[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mav3rick
Forum Index » Profile for Mav3rick » Messages posted by Mav3rick
Da... asa o sa fac, desi tin minte ca am mai citit undeva de solutia aceasta, uitasem de ea. Iti multumesc ca mi-ai adus aminte
Multumesc.... sper sa fie oky pana maine... la prima ora ma duc sa cumpar medicamentul. As mai avea o intrebare legata de mediul in care il tin acum... este un mica cutie de plastic.... tip acvariu de transport de cca .5-1l maxim. I-am lasat capacul deschis sa intre cat mai mult oxigen, iar apa e din acvariu luata. Are destul oxigen? ar trebui sa ii mai pun pompa sa oxigeneze cateva secunde apa din cand in cand? Mi-e teama ca il stresez... si asa nu prea are spatiu de manevra ... mai in gluma mai in serios... inota si inapoi (in marsarier)
M-am strofocat in stanga si in dreapta... si am facut o poza cu un telefon cu camera mai performanta, l-am transfera prin blutooth pe tel meu ca apoi sa bag pe calc, si cand sa uploadez... prea mare poza... asa ca a trebuit sa si micsorez.... poza este aici http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1083&pos=7 .
Am incercuit zonele de albeatza/transparentza din varful cozlilor. Mentionez ca l-am mutat in carantina, si o urma de lipsa de activitate (inainte sa il iau din acvariu statea linistit sub buturuga, ascuns si separat)
Buna Ziua! Problema mea este legata de niste pete la un xipho, mai exact pe coada lui, dar o sa incep printr-o descriere a habitatului si a colocatarilor, asa cum cere si regulamentul, precum si a anumitor evenimente care pot lamuri mai bine efectele, astfel ajungand si la o concluzie mai exacta.
Cum am mai scris si pe alte posturi, am un acvariu de aprox 90l, (62,5x34,5x40cm - reprezentand volumul de apa), functional de aproximativ 3 saptamani. Desi m-am documentat intr-o oarecare masura inainte sa incep, mentionez ca este primul meu acvariu (ever, ever) asa ca sunt convins ca am facut si greseli. Pestii sunt urmatorii : 3 ancistrusi - 1matur si 2 copii, 2 molly, 2 xipho, 5 guppy si 2 platy. Echipamentele sunt de la hailea, mai exact o popma de aer si un filtru intern de max 150l (deci suficient). Sistemul de iluminare nu cred ca e relevant, dar este un neon normal T8 de 15W cu suport ca si ala de pe tavan, la care am bagat un cablu cu stecher (intotdeauna am vrut sa stiu de ce sunt asa de mari diferentele la preturi pentru neoanele specializate pt acvaristica).
- Apa este de la chiuveta, dupa ce in prealabil o las intr-un vas cu gura mare (o galeata de 30l de plastic) 1 zi sa se declorinizeze, si o schimb o data la 2 saptamani (aprox 30%). Un accident nefericit a facut sa schimb acum cateva zile, apa in totalitate si fara declorinizare naturala (am cumparat o solutie de aquatan de la sera in scopul acesta pentru a preveni eventualele probleme), la numai 2 zile dupa ce in prealabil schimbasem apa la modul natural. Inainte sa sariti la gatul meu.... am plecat in weekend din bucuresti, iar verisoara mea le-a dat pestiilor o cantitate enorma de mancare, iar la intoarcere apa era oribila, incat nu puteai sa vezi pestii... o zi foarte trista pentru mine.
-temperatura apei nu reusesc decat foarte greu sa o tin la 28 de grade... cu tenditza de a urca mereu inspre 30.
- hrana este de la tetra - granule (Crisps) in combinatie cu fulgi (Tetramin si tetramin Rubin)
- pestii au fost achizitonati din piata vitan, de la un petshop, in afara de puii de ancistrusi care i-am luat din piata obor, si primul peste(ancistrusul femela din hornbach). 3 plante din hornbach si 1 ghem de muschi de apa din piata obor. Plantele se pot vedea in galerie (nu stiu numele).
- un alt eveniment nefericit, care l-am pus pe baza mancarii in surplus, a fost moartea unui gup in carantina, dupa ce incepuse sa nu mai poata sa se mentina in inot, parca obosea, cadea incet pe substrat, si nu reusea sa stea in pozitie normala, intorcandu-se pe o parte). A fost depistat repede si mutat in carantina.
- In sfarsit simptomele pestelui... Este un Xipho rosu, insa coada nu este sub forma unei spade, ci mai mult a unui trident. Ei bine simptomele apar chiar la coada, unde apare niste pete albe, remarcabile destul de usor cu ochiul liber. In rest el este foarte activ, nedand vreun semn de oboseala sau boala. Mentionez de asemenea ce ma sperie foarte mult, este ca si la gup, cand era in carantina, coada a inceput sa se faca transparenta de la capat inspre corp, astfel incat atunci cand a murit, era transparenta aproape in totalitate. De asemenea ce a mai fost oarecum ciudat la moartea lui, este ca a murit pe fundul apei, fara sa se ridice la suprafatza.
In speranta ca cineva ma poate ajuta, va multumesc anticipat, si sper sa reusesc sa postez niste poze in detaliu cat de curand posibil.
prea tarziu... a murit... si da... cred ca e de la prea multa hranire sau ceva asemanator... pentru ca am fost plecat in weekend si am lasat pe cineva sa ii hraneasca... si a fost un dezastru... l-am bagat in carantina de frica unei infectii si a murit peste noapte. ceilalti par a fi sanatosi tun... daca se mai intampla ceva... anunt.
salut... din start iti spun ca si eu sunt un incepator, asa ca o sa ma limitez a ti transmite sfaturile altuia la o problema asemanatoare. La un moment dat, in acvariul meu de vivipari am luat o pereche de zebre si imi fugareau toti pestii, se fugareau intre ele etc etc, stii povestea.
Se pare ca zebrele traiesc in bancuri, asa ca un numar minim recomandat ar fi de 6-7 exemplare, astfel devenind, cel putin teoretic mai pasnice. Pe de alta parte, pana sa imi donez zebrele, pot spune ca pestii ceilalti, cu timpul, s-au obisnuit cu vecinii lor mai nabadoiosi, astfel incat isi revenisera deplin la normal, limitandu-se la a se da la o parte din calea lor, iar zebrele se fugareau doar intre ele.
Buna ziua! Tocmai am aflat de la prietena ca un gup incearca sa inoate, dar nu reuseste sa se ridice decat pentru cateva secunde de pe substrat, ca apoi sa cada din nou inapoi. M-am interesat pe internet si am identificat, sper ca bine, ca fiind boala vezcii inotatoare, insa nimic despre tratament si chiar as avea nevoie de sfaturi.
le am donat. rog un admin sa inchida postul
Hello everybody in the casa mare! Sunt nou pe aici, intru ca si guest de aproximativ o luna cercetand amanuntit tot ce e de facut pentru un acvariu. L-am luat, l-am populat (chiar supra s-ar putea), si de curand m-am si inregistrat pe site din nevoia de a comunica, in speranta ca pestisorii mei or sa duca o viata mai buna. Ma numesc Daniel, am 25 de ani, sunt din Bucuresti, zona Teiul Doamnei, am luat acvariul la insistentele iubitei mele, iar la o zi dupa ce am luat si primul pestisor (un ancistrus femela) m-a prins microbul, iar acum nu pot trai fara ei. Cum zicea un coleg de pe forum in semnatura lui - Cel mai bun medicament antistress este prvitul unui acvariu - sutn total de acord.
Acvariul este unul home-made, dar nu de mine, cu dimensiuni cel putin ciudate 63x45x38cm, insa ma descurc. I-am mai cumparat un geam pe care l-am tesit intr-un colt pentru furtunasul de la pompa de aer si pt firul de la filtru, am cumparat un neon normal T8 de 18W cu suport normal, care l-am asezat peste geamul capac, in plus amenajand din foitze de aluminiu si un fel de prelata-reflectorizanta peste capac.
Inauntru se afla 3 plante... nu stiu speciile dar promit sa ma interesez, pe un substrat prea mic din pacate... dar o sa completez, 3 melci, si urmatorii pesti:
- 2 gurami cca.
- 6 guppy cca.
- 2 molly
- 2 xipho
- 2 platy
- 3 ancistrus (1 femela si 2 pui )
+ 2 zebre ce urmeaza sa le donez
In urma unui greseli - intr-un acvariu destul de populat doar cu vivipari si ancistrus, am vrut sa aduc 2 zebre, una albastra si una rosie, la momentul respectiv nestiind ca sunt pesti de banc, si acum nu ii pot tine impreuna, deoarce sunt f agresive daca sunt in numar mai mic de 6 - acum vreau sa donez cele doua zebre... daca cineva e interesat, va rog contactati-ma.
dar... problema nu e cu ele care sunt "socate"... ci ceilalti pesti... am vazut ca au inceput sa iasa totusi la plimbare si restul pestilor, insa zebrele monopolizeaza zona in care se joaca.... parca toti ceilalti se feresc . Intradevar... nu stiam ca stau in card de 6-7, insa mi-e si teama sa mai iau inca 4 pesti, deoarece sunt deja destul de multi. Volumul acvariului este de aprox 100l (apa), iar lista pestilor este urmatoarea:
- 2 gurami cca. 5cm fiecare
- 6 guppy cca. 2cm. fiecare
- 2 molly 2cm
- 2 xipho 3cm
- 2 platy 2cm
- 3 ancistrus (1 femela la cca. 7cm si 2 pui la 2cm)
- 2 zebre cca 4cm

Se poate sa mai iau inca 4 zebre?
Buna Ziua! Sunt un ... cititor mai vechi al acestui forum, insa acum a trebuit sa ma implic ceva mai mult si chiar sa va postez o intrebare. in primul rand sunt un incepator in ale acvaristicii, dar unul care ... zice el... s-a interesat cat de cat inainte sa inceapa aceasta activitate. Acum 1 saptamana jumate am cumparat un acvariu.... l-am echipat ... etc etc. Dupa aproximativ 4 zile am cumparat si pesti ... vivipari de toate felurile... guppy, molly, xipho etc. si un ancistrus mai maricel (femela). Totul era bine si frumos pana astazi... cand am venit acasa cu 2 zebre.... inca 2 pui de ancistrus f mici si 3 melci. Dupa ce am introdus in apa zebrele... parca au luat-o razna cu totii... zebrele alergau ca la maraton, iar toti ceialalti (inclusiv cei 2 gurami) parca se fereau din calea lor... au devenit linistiti si parca speriati de... zebre. M-am interesat inainte si am inteles ca ar trebui sa fie toti compatibili, dar zebrele par a fi mult prea active pt restul pestilor.
Mentionez ca volumul acvariului este de aproximativ 100l, deci nu cred ca sunt prea aglomerati... sper. Uffff... sunt putin speriat, parca vad incet incet sa isi revina... si poate a fost doar un soc pentru ei... daca exista vreo problema cu convietuirea lor... va rog spuneti-mi. Tin foarte foarte mult la pestisorii mei... sunt calmantele mele dupa o zi grea de munca

Forum Index » Profile for Mav3rick » Messages posted by Mav3rick
Go to: