| Message |
|
|
|
pentru 500 litri iti recomand eheim 2080, asta in cazul in care vrei sa folosesti 1 singur filtru. dupa parerea mea ar fi ideal sa ai 2 filtre, si atunci poti opta pentru jbl e1500, tetratec 1200, eheim 2075 sau 2028, sau combinatii intre ele
|
 |
|
|
|
iti sugerez un autocolant unicolor pe spatele acvariului, ii va schimba foarte mult aspectul
|
 |
|
|
|
Au trecut aproape 3 saptamini de cind am filtrul cel nou si am observat o imbunatatire vizibila a aspectului apei, anume ea a devenit mult mai limpede. Desi la inceputurile mele acvaristice tindeam sa cred ca debitul unui filtru este calitatea cea mai importanta a acestuia, ulterior cu timpul si cu experienta acumulata am concluzionat ca suprafata de filtrare, volumul mediilor filtrante este primordial.
Pentru ca azi nu am participat la producerea de prajituri si sarmale, ca sa nu stau degeaba, mi-am inlocuit cele 2 tuburi "rosii" si anume Giesemann Aquaflora si Aquamedic Plant Grow, care erau deja imbatrinite (15 luni) cu 2 buc Narva Nature Superb 54 wati si 3400 lumeni, al caror spectru, cel putin ochiometric este identic cu cel a lui Giesemann. Tuburile sunt in functiune de 2 ore si deja pot spune ca plantele perleaza mult mai tare decit in seara precedenta, iar cantitatea de lumina este si ea ochiometric mai mare. Ciclurile de on-off ale electrovalvei sunt mult mai dese....Sa vedem ce va urma!
|
 |
|
|
|
black out 3 zile. foloseste patura cu incredere
|
 |
|
|
|
sustin si eu ceea ce spune colegul viulian si il mai si completez: resedinta principala a bacteriilor este substratul, nu filtrul acvariului, iar lampa uv n-are treaba cu asta. eu personal o gasesc inutila, nu e un echipament must have pentru a avea succes in acest domeniu
|
 |
|
|
|
eu sunt curios: cum ai ajuns la concluzia ca sunt 29 de specii de pesti.? oare sa fie doar atitea?....
|
 |
|
|
|
foarte fain. unde-i alga aia de care te plingeai?
|
 |
|
|
are are, si e si foarte pasionat baiatu. toata stima :  )
|
 |
|
|
|
Plantele s-au dat, rog adminii sa nu inchida topicul, o sa revin curind cu noutati.
|
 |
|
|
|
te salut si eu cosmine si ma bucur sa te citesc si pe aici.
|
 |
|
|
|
Actualizare stoc:
1. Blyxa japonica- 20 buc- 1,5 ron/buc
2. Eleocharis parvula- 2 poturi de 5*5 cm (dupa desfacere 1 pot acopera cu siguranta 10*10 cm)- 10 ron/pot
Pret: 35 ron pentru tot pachetul
|
 |
|
|
|
Intentionez sa nu o manevrez foarte des, reglez o data un debit si asa ramine, sper eu pentru multa perioada de timp
|
 |
|
|
|
donpisote: care maneta? butonul de amorsare, sau la ce te referi?
|
 |
|
|
|
Am achizitionat azi un filtru Eheim 2073 care i-a luat locul accidentatului 2036. COnsider asta un fapt demn de luat in seama pentru viata acvariului meu si de aceea m-am gindit sa nu las acest eveniment neconsemnat in jurnal. Acum astept citeva ssaptamini pentru a se cicla si el si abia apoi o sa vad ce poate cu adevarat.
|
 |
|
|
Actualizare stoc si pret:
1. Blyxa japonica-35 buc-1.5 ron /buc
2. Eleocharis parvula- 1 "insule" de 30*10 cm /buc- 80 ron/buc. Se poate si portiona la poturi, 5*5 cm- 10 ron/ pot. Dupa desfacere 1 pot poate acoperi cu usurinta 10*10 cm.
3. Rotala macranda mini- 20 fire- 1 ron/fir
4. Proserpinaca palustris- 7 fire- 25 cm- 4 ron/fir
5. Ludvigia repens- 4 fire- 25 cm- 1.5 ron/fir
6. Ludvigia glandulosa- 8 fire- 20 cm- 2 ron/fir
7. Didiplis diandra- 30 fire- 25 cm- 1ron/fir
8. Ludvigia cuba-9 fire-20 cm-2.5 ron
10. Bacopa caroliana- 10 fire- 20cm-2ron/fir
Comanda minima: 25 ron+ taxe postale
|
 |
|
|
|
Cu o utilizare corespunzatoare si cu reviziile la zi este greu de crezut ca se pot intimpla accidente. Suntem mult prea multi cei care folosim co2 din butelie pentru a se intimpla ceva urit
|
 |
|
|
Scot la vinzare urmatorul pachet de plante:
Pacehtul este format din:
1. Blyxa japonica- 50 buc- 1.5 ron/buc
2. Eleocharis parvula- 2 "insule" de 30*10 cm /buc- 80 ron/buc. Se poate si portiona la poturi, 5*5 cm- 10 ron/ pot. Dupa desfacere 1 pot poate acoperi cu usurinta 10*10 cm.
3. Rotala macranda mini- 20 fire- 1 ron/fir
Pret pachet: 200 ron+taxe postale.
Comanda minima: 30 ron+taxe postale
|
 |
|
|
|
Ca sa iti raspund, o sa-l citez pe un celebru coleg de-al nostru acvarist: "Fata, ce-ti doresti tu de la viata?"....acum vorbind serios, depinde de multi alti factori: lumina, fertilizare, gradul de dificultate al plantelor, etc
|
 |
|
|
|
Plantele s-au dat. O sa revin cu noutati. Multumesc.
|
 |
|
|
Am dat cu coasa in seara asta prin acvariu si am scos o cantitate destul de mare de Microsorium pteropus si Microsorium pteropus "petit", plus 8 bucati de Blyxa japonica.
Preturi:
1. Blyxa japonica - 8 buc- 1.5 ron/buc
2. Puii Microsorium pteropus- 10 buc- 2 ron/buc
3. Tufa Microsorium pteropus- 1 buc - 8 ron
4. Tufa Microsorium pteropus "petit"-1 buc- 12 ron
Pret pentru tot pachetul: 40 ron+ taxe postale
|
 |
|
|