[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Si eu. Si eu.  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
vek
Junior member
[Avatar]

IP:

Sunt Vera, locuiesc intr-un satuc foarte impadurit din nordul provinciei Quebec si ador animalutele.
Am 4 pisoi: Purcel, Pesika, Portos si Poupique.
Iubesc pasarile. Am instalat in gradina zeci de rezervoare de graunte felurite, de adapatoare de pasarele si atrag felurite specii: de la minusculii colibri care se hranesc cu nectar din zahar si pana la ratele salbatice cu gat verde care vin sa manance alge din iaz.
In aceasta vara am fost la malul oceanului Atlantic si am prins intr-un pahar, la sosirea mareei, un mic crab verde. L-am botezat Ogunciquitta. L-am adus acasa din vacanta si i-am cumparat un acvariu de 40l. Crabul era insa ranit (de un pescarus, cred) si ii lipseau un brat, un cleste si 3/4 din mandibula. Peste 3 zile a murit.

Iar eu am ramas cu un acvariu de 40l pe care m-am gandit sa-l populez.
Si asa a luat nastere interesul meu pentru lumea din adancuri...
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Bine ai venit printre noi
Ne place povestea ta cu cele multe animalute de care ai grija
Dar asteptam si un acvariu pe masura
Succes

Ogar batrin dar.... cu miros fin
vek
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de primire.
Pai, am inceput in august cu un mic acvariu de 40l. Pietris marunt ca substrat (aveam pietricele mai mari dar pestii mei se inecau cu ele-n gat si am schimbat substratul cu ceva mai maruntel), filtru extern Hagen (burete, praf de carbune si pietricele spongioase), aerator, 2-3 decoratii (o epava de corabie, un clopot spart si un fel de fantana mica in care am fixat aeratorul) si 2 pestisori rosii: unul clasic, Nemo si un oranda (Fifi). Ph intre 7,5 si 8, apa schimbata la 2 saptamani (numai apa plata cumparata la bidon), amonia aproape 0, nitriti aproape 0. Temperatura 26-27C.

Am mai facut un acvariu, mai maricel, de 80l, in care am un filtru de acelasi tip dar de mai mare capacitate, un aerator, calitatea apei identica cu cea din primul acvariu, o mica insula plutitoare, 2 plante vii, decoratii à la Grecia antica. Populatie: un Blackmoore (Zorro), un Celestial (Google), 6 corydoras (Speedy, Road Runner, Yin, Yang, Kelly si Kim), un plecostomus (Jaws), 5 melci Pomaceea (Kaboule, Qboule, Ciboule, Zeboulon si Oboule), un crevete bambous (Spooky) si o broscuta mica (Kermit).

Melcii nu o duc prea bine. Pana acum mi-au murit 3 si unul sta sa moara. Primii 2 au murit din ignoranta mea (Boule si Bouboule) caci am tratat pestii de Ick cu malachit verde si mi-a omorat melcii. Al treilea melc a cazut pe fundul acvariului (Triboule) s-a fisurat si a murit. Qboule sta si el sa moara si nu stiu de ce. Un corydoras (Coiotty) mi-a murit la nici 24h dupa ce l-am cumparat (probabil stressul de transport), desi am pus in apa Cycle. Si o broscuta (Froggy) mi-a murit si nu stiu de ce.

Cam asta-i.
Am sa va pun si poze. Nu-s frumoase acvariile mele, se vede ca sunt de incepator, dar ma straduiesc si eu cat pot, sa citesc pe internet, sa ii hranesc moderat, sa pastrez apa cat mai aproape de perfect.

A, unul din pestisorii rosii, Nemo, e bolnav. Are o pata mare alba pe cap (intre ochi) si au inceput sa-i lipseasca solzi. L-am izolat in acvariul mic de 40l si-l tratez cu Melafix. Dar nu vad nici o ameliorare. Insa e activ, vesel, mancacios si nu pare afectat c-a pierdut vreo duzina de solzi. Totusi nu stiu de ce.
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Nu-iti fa probleme cind privesc si eu in urma cu 30-32 de ani
La primul meu acvariu parca si eu nu prea puteam sa fiu mindru de ce aveam atunci
Dar nu-ti fa probleme nici acum nu sunt prea multumit

Ogar batrin dar.... cu miros fin
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

ce fel de colibri sunt in Quebec?

Acvariul meu
[Yahoo!]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit....... :-)

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
vek
Junior member
[Avatar]

IP:

bilti wrote:ce fel de colibri sunt in Quebec?

Colibri cu gat rubiniu.
image
vek
Junior member
[Avatar]

IP:

kinderux wrote:Bine ai venit....... :-)

Multumesc!
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Buna,ce se mai intampla cu pestisorii?

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
vek
Junior member
[Avatar]

IP:

kinderux wrote:Buna,ce se mai intampla cu pestisorii?

Din pacate, pestisorii sunt taaaaaaare bolnaviori.
Am primit de curand 3 corrydoras albinosi injectati cu colorant. Cel care mi i-a adus nu cunostea procedeul fioros la care sunt supusi bietii pesti. I-a cumparat caci erau frumosi: albastru electric, violet purpuriu si roz-magenta.
Din pacate, cei 3 corry, au dezvoltat, nu-i de mirare, datorita stresului extrem declansat de interventie, costioza. O boala tare tampita: scarpinat de pietrisul de pe fundul acvariului, pete albicioase pe corp, diminuarea apetitului, etc.
Unul dintre cei 3 corrydoras (cel albastru) a si murit la cateva zile dupa...
Din pacate, eu n-am stiut ca noii pesti trebuie tinuti in carantina si i-am pus in acvariul principal. Evident, acum toti pestii mei sunt bolnavi.
Am incercat diverse tratamente:
- Melafix pe baza de Maleleuca http://wiki.aquatribu.com/Image:Melafix.jpg
timp de 7 zile. Nici un rezultat. Am schimbat 75% din apa si am trecut la alt tratament.
- Maracide de la Mardel
http://www.petco.com/Assets/product_images/0/084942033159C.jpg
pe baza de malachit verde si chitosan (ziua 1, 3 si 5) cu carbunele scos din filtru. Iar nici un rezultat. Am schimbat iar apa si am aplicat cel de-al treilea tratament:
- CopperSafe pe baza de chelate de sulfat de cupru http://a1272.g.akamai.net/7/1272/1121/20030320145528/www.drsfostersmith.com/images/bigimages/lg_134884_20924D.jpg
O singura doza care cica ar trebui sa reziste o luna. Am pus doza ieri, dar nu vad inca nici o ameliorare. Nici nu mai stiu ce sa fac.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

vek wrote:
kinderux wrote:Buna,ce se mai intampla cu pestisorii?

Din pacate, pestisorii sunt taaaaaaare bolnaviori.
Am primit de curand 3 corrydoras albinosi injectati cu colorant. Cel care mi i-a adus nu cunostea procedeul fioros la care sunt supusi bietii pesti. I-a cumparat caci erau frumosi: albastru electric, violet purpuriu si roz-magenta.
Din pacate, cei 3 corry, au dezvoltat, nu-i de mirare, datorita stresului extrem declansat de interventie, costioza. O boala tare tampita: scarpinat de pietrisul de pe fundul acvariului, pete albicioase pe corp, diminuarea apetitului, etc.
Unul dintre cei 3 corrydoras (cel albastru) a si murit la cateva zile dupa...
Din pacate, eu n-am stiut ca noii pesti trebuie tinuti in carantina si i-am pus in acvariul principal. Evident, acum toti pestii mei sunt bolnavi.
Am incercat diverse tratamente:
- Melafix pe baza de Maleleuca http://wiki.aquatribu.com/Image:Melafix.jpg
timp de 7 zile. Nici un rezultat. Am schimbat 75% din apa si am trecut la alt tratament.
- Maracide de la Mardel
http://www.petco.com/Assets/product_images/0/084942033159C.jpg
pe baza de malachit verde si chitosan (ziua 1, 3 si 5) cu carbunele scos din filtru. Iar nici un rezultat. Am schimbat iar apa si am aplicat cel de-al treilea tratament:
- CopperSafe pe baza de chelate de sulfat de cupru http://a1272.g.akamai.net/7/1272/1121/20030320145528/www.drsfostersmith.com/images/bigimages/lg_134884_20924D.jpg
O singura doza care cica ar trebui sa reziste o luna. Am pus doza ieri, dar nu vad inca nici o ameliorare. Nici nu mai stiu ce sa fac.

Daca esti sigura ca este vorba de costiaza, incearca cu Sera Costapur. Sper sa gasesti.

Dar nu inteleg de ce in componenta unui produs intra si chitosanul. La noi acesta este un produs destinat celor care vor sa slabeasca.

Bafta multa! :-)
vek
Junior member
[Avatar]

IP:

HARUKO wrote:
Daca esti sigura ca este vorba de costiaza, incearca cu Sera Costapur. Sper sa gasesti.

Dar nu inteleg de ce in componenta unui produs intra si chitosanul. La noi acesta este un produs destinat celor care vor sa slabeasca.

Sunt sigura ca este vorba despre Costia. M-am uitat mult pe net si corespund-manusa simptomele.
Sera Costapur nu am gasit. Cred ca e un medicament european. Ce are in compozitie?
Chitosanul era in compozitia medicamentului cu malachit verde. Nu stiu de ce, nu-ti pot raspunde.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

vek wrote:
HARUKO wrote:

Sunt sigura ca este vorba despre Costia. M-am uitat mult pe net si corespund-manusa simptomele.
Sera Costapur nu am gasit. Cred ca e un medicament european. Ce are in compozitie?
Chitosanul era in compozitia medicamentului cu malachit verde. Nu stiu de ce, nu-ti pot raspunde.

Sera Costapur are in compozitie si verde de malachit. Probabil ca e tot acelasi produs, de la alta firma.
vek
Junior member
[Avatar]

IP:

HARUKO wrote:[
Sera Costapur are in compozitie si verde de malachit. Probabil ca e tot acelasi produs, de la alta firma.

Am incercat tratamentul cu malachit verde. Dozele calculate/masurate cu scrupulozitate, tratamentul facut exact cum scria pe cutie: zilele 1, 3 si 5. Cu carbonul activ scos. Si...nimic. Cu malachit verde am tratat acum vreo luna un gris (ich) si deja disparusera punctele albe dupa prima zi de tratament. Acum, insa, n-a functionat.
Pestii par obositi, tin innotatoarele lipite de corp, se ascund, si-au pierdut apetitul (nu integral, dar mananca mult mai putin), ies la suprafata "sa respire" (desi parametrii apei sunt excelenti, nu amoniac, nu nitriti, nu nitrati, etc.), au pete maricele cumva laptoase pe piele, un peste are chiar si pete de sange pe alocuri, se scarpina de pietricele... Mi-e asa de mila de ei...of!
Cu malachit verde n-a mers, sa vedem daca merge cu cupru. Desi, de ieri si pana azi n-am vazut nicio ameliorare a starii lor...
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Cred ca cel mai bine ar fi sa pui niste poze cu pestisorii. Trebuie sa fie cineva pe aici care sa te ajute. Si curaj, nu-ti pierde speranta! :-)
vek
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc, Haruko!
Acum, dupa cateva zile de la introducerea tratamentului cu cupru in acvariu:
- pestisorul cel mai afectat (care avea si pete de sange) a murit ieri.
- al doilea pestisor foarte afectat a ramas la fel de patat (parca-i dat prin faina), dar e mai vioi, mananca mai mult, nu se mai ascunde pe fundul acvariului si tine inotatoarea dorsala desfacuta (nu stransa pe langa corp ca inainte)
- restul pestisorilor par la fel, doar ca nu se mai scarpina
vek
Junior member
[Avatar]

IP:

A, si nici un pestisor nu mai vine la suprafata sa "respire". Cred ca asta-i semn bun.
Insa ma doare de mor dupa pestisorul rapus de maladie. Era un Celestial asa dragut, care avea o mina atat de trista. Of!

image
vek
Junior member
[Avatar]

IP:

Iata cele doua acvarii ale mele. Scuzati calitatea fotorafiilor.

image

image
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

O celebra maxima latina spune: De gustibus non est disputandum...se stie clar ce inseamna!
Eu as propune, fara sa fiu avocatului cuiva, fara a dori suparea cuiva, sa nu se mai discute estetica bazinului niciunuia dintre noi, daca nu se cere in mod expres. Nu sunt nici eu adeptul diverselor obiecte decorative nenaturale in acvariu, dar asta nu inseamna ca respectivul este...intolerabil. E gustul lui si...no comment. Si am sesizat ca, in acest moment exista doua topicuri deschise (ma rog, unul inchis) in care proprietarii sunt aspru criticati ptr nenaturaletea acvariilor lor...critici care au capatat o alura neconstructiva, ducand la un fel de autosuspendare a userilor respectivi. Aspect oarecum nefavorabil noua.
Vek, nu are rost sa te superi. In North America este un adevarat curent pro-obiecte decorative in acvarii...am avut ocazia sa vad pe viu acest lucru. Motivul il banui, dar nu-l comentez. Importanta e, la urma urmei, dragostea ta ptr pestisori. Iar aici poti gasi suficient ajutor.
Apa limpedee si pesti sanatosi!
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:Eu as propune sa nu se mai discute estetica bazinului niciunuia dintre noi, daca nu se cere in mod expres.

Corect. La urma urmei, nu suntem aici pentru a critica, ci pentru a ajuta.

Vek, te asteptam si sa stii ca iti dorim tie si pestisorilor tai numai bine!

Forum Index » Despre noi
Go to: