[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Foarte frumos acvariu, bine ca ai scos melci pomacea, absorb calciul din apa, la mine cand aveam pomaceea nu-mi mai cresteau RCS si pestii, ba chiar mi-au murit cativa guppy, dupa ce am scos melcii pomacea nu am mai avut probleme.
Te sfatuiesc sa acoti fundalul ala si daca vrei neaparat fundal pune unul negru.
O sa pun poze, n-am filtrare, am mai avut un micro similar, tinut un an fara filtru, in care am avut invazie de saggitaria si moss, l-am inchis cand l-am facut pe asta.
Foarte draguti pui!
edygilet74 wrote:Prin bunavointa ''binevoitorilor'' am primit un acvariu de 10 l,un filtru si o pompa de aer cu piatra.
Dar ''prieteni'' au adus si pesti,inca un caras,2 zebre,2 beta si un sanitar.Acum sunt 7 pesti in 10 litri de apa.
Am dat anunt ca nu mai primesc pesti.Acum ma gandesc sa cumpar urgent un acvariu mai mare.

Vezi ca pesti nu sunt carasi, ci crapi koi, si sunt de arteziana, cresc 40 de cm.
Renunta la crapi Koi.
Macropdus este sigur, ai grija, este foarte agresiv, la mine aproape mi-a omorat bettaul.
Schimburi de apa fa la inceput 10%/saptamana, pesti pune ce vrei tu dar nu mari.
Nu stiu daca e adevarat, mie mi s-au reprodus deodata, nu mi-am dat seama si nici nu am vrut sa se reproduca.
In primul rand prezinta-te, in cazuri rare se pot combina molly cu guppy, cred ca-s "gravide" din magazin.
N-am avut ce face, am gasit prin casa un borcan de plastic mic, si am facut un micro acvariu de un litru si ceva.
Acvariul gazduieste 2 Rcs, niste saggitaria si un fir de bambus.
Ca si iluminare, transform o lampa de birou ieftina (5 lei) intr-o lampa cu leduri.
O sa pun poze dupa ce e gata lampa, cam intr-o ora.
AdiC. wrote:Eu nu inteleg de ce vrei sa ridici duritatea si ph-ul.
Pt. Ciclidele americane... Inclusiv salvinii... Nu adaugi nimic in apa. Substrat inert, cioate si bolovani sa creezi ascunzisuri. Kribensis sunt africani de rau, teoretic aceleasi conditii, dar mie personal nu-mi place combinatia. Ph-ul de 7.5 e cam mare, la limita superioara pt anumite ciclide americane. Eu as tine maxim 7.
Cauta jurnalul meu 'vis american' sa-ti faci o idee de amenajare pt americani.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28594.page

Nu, cu kribensis vreau sa-i tin doar un timp intr-un acvariu de 70 de litri pana imi cumpar Juwel Rio 240 pe care o sa-l fac cu ciclide.
Frumos acvariu, Boraras briggite stiu ca se cheama nu Boraras Maculatus, ca am si eu.
Pot sa pun impreuna pui de Kribensis cu pui de Salvini si cu perechea reproducatoare de Kribensis?
Sa pun in bol JBL AquaDur Plus?
Momentan ph este 7,5, amoniul este 0,1 si Phosfat este 0,5 mg/l.
E bine?

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: