[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Ma repet da na asta e, cum vad eu trebuie sa construiesti tot in jurul pietrei mari. Cred ca e un pic complicat asa si din cauza formei geamului care are tendinta sa deformeze ce se vede inauntru. Ce as mai pune si citeva plante de tranzitie de la gazon la aponogeton ( nu foarte mari si in zona pietrelor clar) si sa ai cam aceleasi plante si in stinga si in dreapta , diferenta s ao faca aponogetonul si piatra mare. Gata m am aberat destul - nu trebui sa tii cont de ce zic eu .
Daca mi permiti o sugestie, din moment ce vrei sa pui apnogetonul inapoi cred ca ar merge cu pietrele dar in grup ceva mai masiv ( daca mai poti midfica setupul fara sa strici ) - cred ca va arata f bine gazon, grupul de pietre mai mare si undeva intre ele si spate aponogetonul. Poate as grupa un pic si pietrele din stinga , nu mult sa nu fie f apropiate. Totul depinde legat de aranjare zic eu de cum va arata grupul mare, cu piatra principala.
Deci concluzionind pina acum, la tot ce mi a trecut prin cap vazind acvariul zi de zi ma gindeam ca zona centrala din fata rotalei e un pic prea sterasa sa zic asa in contraste si forme ( eleocharisul nu mi se pare o planta de centru ci complementara cumva). Ideea e ( cum vi se pare si voua) daca ar merge schimbat cu ceva cu un verde mai tare sau rosu ( desi eu nu vad ca ar merge rosu acolo) , dar o planta cu dimens mici sau medii care sa nu anuleze pietrele la prima privire si rotala ( imi doresc ca ea sa fie focusul in acvariu cind se va indesa si va creste).
Da da mi am dat seama, de aia am punctat si eu ca ai avut o idee f buna.
Ai dreptate Stefan am sa fac, mersi de sugestie .
Apoi daca tot am inceput nu as pune o chiar vertical , I as da un pic de inclinatie spre stinga si as urca un pic mai sus cu ea ( daca poti) . As vedea f fain linga ea si valisneria nana ( dar nu multa ) sau neam de rotala ( favoritele mele), dar musai s anu o lasi izolata - da un sentiment de mai trebuie ceva.
Cred si eu ca piatra mare merge legata fie cu o piatra mai mare fie cu 2 de dimensiuni diferite. Cred ca ai last o un pic prea singura avind in vedere ca ea e centru de atractie in acvariul tau. Cred ca mai maerg si ceva plante stem in jurul ei sa o scoata in evidenta. Sper ca nu te superi de sugestii.
Astept si parerile voastre ( sint bine venite)
Am vrut si eu sa ti scriu asta dar am zis sa nu ma apuc sa si scriu la altii cum am intrat pe forum , dar sincer avind in vedere dimensiunea acvariului ar merge mai incarcat. Cum sint acum pietrele parca nu se leaga intre ele , sint prea singuratice.
M am mai uitat in seara ast ala acvariu si vad ca plantele incep sa perleze frumos . Ma tot gindesc la zona centrala , nus , parca verdele eleocharisului e un pic prea soft si nu stiu parca e prea smooth toata zona. Pe de alta parte daca as avea o planta cu un verde f tare poate ca as anula rotala si pietrele ceea ce nu vreau.
Am pus astazi si al doilea reflector. Sper sa nu fie prea devreme . L am pus pentru monte carlo -care stagneaza inca. Sper sa inceapa sa creasca si ea.
Hi ! Foarte detaliat ansamblul si foarte fain I ai dat adincime . Nota 10 si petru poze ( sper sa invat sa fac si eu asa poze )
Monte carlo l am cumparat in setupul trecut de la un magazin Hagebaumarkt ( gen Hornbach) care are si sectiune de acvaristica . L am luat in pot . Mi a mers destul de bine in setupul trecut acu nu stiu de ce nu creste inca.
Sincer cred ca stii mult mai mult decit mine tot ce tine si de aranjament . Inca o data plantele care le ai sint absolut superbe.
Pina atunci invat sa fac si poze ( sper ) .
La fel daca nu te superi ( e doar o parere de nou venit ) la prima vedere de exemplu la acvariul mare nu ai un loc unde sa se odihneasca privirea poate daca ai da mai multa atentie la detaliu ar iesi ceva fantastic.
Superbe plantele dupa parerea ( de novice) ar fi fain daca ai pune mai mult accent si pe compozitie.
Promit ca nu va mai sicii cu poze pina nu vor creste plantele.
Si o ultima poza cu un closeup pe hydrocotile. E singura dintre plante care pot spune ca s a dublat de cind am pus o . Nu stiu de ce Monte Carlo inca nu misca ( poate ca e prea crud setupul sau nu are inca conditiile care ar trebui - sper sa plece si ea ).
Si inca o poza.

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: