[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vek
Forum Index » Profile for vek » Messages posted by vek
Iata cele doua acvarii ale mele. Scuzati calitatea fotorafiilor.

image

image
fipilica wrote:Din pacate nu cred ca a folosit cineva de pe la noi asemenea medicamente ca sa putem da un sfat in cunostinta de cauza

Ai folosit mai mult de 1/8 dintr-o tableta de LifeGuard pentru tratamentul in acvariul carantina?
Ai oxigenat suplimentar apa din acvariul carantina, poate un burete cu pompa de aer ?
Ar trebui sa faci si schimburi de apa inaintea de inceperea tratamentului precum si dupa terminarea acestuia.

Am folosit 1/10 din Lifeguard/zi, caci bolul/carantina avea un galon iar o tableta trateaza 10 galoane. Am schimbat 50% din apa de doua ori pe zi, dimineata si seara. Am pus un aerator in bolul de cristal. Am adunat cu un net toate reziduurile pestilor. Nu am alimentat pestii 2 zile sa nu creez alte reziduuri.
In acvariul principal schimb 30%-40% din apa la fiecare sfarsit de saptamana. Nu pun decat apa plata cumparata la bidon. Fac teste de amoniac/nitriti/nitrati la fiecare 2-3 zile si rezultatele sunt excelente. Dau cu "aspiratorul" in pietris si clatesc bine toate elementele filtrului si elementele de decor (in apa scoasa din acvariu).
Filtrul este proiectat pentru un acvariu de 50 galoane iar acvariul meu are doar 20 galoane. Deci isi face treaba cu varf si indesat.
Cam asta-i.
Hibrizii de corry albinosi si colorati cu cerneala mi-au fost facuti cadou de ziua mea. Ce era sa fac? Sa dau cu ei de pamant? Ei saracii n-au nici o vina. Vai de capul lor cat or fi suferit, bietii.

Sera Costapur n-am gasit nicaieri. Voi cumpara la anul cand voi veni in Romania (prima oara dupa sapte ani).

M-am uitat pe linkurile date de voi. Si pe cel anglofon si pe cel francofon. Am identificat, pentru a mia oara, simptomele aceleiasi maladii: costia. Nu cred ca m-am inselat in privinta maladiei.

Sa va spun ce-am facut. Doi dintre pesti aratau ingrozitor. Patati cu alb, pete de sange, innot de betiv, etc. I-am scos din acvariu si i-am pus intr-un acvariu-spital facut ad-hoc: o carafa mare din cristal pentru tinut sticlele de sampanie la rece. Capacitate 4-5l. Evident, curata si umpluta cu apa de buna calitate, aceeasi apa cu care umplu si acvariile. Am asezat cei 2 pesti inauntru. Am cumparat un medicament cu spectru larg: Lifeguard de la Jungle Labs. http://www.junglelabs.com/pages/details.asp?item=TT101
Tratamentul trebuie facut 5 zile. In prima zi, pestii pareau sufocati si pluteau cu gurile deschise la suprafata. Dupa cea de a doua zi de tratament, si mai rau! Am crezut ca pestii sunt morti sau mai au cateva minute de trait! Decolorati (din negru, un peste a devenit auriu), cu si mai multe pete de sange, pluteau aproape nemiscati la suprafata apei. Abia-abia mai vedeai bronhiile miscandu-se, in rest pestii pareau efectiv morti. M-am speriat ingrozitor. I-am luat cu grija si i-am pus in acvariul principal, spunandu-mi ca macar sa moara "acasa", printre obiecte si fiinte familiare. Doua ore mai tarziu, aratau mai vioi si culorile le revenisera. Azi dimineata, par si mai vioi si mai intens colorati. Iar petele albe de mucus produs de costia, desi nu au disparut, sunt mult mai palide.
Ce sa fac? Tratamentul cu Lifeguard trebuie facut 5 zile. Eu l-am facut doar 2 zile. Mi-e frica sa continuu, caci pestii aratau ingrozitor in timpul tratamentului, efectiv le cautam deja o cutiuta in care sa le depun corpurile neinsufletite! Pe de alta parte, e singurul tratament care pare sa fi dat ceva rezultate (estomparea petelor de mucus).
Am postat acest subiect la "sa ne cunoastem", insa cred ca acolo nu prea citeste multa lume si oricum, subiectul era costia necatrix, o boala urata.
Asadar:
Din pacate, pestisorii sunt taaaaaaare bolnaviori.
Am primit de curand 3 corrydoras albinosi injectati cu colorant. Cel care mi i-a adus nu cunostea procedeul fioros la care sunt supusi bietii pesti. I-a cumparat caci erau frumosi: albastru electric, violet purpuriu si roz-magenta.
Din pacate, cei 3 corry, au dezvoltat, nu-i de mirare, datorita stresului extrem declansat de interventie, costioza. O boala tare tampita: scarpinat de pietrisul de pe fundul acvariului, pete albicioase pe corp, diminuarea apetitului, etc.
Unul dintre cei 3 corrydoras (cel albastru) a si murit la cateva zile dupa...
Din pacate, eu n-am stiut ca noii pesti trebuie tinuti in carantina si i-am pus in acvariul principal. Evident, acum toti pestii mei sunt bolnavi.
Am incercat diverse tratamente:
- Melafix pe baza de Maleleuca http://wiki.aquatribu.com/Image:Melafix.jpg
timp de 7 zile. Nici un rezultat. Am schimbat 75% din apa si am trecut la alt tratament.
- Maracide de la Mardel
http://www.petco.com/Assets/product_images/0/084942033159C.jpg
pe baza de malachit verde si chitosan (ziua 1, 3 si 5) cu carbunele scos din filtru. Iar nici un rezultat. Am schimbat iar apa si am aplicat cel de-al treilea tratament:
- CopperSafe pe baza de chelate de sulfat de cupru http://a1272.g.akamai.net/7/1272/1121/20030320145528/www.drsfostersmith.com/images/bigimages/lg_134884_20924D.jpg
O singura doza care cica ar trebui sa reziste o luna. Am pus doza ieri, dar nu vad inca nici o ameliorare. Nici nu mai stiu ce sa fac.

O zi mai tarziu
Am incercat tratamentul cu malachit verde. Dozele calculate/masurate cu scrupulozitate, tratamentul facut exact cum scria pe cutie: zilele 1, 3 si 5. Cu carbonul activ scos. Si...nimic. Cu malachit verde am tratat acum vreo luna un gris (ich) si deja disparusera punctele albe dupa prima zi de tratament. Acum, insa, n-a functionat.
Pestii par obositi, tin innotatoarele lipite de corp, se ascund, si-au pierdut apetitul (nu integral, dar mananca mult mai putin), ies la suprafata "sa respire" (desi parametrii apei sunt excelenti, nu amoniac, nu nitriti, nu nitrati, etc.), au pete maricele cumva laptoase pe piele, un peste are chiar si pete de sange pe alocuri, se scarpina de pietricele... Mi-e asa de mila de ei...of!
Cu malachit verde n-a mers, sa vedem daca merge cu cupru. Desi, de ieri si pana azi n-am vazut nicio ameliorare a starii lor...

Cateva zile mai tarziu
Acum, dupa cateva zile de la introducerea tratamentului cu cupru in acvariu:
- pestisorul cel mai afectat (care avea si pete de sange) a murit ieri.
- al doilea pestisor foarte afectat a ramas la fel de patat (parca-i dat prin faina), dar e mai vioi, mananca mai mult, nu se mai ascunde pe fundul acvariului si tine inotatoarea dorsala desfacuta (nu stransa pe langa corp ca inainte)
- restul pestisorilor par la fel, doar ca nu se mai scarpina
A, si nici un pestisor nu mai vine la suprafata sa "respire". Cred ca asta-i semn bun.
Insa ma doare de mor dupa pestisorul rapus de maladie. Era un Celestial asa dragut, care avea o mina atat de trista. Of!

O saptamana si jumatate mai tarziu
Doi dintre pesti arata cumplit. parca-s dati prin faina, pete de sange, stau mai mult la suprafata sa "respire".
Deja nu mai stiu ce sa fac! Imi smulg parul din cap! Nimeni nu ma ajuta! am apa in parametri exceptionali, am incercat 4 tratamente diferite si NU REUSESC SA SCAP DE COSTIA!
A, si nici un pestisor nu mai vine la suprafata sa "respire". Cred ca asta-i semn bun.
Insa ma doare de mor dupa pestisorul rapus de maladie. Era un Celestial asa dragut, care avea o mina atat de trista. Of!

image
Uite crevetele bambous.

image

image

Sunt cafenii si au o dunga pe mijlocul spinarii. Cand mananca deschid un fel de umbrelute pe membrele anterioare. Asa cred eu ca mananca. Dar am citit undeva ca de fapt ei asa respira, ca branhiile lor ar fi tocmai "umbrelutele".
Ai creveti? Ce le dai sa pape? Ca am si eu unul amarat de tip bambous si sta saracutul in acvariu de 2 luni dar nu stiu ce mananca...
Multumesc, Haruko!
Acum, dupa cateva zile de la introducerea tratamentului cu cupru in acvariu:
- pestisorul cel mai afectat (care avea si pete de sange) a murit ieri.
- al doilea pestisor foarte afectat a ramas la fel de patat (parca-i dat prin faina), dar e mai vioi, mananca mai mult, nu se mai ascunde pe fundul acvariului si tine inotatoarea dorsala desfacuta (nu stransa pe langa corp ca inainte)
- restul pestisorilor par la fel, doar ca nu se mai scarpina
HARUKO wrote:[
Sera Costapur are in compozitie si verde de malachit. Probabil ca e tot acelasi produs, de la alta firma.

Am incercat tratamentul cu malachit verde. Dozele calculate/masurate cu scrupulozitate, tratamentul facut exact cum scria pe cutie: zilele 1, 3 si 5. Cu carbonul activ scos. Si...nimic. Cu malachit verde am tratat acum vreo luna un gris (ich) si deja disparusera punctele albe dupa prima zi de tratament. Acum, insa, n-a functionat.
Pestii par obositi, tin innotatoarele lipite de corp, se ascund, si-au pierdut apetitul (nu integral, dar mananca mult mai putin), ies la suprafata "sa respire" (desi parametrii apei sunt excelenti, nu amoniac, nu nitriti, nu nitrati, etc.), au pete maricele cumva laptoase pe piele, un peste are chiar si pete de sange pe alocuri, se scarpina de pietricele... Mi-e asa de mila de ei...of!
Cu malachit verde n-a mers, sa vedem daca merge cu cupru. Desi, de ieri si pana azi n-am vazut nicio ameliorare a starii lor...
HARUKO wrote:
Daca esti sigura ca este vorba de costiaza, incearca cu Sera Costapur. Sper sa gasesti.

Dar nu inteleg de ce in componenta unui produs intra si chitosanul. La noi acesta este un produs destinat celor care vor sa slabeasca.

Bafta multa! :-)

Sunt sigura ca este vorba despre Costia. M-am uitat mult pe net si corespund-manusa simptomele.
Sera Costapur nu am gasit. Cred ca e un medicament european. Ce are in compozitie?
Chitosanul era in compozitia medicamentului cu malachit verde. Nu stiu de ce, nu-ti pot raspunde.
kinderux wrote:Buna,ce se mai intampla cu pestisorii?

Din pacate, pestisorii sunt taaaaaaare bolnaviori.
Am primit de curand 3 corrydoras albinosi injectati cu colorant. Cel care mi i-a adus nu cunostea procedeul fioros la care sunt supusi bietii pesti. I-a cumparat caci erau frumosi: albastru electric, violet purpuriu si roz-magenta.
Din pacate, cei 3 corry, au dezvoltat, nu-i de mirare, datorita stresului extrem declansat de interventie, costioza. O boala tare tampita: scarpinat de pietrisul de pe fundul acvariului, pete albicioase pe corp, diminuarea apetitului, etc.
Unul dintre cei 3 corrydoras (cel albastru) a si murit la cateva zile dupa...
Din pacate, eu n-am stiut ca noii pesti trebuie tinuti in carantina si i-am pus in acvariul principal. Evident, acum toti pestii mei sunt bolnavi.
Am incercat diverse tratamente:
- Melafix pe baza de Maleleuca http://wiki.aquatribu.com/Image:Melafix.jpg
timp de 7 zile. Nici un rezultat. Am schimbat 75% din apa si am trecut la alt tratament.
- Maracide de la Mardel
http://www.petco.com/Assets/product_images/0/084942033159C.jpg
pe baza de malachit verde si chitosan (ziua 1, 3 si 5) cu carbunele scos din filtru. Iar nici un rezultat. Am schimbat iar apa si am aplicat cel de-al treilea tratament:
- CopperSafe pe baza de chelate de sulfat de cupru http://a1272.g.akamai.net/7/1272/1121/20030320145528/www.drsfostersmith.com/images/bigimages/lg_134884_20924D.jpg
O singura doza care cica ar trebui sa reziste o luna. Am pus doza ieri, dar nu vad inca nici o ameliorare. Nici nu mai stiu ce sa fac.
kinderux wrote:Bine ai venit....... :-)

Multumesc!
bilti wrote:ce fel de colibri sunt in Quebec?

Colibri cu gat rubiniu.
image
Multumesc de primire.
Pai, am inceput in august cu un mic acvariu de 40l. Pietris marunt ca substrat (aveam pietricele mai mari dar pestii mei se inecau cu ele-n gat si am schimbat substratul cu ceva mai maruntel), filtru extern Hagen (burete, praf de carbune si pietricele spongioase), aerator, 2-3 decoratii (o epava de corabie, un clopot spart si un fel de fantana mica in care am fixat aeratorul) si 2 pestisori rosii: unul clasic, Nemo si un oranda (Fifi). Ph intre 7,5 si 8, apa schimbata la 2 saptamani (numai apa plata cumparata la bidon), amonia aproape 0, nitriti aproape 0. Temperatura 26-27C.

Am mai facut un acvariu, mai maricel, de 80l, in care am un filtru de acelasi tip dar de mai mare capacitate, un aerator, calitatea apei identica cu cea din primul acvariu, o mica insula plutitoare, 2 plante vii, decoratii à la Grecia antica. Populatie: un Blackmoore (Zorro), un Celestial (Google), 6 corydoras (Speedy, Road Runner, Yin, Yang, Kelly si Kim), un plecostomus (Jaws), 5 melci Pomaceea (Kaboule, Qboule, Ciboule, Zeboulon si Oboule), un crevete bambous (Spooky) si o broscuta mica (Kermit).

Melcii nu o duc prea bine. Pana acum mi-au murit 3 si unul sta sa moara. Primii 2 au murit din ignoranta mea (Boule si Bouboule) caci am tratat pestii de Ick cu malachit verde si mi-a omorat melcii. Al treilea melc a cazut pe fundul acvariului (Triboule) s-a fisurat si a murit. Qboule sta si el sa moara si nu stiu de ce. Un corydoras (Coiotty) mi-a murit la nici 24h dupa ce l-am cumparat (probabil stressul de transport), desi am pus in apa Cycle. Si o broscuta (Froggy) mi-a murit si nu stiu de ce.

Cam asta-i.
Am sa va pun si poze. Nu-s frumoase acvariile mele, se vede ca sunt de incepator, dar ma straduiesc si eu cat pot, sa citesc pe internet, sa ii hranesc moderat, sa pastrez apa cat mai aproape de perfect.

A, unul din pestisorii rosii, Nemo, e bolnav. Are o pata mare alba pe cap (intre ochi) si au inceput sa-i lipseasca solzi. L-am izolat in acvariul mic de 40l si-l tratez cu Melafix. Dar nu vad nici o ameliorare. Insa e activ, vesel, mancacios si nu pare afectat c-a pierdut vreo duzina de solzi. Totusi nu stiu de ce.
Sunt Vera, locuiesc intr-un satuc foarte impadurit din nordul provinciei Quebec si ador animalutele.
Am 4 pisoi: Purcel, Pesika, Portos si Poupique.
Iubesc pasarile. Am instalat in gradina zeci de rezervoare de graunte felurite, de adapatoare de pasarele si atrag felurite specii: de la minusculii colibri care se hranesc cu nectar din zahar si pana la ratele salbatice cu gat verde care vin sa manance alge din iaz.
In aceasta vara am fost la malul oceanului Atlantic si am prins intr-un pahar, la sosirea mareei, un mic crab verde. L-am botezat Ogunciquitta. L-am adus acasa din vacanta si i-am cumparat un acvariu de 40l. Crabul era insa ranit (de un pescarus, cred) si ii lipseau un brat, un cleste si 3/4 din mandibula. Peste 3 zile a murit.

Iar eu am ramas cu un acvariu de 40l pe care m-am gandit sa-l populez.
Si asa a luat nastere interesul meu pentru lumea din adancuri...

Forum Index » Profile for vek » Messages posted by vek
Go to: