce creste si ce nu. Deocamdata vad crestere peste tot...inclusiv algele in refugiu . Noul skimmer-ul inca nu a ajuns..e pe drum (Tunze 9004). Celui vechi de pe aliexpress, nefolosit, i-am pus o pompa normala (Sera) si l-am transformat in reactor cu Antiphos (Aquamedic).
Paramentrii apei sunt constanti: PH - 8; PO4 - 0 (dar cu Salifert), NO3 - nu am test ; KH 8,3; Ca 410.

image

2 speciii de caulerpa la 2 luni de la cateva fire culese de pe pietrele Salty-bat.. Plus GHA, dar care se pare ca ramane doar aici, din acvariu incet, incet dispare:
image
de mentionat ca reactorul fluidizeaza usor..nu agita antifosfatul.
pai de ala folosesc si eu (Aqua Medic)..se macina incet si asta. Doar ca observ acest lucru pt ca am perlon dupa reactor, de un alb imaculat ..doar in prima zi , altfel as fi observat dupa vreun an cum se schimba culorile in acvariu.
eu totusi ma minunez de cantitatea de praf ruginiu care se strange in perlonul de dupa reactor GFO. Schimb perlonul cam la 7-10 zile. Nu cred ca as vrea acel praf in cantitati mai mari prin acvariu.
Daca tot s-a deschis subiectul sump, si-mi permite Dan P. , as avea si eu o intrebare legat de pozitionarea reactoarelor GFO in sump: din cate am observat aceastea scot permanent un praf ruginiu care se depunse peste tot. Unde ar fi mai bine pozitionarea, in camera pompei de recirculare (de obicei ultima camera) sau chiar in prima camera unde intra apa in sump?

La mine reactorul GFO e in prima camera, dupa care apa curge intr-un mic spatiu umplut cu matrix, burete albastru peste matrix si perlon peste buretele albastru. Acel perlon dupa cateva zile e plin de praf ruginiu.
Din ce am mai vazut acrilic-ul normal lasa UV sa treaca. La sticla, depinde...
dar materialul acrilic "imbatraneste" mai repede.
Eu folosesc plexiglass de 2mm, cu cateva gauri pt hranire. Parca rata de transmitere a luminii la acrilic este de 92%, iar a sticlei minerale intre 80-90%. La cea ultra clara ar trebui sa fie mai bun procentul.
Observ o evapoare mai mica a apei, in schimb din cauza condensului/stropilor formati pe plexiglass, se creeaza un efect de lupa, focalizare pe fiecare strop de apa/condens. Din ce am mai citit, daca e lumina puternica, acea raza focalizata poate duce la deteriorarea unor corali in punctul in care e mai concentrata lumina.
Aaaa..si mai trebuie curatata din cand in cand. Dar in zona unde sunt permanent stropi/condens nu prea am ce curata.
Petre CT wrote:
Cauta asa ceva sunt foarte bune.

+1
foarte usor de schimbat GFO-ul. Un pic cam sus pretul: ex. pe cel mai mic marimea S (incape 150ml GFO), am dat cam 300ron.
dan.pavelescu wrote:Daca nevasta stie ca majoritatea echipamentelor sunt primite cadou sau le-ai luat la "combinatii"

La mine s-a prins ca mai dau bani pe ele, dar spre binele tuturor a renuntat sa ma intrebe: "cat e halatul? cat e halatul? "

11) nevasta zice dupa fiecare noua capodopera: "sper ca asta e ultimul proiect"
+1

Ar fi interesant refugiul cu Xenia, care-l mentionai in topicul tau

Craciun fericit tuturor!
Pentru ca trebuie sa faca loc in acvariu, scot la mezat 4 Geophagus read head tapajos, estimez cam de 8-10 cm ... pt ca nu stau locului la masuratori Au fost luati de peste 1 an de la nevertebrate.ro . Acum incep sa prinda culoarea specifica speciei. Mai jos niste poze nu prea reusite ( pot asigura vizionare "live" posibilului cumparator, plus transport dus-intors de la metrou Aurel Vlaicu/Pipera )
Sunt disponibili dupa 3 Ianuarie.
Alte detalii doar pe PM.
image
image
Subiect inchis.
Multumesc
pai tocmai ce am explicat ca nu ala e pretul real..cel afisat. da acu fiecare cum crede
Ei na..nu e nimic de scuzat..stai linistit. ne ajutam unul pe altul, pt ca in final sa ne putem delecta de pasiunea noastra: acvaristica
da...shipping calculator 12.68usd
ca si pe aliexpress..iti dau pretul mic da te taxeaza la shipping fee..de fapt cam totalul fiind pretul real ei livrand cu 1-2 usd. vezi la alte produse

Forum Index » Profile for adivb » Messages posted by adivb
Go to: