| Message |
|
|
vlad.a wrote:Si...astea oparite?!
Da. Cit sa se inmoaie usor.
|
 |
|
|
|
Morcovi, castravati, salata.
|
 |
|
|
Daca tot citesti atitea chestii folositoare pe alte site-uri, de ce mai ceri sfaturi si pe site-ul nostru amarit si vai mama lui? Oamenii de aici te baga la cheltuieli, te critica si nu inteleg acvaristica inovatoare pe care incerci sa o practici tu.
Hai sa-ti spun un lucru - multi cred ca se poate si asa - zeci de pesti indesati in bazine cit mai mici, plante crescute in zeama chioara, lumina de la o lampa de carte si exemplele ar putea continua. Asta nu e acvaristica. Astea nu sunt acvarii. Iar animalele alea pe care o gramada dintre voi le chinuiti cu un sadism inimaginabil nu sunt in niciun caz "pesti fericiti".
Topic inchis.
|
 |
|
|
|
Daca substratul e no-name, ia macar un fertilizant de calitate, ca ai de unde alege. Asta daca vrei plante frumoase si sanatoase.
|
 |
|
|
Otto nu atenteaza la creveti - sunt vegetarieni, dar nu vor fi cam multe suflete in 20l apa? 
|
 |
|
|
|
Poate ar fi mai bine sa o separi in alt bazin si sa o tratezi cu Fungol.
|
 |
|
|
Am incercat eu sa il urc pe niste site-uri host dar nu merge. Chiar si arhivat e mult prea mare.
Are 186 MB. Daca stie cineva vreun site care sa permita, sa zica.
|
 |
|
|
lisandram wrote: nu stiu cum se "imbraca", adica nu stiu procedeul. multumesc pt sfaturi
Este foarte usor. Dar hai sa ne oprim aici cu aceste amanunte pentru ca in acest topic se face doar prezentarea ta si a acvariului. Pentru alte probleme, poti sa deschizi topicuri le sectiunile respective. 
|
 |
|
|
|
Sarea se foloseste pentru combaterea parazitilor, ciupercilor sau bacteriilor. Nu are niciun rost sa adaugam sare la fiecare schimb de apa. In plus, sarea este iritanta pentru pestii fara solzi (Corydoras, de ex) si extrem de daunatoare pentru plante.
|
 |
|
|
Bine ai venit!
lisandram wrote:apropos aseara pe la 1 noaptea imi adunam din acvariu cele 3-4 scoici despre care nu stiam ca nu au ce cauta in acvariu
Auch!!! 
|
 |
|
|
|
Este bine ca puii sa fie hraniti de mai multe ori pe zi, dar trebuie sa ai grija sa aspiri resturile de mincare neconsumata si dejectiile. Trebuie sa mentii o igiena stricta pentru ca sistemul lor imunitar nu este inca bine dezvoltat si sunt mult mai sensibili decit adultii.
|
 |
|
|
|
Trece si locatia in My Profile! Si ar fi bine sa citesti si Regulamentul forumului, sa nu mai avem alte "surprize".
|
 |
|
|
coz007 wrote:Daca mai e valabil.Sunt intresat dar nu am nici neoni si nu cresc ceveti am guppy daca vrei
Cred ca ar fi mult mai bine si mai civilizat daca ai proceda si tu la fel ca ceilalti membrii ai forumului care abia s-au inscris, adica o mica prezentare la sectiunea Despre noi cu numele complet si alte citeva cuvinte despre tine.
Cind te intereseaza un produs, verifica si data cind a fost postat anuntul. Multe nu mai sunt de actualitate.
|
 |
|
|
Te rog frumos nu deschide atitea topicuri pe aceeasi tema  Continua discutia acolo unde ai inceput-o. Adica aici.
|
 |
|
|
Citeste pentru inceput
Ciclul azotului - http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
si
Ghidul incepatorului - http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
Mai discutam dupa.
Asta daca vrei un acvariu adevarat, fara pesti morti, bolnavi sau alte probleme. Daca vei arata si tu ca esti dispus sa inveti, ca esti deschis la sfaturi si chiar si la critici, oamenii te vor ajuta.
Eu iti sugerez inca de pe acum ca acvariul de 10l sa il pastrezi pe post de acvariu spital/carantina.
|
 |
|
|
Bine ai venit sau... revenit!
Nu lua in nume de rau ce ti-au zis colegii, pentru ca nu a fost cu rautate. Partea trista este insa ca au mare dreptate - acvariu prea mic, pesti prea mari, sau care se fac mari si asa NU MERGE. De altfel, cred ca te-ai convins si singur. Iar un acvariu trebuie pregatit in prealabil pentru a gazdui niste fiinte in el. Dar despre asta discutam in celalat post al tau. 
|
 |
|
|
1.
alber wrote:de melci se scapa atunci camd bazinul merge brici. Curatenie, hrana putina si Ph cat mai mititel. Atat de mic incat d'abea sa-l vezi
2. Bagi o frunza de salata seara, dupa ce stingi lumina si dupa citeva ore o scoti cu melci cu tot.
3. Cumperi o capcana pentru melci de la pet-shop.
4. Mai cauta si tu pe forum pentru ca s-a discutat intr-o veselie despre acest subiect. 
|
 |
|
|
Sigur ca da. Este aceeasi procedura ca si la Ludwigia. Asa se face cu toate plantele stem. Plantele stem au o tulpina vizibila, iar frunzele sunt dispuse pe tulpina. Inmultirea acestor plante se face prin taierea tulpinei si replantarea ei in substrat. Pentru a forma o tufa poti planta 4, 5 astfel de fire, in functie de cit de mare vrei sa fie tufa. De asemenea, cind un fir creste mai mare, tai si replantezi. 
|
 |
|
|
FilBil wrote:alge verzi si tari pe geamuri si alge maro pe plante...
Algele verzi incearca sa le cureti cu un burete de vase (cu partea aspra a acestuia) la fiecare schimb de apa, iar algele maro (diatomeele) vor disparea de la sine la un anumit moment dat. Sunt specifice unui acvariu nou.
FilBil wrote: Fertilizant sau lumina?
Ambele. Plus un sistem de CO2, fie el si bomba, pentru ca este destul de bun si multa lume foloseste asa ceva. Da Search si vei gasi destule explicatii + reteta. Daca vrei plante sanatoase, aceste trei elemente sunt indispensabile. Degeaba ai lumina buna, daca nu ai fertilizare si CO2. Sau fertilizare buna fara celelalte doua. Te vei umple de alge, plantele vor avea tot soiul de carente si asa mai departe.
Despre becul aquael 11w eu nu stiu ce sa-ti spun pentru ca nu am folosit asa ceva. Dar cu siguranta alti colegi te vor indruma in acest sens. 
|
 |
|
|
|
Scalarii nu au nimic de impartit cu ancistrusii sau cu cory. In schimb se vor delecta cu crevetii. Daca bazinul va fi foarte bine plantat, poate vor scapa adultii, dar pui de creveti nu o sa vezi.
|
 |
|
|