[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: darthradu
Forum Index » Profile for darthradu » Messages posted by darthradu
Apropos de schimburile de apa, e prea putin 5% saptamanal?
10L or sa tina foarte putin, nu stiu cum e instalatia ta de osmoza, insa daca se opreste dupa ce s-a umplut rezervorul ala e foarte bine, insa nu stiu cum o sa functioneze flotorul respectiv pe rezervolul care nu e langa acvariu.
Adica nivelul de apa trebuie sa-l iei din sump si cu nivelul asta dai drumul sau opresti apa de osmoza din rezervorul de 10L care din cate stiu e sub presiune.
Nu stiu ce s-a intamplat, sau care a fost faza, insa azi dimineata un clown se impunea in fata unui crevete, brusc le-a trecut frica si-si apara coltul ala de acvariu, coltul magic
Diatomele au inceput sa apara si pe pietre si alocuri foarte putin vizibil si pe nisip. Ciudat este ca le-am observat imediat dupa ce am schimbat ~5% (10L) apa cu alta sare. De hranit le dau un sfert de cub undeva pe la 10-11 dimineata si incerc sa alternez mysis cu artemia.

Pai tine-ne la curent si spune-ne cum ai facut, ce probleme intampini, etc.
As face 1%/zi, insa parca apa din acvariu ar trebui sa se "invecheasca", "maturizeze" etc .. sa nu-l deciclezi sau ceva.
Nu va interesati si voi ce fel de stelute sunt inainte ? Luati asa si bagati la borcan? Poate ca ii place in apa rece, poate ca e carnivora, poate ca ajunge la 1metru diametru, poate ca e otravitoare, poate ca mananca corali, etc Adica eu inafara de Fromia Milleporella n-as baga altceva... cred
Din ce am citit pe net (ca nu ma pricep) daca are tepi/chestii iesite din ea nu e ok

http://www.saltcorner.com/AquariumLibrary/browsegroupspecies.php?GroupID=210
Am pe geam (pe ala pe care nu prea e flow de la pompa de valuri) un fel de diatoma? Le aspir cu un furtun ceva?

imageimage

Pe nisip am 2 doua pete ciudate. Se vad la jumatatea din stanga si din dreapta a imaginii. Sa se formeze fix acolo vartejuri care sa-mi aduca mizeria asemantoare in acelasi loc?
image

Stomatella e vie ! (necesita un ochi antrenat, e in centru cu antenutele extinse in stanga)
image

Crevetii au depus ouale amandoi si cel putin unul din ei a naparlit, le-am amenajat o sticla de 5L in sump cu gauri in ea ... o sa va fac un filmulet cu panda si atacurile poate primesc un sfat
Salut, ce este in ultima poza? Daca nu e xenia vreau si eu ! Poze la rezulutie mai mare poti urca pe http://img.plici.ro/
Akaiu wrote:Deocamdata mai asteapta. Graba strica treaba zice o vorba...Bazinul este crud si nu este indicat a-l popula prea din scurt. Momentan studiaza ce ai in bazin acum, lasa-i sa se acomodeze, sa se mai coaca bazinul....Peste vreo luna mai adaugi cate un ciortan, mai bagi un coral, mai faci iar o pauza..

Pai da, nu am zis ca acum, ma refeream la capacitate maxima ... deci ?

Mi-am luat o plasa d-aia de prins P.E.J.T.E si diseara sunt cu ochii pe creveti, daca imi mai supara vieturitoarele ii bag in sump, sa se certe cu recirculanta eheim.
Pai cat faci pe drum de cand pleci pana in Bucuresti? Ca 24 de ore rezista intr-o punga fara aer-atat face oricum curierul de la petshop ...
Pe langa alea de sus, e vreo sansa ca Palaemon Elegans sa-m vaneze Clownii ? Adica dupa ce se leasa seara au un comportament asa, dubios ...
Clownii s-au atasat de un colt de bazin, se freaca de el si de nisipul de acolo de mama-mama... Crevetii vin asa, pe furis, si deodata se reped in coltul ala
E Fishy, Fishy, Fishy
Asta e scorpia din masina rasturnata?
Va salut respectuos, gen.

Ce alti pesti pot pune in acvariu? In total am cam 210L, din care ~150 in display. Momentan am 2 clowni, probabil ca o sa le iau si o anemona.
Ma gandeam la:
1 goby+pistolet
2 domnisoare cu coada galbena
altceva? Cardinali in pijama, cardinali bengalezi, etc-uri (am citit ca e bine sa fie in numar impar?)

Pentru ca nu ma pricep destul (inafara de ceea ce citesc pe liveaquaria) nu stiu daca sunt compatibili, se bat, se drogheaza, ie bagabonzi, etc

Mai precis ma gandeam la (in ordinea asta)
2x Blue-green Chromis(Chromis Viridis)
2x Longfin Fairy Wrasse (Cirrhilabrus rubriventralis)
2x Yellow Tail Damsel(Chrysiptera Parasema)
Ce bine de voi ca aveti loc sa aruncati pesti inauntru fara sa va ganditi la marimea maxima a pestelui )
Trebuie sa ai grija si la anemone si la arici, adica la specii, ce putem pune noi in acvariu se limiteaza la cateva specii. Adica nu stiu ce vor colegii,insa nu cred ca vor anemone mancatoare de pesti, sau arici mancatori de corali, si ar fi pacat sa-i aduci doar ca sa-i dea pe canalizare.
La fel si cu chestiilw gen cuc, incearca sa aduci in general vietati mici sau foarte mici, ceva sa nu-ti mute pietrele prin acvariu )
La fel si cu viermii penati, cauta ceva mic, incearca sa-i scoti cu tot cu o bucata de piatra, daca nu merge nu-ti mai bate capul.
sunkeeper wrote:nu apa pe care o arunca ,ci apa din acvariu lor unde au vietuitoarele...
costa 1.5 L lei /litru
ma gandeam ca din 63 cat am eu sa iau vreo 40..si restu sa pun cu osmoza

Dragul meu coleg de forum, apa aia din acvariu unde au vietuitoarele, se schimba saptamanal, el oricum face schimbul ... oricum arunca apa aia ... si daca-ti da "proaspata" e tot degeaba.
Te gandeai sa iei 40 si restul sa pui osmoza ... poate nu ai inteles ca apa de osmoza se amesteca cu o cantitate de sare, daca tu pui apa de osmoza peste apa aia care deja contine sare o sa aiba o concetratie mai mica de sare.

Ti-am scris mai sus ce ar trebui sa faci pas cu pas, ti-a spus si kirucd sa pui mana sa citesti anumite chestii ca sa nu mai "gandesti" chestii d-astea profunde.
Intelege ca nu castigi nimic, pierzi doar bani si timp.
Am locline-ul insa l-am dat jos din acelasi motiv, era mai rau cu locline.
Bine. clownii au mers prin tot bazinul pana la urma, insa tot in coltul din fata le place, in rest ma enerveaza circulatia prin bazin, nu se duce tot filmul bacterian in sump.
Pana acu avem asa:
Caraghiosu - Hermit
Nasosu - Nassarius
Luca si Matei - cei doi Palaemons Elegans
Mustaciosu - Lysmata Amboinensis
Nemo1 si Nemo2
Sa nu vina PE una din alea )

Forum Index » Profile for darthradu » Messages posted by darthradu
Go to: