Message |
|
Mersi Alin! O sa vad ce solutii sunt, dar probabil tot nu scap de aer conditionat, tot am amanat momentul.
|
 |
|
Am supravietuit cumva vara asta, unele plante nu au supravietuit la temperaturi de 28 grade. In rest e ok, pestii nu au avut probleme, melcii au avut aditie de calciu si bicarbonat, sa mai reducem din aciditate (aici am ph de 7-7.2). Nu sunt foarte multumit de cum merg plantele, in afara de crypto, bucefalandre, polysperma si anubias, adica tot ce e easy, restul se chinuie. Am si co2, bag si micro+macro, dar ceva tot nu e asa cum as vrea eu. Dar mergem inainte cu rabdare. Anul viitor la inceputul verii cred ca se face un restart, cu alt fel de sol, cu ciclare cat tine vara si scapam de caldura.
|
 |
|
Exact acvariu de dimensiunile astea am si eu, iar Eheim Classic 250 cu 3 litri de matrix e arhi suficient. Apa cristal si curent exact cat trebuie. O data la 5 luni curat filtrul pentru scade putin debitul, dar as putea sa-l mai las inca 2 luni fara probleme.
350 nu cred ca e prea mult, nu e mare diferenta fata de 250.
|
 |
|
Cred ca trebuie sa scoti lemnul ca sa le cureti ca lumea, altfel e chinuiala. Nu stiu daca merita sau daca e posibil.
|
 |
|
Exact asa am si eu la acvariul cu creveti, matrix in saculeti si perlon deasupra. O data pe luna spal perlonul si saculetii cu matrix in apa lasata la declorinat si tratata. Se imprastie putina mizerie in acvariu, tocmai de asta fac operatiunea in ziua in care schimb apa si aspir, pentru ca o parte din mizerie intra inapoi in filtru, dar o parte se aseaza pe substrat.
|
 |
|
Arata foarte bine asa, o idee mai aerisit.
|
 |
|
Eu daca nu bag mana in acvariu o data la cateva zile ma ia cu tremurat… si trebuie sa desfac o sticla de vin.
|
 |
|
Super mega frumos! Si ce repede s-a dezvoltat de la momentul start-up. Prodibio Aquagrowth o sa fie solul la urmatorul meu setup, cand o fi.
|
 |
|
S-au adunat deja 8 pagini de discutii, dar nu am vazut nici o poza cu acvariul lui mellbo, in afara de videoul de la inceput.
Pe vremuri jurnalele aveau o alta savoare, era mult mai putina incrancenare/frustrare si mult mai multa culoare.
|
 |
|
Baga un manunchi de hygrophila polysperma, e o planta easy care absoarbe nitratii ca buretele si creste foarte repede. Si niste anubias nana sanatoase, legate de poatra si lemn.
|
 |
|
Eu nu le mai dau tablete sanitarilor, pentru ca le mananca moly pe toate, sunt foarte smecheri si lacomi. In schimb, pentru ca mai am si microrasbora care stau mai mult jos, cand dau mancare mai arunc cateva bobite mai energic in apa, sa se scufunde rapid. Iar mancarea congelata o mai arunc in jetul de out, sa se imprastie peste tot. Asa ajunge si la fundul bazinului. Mancare congelata gasesti la orice Hornbach.
Pestii mei s-au invatat sa alerge dupa mancare prin tot acvariul, e mai funny asa, pentru ca am curent de apa destul de bun.
|
 |
|
Crevetii nu fac viata buna cu pestii, cu cateva exceptii. Lasa-i in legea lui Darwin, nu ai ce sa faci. Puii de crevete sunt extrem de fragili si o delicatesa pentru majoritatea pestilor. Daca acvariul e plantat masiv, jungle, atunci au o sansa reala, altfel happy meal.
|
 |
|
Stickurile de la dennerle le plac mult, frunze de catapa, conuri de arin si nu mor de foame. Eu le mai bag tot felul de frunze uscate, le plac mult frunzele de salcie si de par, dar tot alea de catapa sunt de baza.
|
 |
|
Nu are nici 3 saptamani acvariul
Daca nu ai rabdare, o sa tot restartezi acvarii.
|
 |
|
Sarakii acvaristi de acu 20 de ani oare cu ce masurau?
Da nici nu mai conteaza…
|
 |
|
Intre 6 luni si 1 an ii trebuie unui acvariu sa se coaca, pana atunci pot aparea tot felul de sincope. E foarte important sa fie urmarite.
|
 |
|
Frumoasa selectie de plante. Cu ferrilizantul e simplu: respecti dumnezeieste ce scrie pe indicatii. Nici mai mult, nici mai putin.
|
 |
|
Dres de dama intins bine si legat, nu mai intra nici un pui de crevete. Si arata si kinky acvariul 
|
 |
|
Frumoasa prezentare, felicitari! Ai bagat ceva apartura  E un inceput bun, de acum inainte bafta multa si rabdare!
|
 |
|
Egeria nu are nevoie de substrat, cabomba da.
|
 |
|