[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
mugurel wrote:Alea sunt capsule, nu fiole, inlatura doar efectul nu si cauza ...
Fii barbat si lupta cu cauzele, redu lumina alba, schimba antifosfatul, dar mai inainte aspira temeinic si asigura curenti buni ...

+11111

Ok, reduc lumina alba, adaug rowaphos (nu am Avut de loc in acest acvariu da am o cutie plina), adaug si carbon (am tot o cutie plina ).....
Cu curentii trebuie sa rezolv, ori inca o jebao rw4 ori un vortech......
Momentan am pompa la jumatate si la primul program.....sa ii maresc puterea?
Bazinul meu este de 65/35/33 cm, sa maresc capacitatea pana imi iau alta pompa?
um02122 wrote:
Blue14 wrote:Ok!, de vreo luna nu mai pot sa scap de materia organica plutitoare in dysplay, in sump apa e perfecta, am pus si perlon in overflow si in media bascket si nu reusesc sa scap de materia organica.....sa pun un filtru intern provizoriu in display sa imi scoata mizeria?

Cumpara-ti skimmerul de suprafata de la Eheim si foloseste-l de cate ori e nevoie. Apoi gandeste-te la un upgrade de debit pentru pompa de retur. In plus, modul in care se intoarce apa este important.

Acel film se formeaza si persista datorita cresterii tensiunii superficiale in apa sarata suprasaturata de organice. Daca skimmerul de proteine scoate organicele skimmabile din apa (~40% din DOC), inseamna ca e cazul sa schimbi mai des/ mai multa apa.

Nu am biofilm.....
Trebuie sa fac un upgrade de la compact 1000 la compact 2000....de la vreo 800 l/h sa ajung pe la 1500...
mugurel wrote:Mai bine aspiri substratul cu simt de raspundere, dar poti sa modifici pozitia pompei de valuri pentru a antrena mizeria.
Totusi cine face atata mizerie? Cum hranesti pestii?

Pestele (e doar un clown momentan) il hranesc cu fulgi jbl.....
Mizeria e de la alge mai mult.....cand le curat raman prezente in apa.....
Sa imi iau fiole d-alea de aveai tu pentru cyano?
Ok!, de vreo luna nu mai pot sa scap de materia organica plutitoare in dysplay, in sump apa e perfecta, am pus si perlon in overflow si in media bascket si nu reusesc sa scap de materia organica.....sa pun un filtru intern provizoriu in display sa imi scoata mizeria?
Zsido wrote:Cyano 100%

Cum sa actionez?
dan.pavelescu wrote:tot nu se vede. e cumva o mazga verde?

Nu, e rosie...
Poimageza...
Mi-a aparut o alga care se extinde...ce ar putea fi?, cyano?
image
De unde le-ai comandat?
Mi-am luat si eu test de kh jbl, am kh 10....
Unul din fragurile de montipora red (cel de sus) si-a revenit, arata foarte ok de 2 zile exceptand ca are "sechele" constand in locurile moarte...
Zsido wrote:
koala wrote:O sa urmaresc acest topic cu cea mai mare atentie... si, o sa carcotesc pe masura.

+1

+1

Zsido wrote:
Blue14 wrote:Maine ma duc la elven sa imi testeze kh-ul.....in curand imi iau si eu test de kh sa il am indiferent de rezultat.....

Cat e KH-ul?
Eu as testa kh-ul inainte sa schimbi apa si dupa

Inca nu am fost.....n-am avut timp.....
Momentan vad ca digitata verde nu are nimic, si nici ceilalti sps-ii nu au probleme....
elven wrote:Precum am promis uitati filmare si fotografii cu acvariul (de azi 21ianuarie2016) pentru a inlatura orice suspiciune in ceea ce priveste sursa coralilor si banuiala lui Blu
eu nu vad nudi/corali agresati de nudi...voi ce parere aveti ?

image image image image image image image image image image image image image image image

Scuze pentru banuielile mele......clar nu am/nu ai nudi......
Si inca o chiestie.....nu trebuie sa imi dai gratis corali.....e clar ca problma e de la mine!
Shubi wrote:In locul tau prima data i-as cere scuze....

Ii cer....
Maine ma duc la elven sa imi testeze kh-ul.....in curand imi iau si eu test de kh sa il am indiferent de rezultat.....
Zsido wrote:Pai de ce nu rogi pe cineva sa iti faca un test si dupa aia iti cumperi

Cred ca e nevoie oricum sa am si test de kh deci investitia e bine venita!
Am gasit test de kh in Constanta, dar jbl, sa imi iau de la jbl sau sa imi comand si sa astept dupa salifert?
Zsido wrote:Eu as fi curios cu Kh-ul cum stai,eu am observat ca montiporele in general la KH mic se cam duc.

Imi cumpar un test si testez.....e singurul test asa mai obligatoriu pe care nu il am....
Adevarat!, nu ar fi avut acvariul asa frumos daca avea nudi.....si nici eu nu am nici o nudi.....
Tre sa caut cauza...
De doua ore stau si ma uit la acvariu....nu sunt nudi....doar copepode!
Caut acum cauza....
Eu am temperatura putin fluctuanta....cand lampa e aprinsa am cam 26 si pe seara se raceste 1-2 grade....nu prea imi explic de ce monotipora verde nu are probleme...
Edit: dupa ce am bagat primii sps-ii noi adusi (acum 3 saptamani) am adaugat un saculet cu carbon activ, 20 grame sa zic, se poate sa faca rau carbonul?
Alte chiestii, la mine prima etapa de filtare din sump este media baschet-ul plin cu substrat pro si un saculetul de carbune, apoi apa se deverseaza in restul sump-ului unde am skimmer-ul si recirculanta...
Totodata in sump am foooooarte multi viermi penati, copepode la greu......sa fie ei problema?
Sa pun preventiv un saculet cu rowa phos?

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: