Maine fac prima schimbare de apa (30-50%) si voi repeta operatiunea la 2 zile in prima saptamana. Prefer o cantitate ceva mai mica de nitrati.
Teoretic matrixul mai contine bacterii.
Credeti ca este necesara deparazitarea pufferilor?
Am urmarit o prezentare facuta de Aquarium Coop pe youtube si am inteles ca operatiunea asta e un must. E valabil si ptr pestii care ajung in RO?
This message was edited 1 time. Last update was at 21/08/2022 07:27:39
Testul din dimineata asta arata aceeasi valoare (0.2).
Am uitat sa mentionez. Am adaugat odata cu schimbarea apei Sera Bio Nitrivec si Seachem Stability. Cel mai probabil de asta a scazut nivelul NO2 atat de mult.
Dr Nano wrote:Zilnic apar si sterg pete de alga bruna pe geam. Daca reduc lumina credeti ca scade frecventa cu care apar?
Ai plante cu crestere lenta si destul de putine. Poti sa reduci lumina si fertilizarea, sau sa mai iei niste specii cu crestere rapida.
Am mai comandat niste Eleocharis Acicularis. Am avut o revelatie si o voi adauga imediat in spatele rocii din dreapta, intre pogostemon si cryptocorine.
Lumina am redus-o la 60% (1200lm total, teoretic). Evaluez maine efectul, mai putine pete sper.
This message was edited 1 time. Last update was at 04/09/2022 10:09:15
Dr Nano wrote:Lumina am redus-o la 60% (1200lm total, teoretic). Evaluez maine efectul, mai putine pete sper.
Cand faci modificari intr-un acvariu plantat, nu te astepta sa observi efectele imediat. In niciun caz a doua zi.
Sa zicem minim o saptamana daca e cu aditie CO2. Eu as evalua dupa 2 saptamani.
Pe langa E. acicularis puteai sa mai iei o planta cu tulpina cu crestere rapida in inaltime, replantai varfurile si faceai tufa din ea. Dar poate nu se potriveste cu ce vrei tu sa obtii vizual.
Reducerea luminii e o masura buna.
Dr Nano wrote:Lumina am redus-o la 60% (1200lm total, teoretic). Evaluez maine efectul, mai putine pete sper.
Cand faci modificari intr-un acvariu plantat, nu te astepta sa observi efectele imediat. In niciun caz a doua zi.
Sa zicem minim o saptamana daca e cu aditie CO2. Eu as evalua dupa 2 saptamani.
Pe langa E. acicularis puteai sa mai iei o planta cu tulpina cu crestere rapida in inaltime, replantai varfurile si faceai tufa din ea. Dar poate nu se potriveste cu ce vrei tu sa obtii vizual.
Reducerea luminii e o masura buna.
Te referi la o planta de sacrificiu? Gen cabomba? As putea incerca.
Baga un manunchi de hygrophila polysperma, e o planta easy care absoarbe nitratii ca buretele si creste foarte repede. Si niste anubias nana sanatoase, legate de poatra si lemn.
IP:
Nu stiu daca reducerea luminii ajuta la combaterea diatomilor. Aparitia diatomilor este ceva normal ptr stadiul in care este acvariul tau. Eu deocamdata i-as combate cu rabdare, curatare si schimb de apa. Poti incerca si cresterea circulatiei apei. Avand in vedere ca vrei sa ai pufferi, deocamdata nu as incerca sa introduc vietuitoare care consuma alge brune.
Plantele de sacrificiu sunt o idee buna, mai ales iin cazul in care vrei sa combati si alte alge(vor urma si ele, esti doar la inceput).
This message was edited 1 time. Last update was at 04/09/2022 18:20:41
IP:
EverSad wrote:Am un bazin inceput' de o luna... 2 ore dimineata, bate soarele din spate in fata lui cam 10-15Cm. (exact acolo am diatome pe nisip)
Ai incercat sa ecranezi acea portiune si sa vezi ce efect are asupra diatomilor? Te intreb ptr ca sunt pareri contrarii pe internet in ceea ce priveste relatia dintre diatomi si lumina.