Message |
|
Daca ai cum sa ii trimiti vreau eu cativa.....
|
 |
|
Doar stratul grosier de deasupra nu e ok....restu e perfect....
|
 |
|
Cat au costat?
|
 |
|
Chiar nu vreau!
Nu am facut azi mutarea.....maine dupa ce iau un filtru hang on curat iar canistra, pun mediile in media bascket si mut inapoi canistra la ala de apa dulce.....
|
 |
|
aerosv wrote: Blue, pentru filtrare mecanica i-ati orice filtru HOB , foloseste perlon pe care la cel mult 4 zile l-ai aruncat. Nici nu se vede, nu te incurca si il scoti cand vrei.
Nu strica ce functioneaza deja !
Asta o sa si fac!
Nu ajung iar ca in trecut.......
|
 |
|
M-am gandit si in cateva saptamani (pana fac rost de bani de recorculanta) o sa renunt la canistra........mi-ar aduce chieltuieli precum lily pipe si alte dezavantaje.....o sa o tin pe moment ca sa imi mentina apa curata......
Maine s-ar putea sa pun la loc media bascket-ul=> sa rulez filtrul doar cu perlon....
|
 |
|
Shubi wrote:Proasta miscare.
Modificari de genul faci doar atunci cand ai deja filtrele si le instalezi inainte urmand sa scoti ce ai de scos dupa.
Legat de vata de perlon.....
Sa te astepti la caderi .... fix in cap
Materialul filtrant l-am transferat din media bascket-ul din sump in filtru direct........adica nu am pus medii de filtrare nepopulate.....
Adica nu ma pot astepta la o deciclare......
Vata de perlon o folosesc provizoriu......si o schimb des.....
|
 |
|
Am renuntat la varianta cu filtrul intern si la cea cu cumparatul de inca o pompa....
Am curatat filtrul de la acvariul de apa dulce (eheim ecco pro 300 pe care l-am avut si nu am avut probleme cu el la fostul marin) si l-am intalat in dysplay.....cu 2 litri de combinatie eheim substrat pro si inca ceva poros de la eheim...plus vata de perlon....ca sa scot mizeria care ma enerveaza.....am de gand sa il curat des deci nu ma gandesc la probleme.....
Trebuie sa imi iau niste lily pipe ca nu arata bine tevile verzi in acvariu....
In sump mai am doar skimmerul si recirculanta......am scos media bascket-ul.....
Urmeaza in sump niste reactoare (carbon, antiphos, biopellet...).
|
 |
|
Am o intrebare, daca pe moment nu mai adaug o pampa ci doar bag odata pe saptamana pentru cateva ore un filtru intern cu perlon ca sa scot mizeria din dysplay ar fi o problema?
|
 |
|
adrianyva wrote:Cam asa arata acvariul acum.
Lampa 2xT5 12.000K

Daca schimbj unul din meoane cu unul albastru eu zic ca o sa fie foarte ok lampa asta...
|
 |
|
Dupa cum spune titlul doresc sa cumpar una din pompele enumerate ...
Pot oferi si la schimb un eheim compact plus 1000 plus diferenta din partea mea!
Astept pm!
|
 |
|
adrianyva wrote:Da pompele sunt cam mari 2500l fiecare.
Pietrele sunt toate vii si nu am cum sa le mai farmitez
Nu par prea vii.......nu par prea poroase.....nu prea e ok daca nu sunt poroase....nu au unde sa se adaposteasca bacteriile....
Incearca sa le spargi...
|
 |
|
Arata excelent pana acum!
Mai faci refugium-ul de care ziceai?
|
 |
|
Daca vrei skimmer neaparat sunt de parere ca Tunze 9001 ar fi foarte ok, nu ocupa mult spatiu si e estetic.....il gasesti pe aqualife.ro...
|
 |
|
adrianyva wrote:Pare foarte ok asta, ms de link!
As vrea totusi una fara wi fii si alte mofturi....daca nu e buna si asta ??
Asta e printre cele mai bune lampi din lume pentru acvarii marine, dar pretul este cam mare.......
|
 |
|
adrianyva wrote:Bugetul nu este limitat dar nici nu ma arunc la o lampa de 500 euro
As prefera oricum ceva profi nu home made!
Cu anemona o sa astept cat este nevoie.
Asta ar fi aproape 300 euro..... http://aqua-life.ro/sisteme-de-iluminat/lampi/aqua-illumination-prime-lampa-led-full-spectru-iluminat
Sau vorbeste cu @shubi ....
|
 |
|
Imi pregatesc acum apa prntru un schimb.....
Se poate sa fi aparut cyano din cauza faptului ca am schimbat osmozorul?, cu osmozorul vechi ultima oara aveam tds 60 si cu asta nou 0...
Urmeaza sa schimb recirculanta....
|
 |
|
Eu as zice ca de banii aia iti faci o lampa cu led-uri de 3w.....
Nu imi inspira incredere lampile alea....am avut una mica si nu era buna de nimic....am vazut si la aquarium prest lampa si e foarte chioara....
Eu nu as crede ca te tine lampa asta la vreun coral....
|
 |
|
Zsido wrote:ABSOLUT NIMIC!
?
Am inteles...
|
 |
|
Zsido wrote:Sfatul unui coleg "batran si obosit"  la momentul respectiv a fost sa fac cele enumerate de noi mai sus si sa opresc lampa timp de trei zile....FARA LUMINA! si am scapat de mizeria aia de cyano bacterie
Fac asta si opresc lampa 3 zile.....nu au ce sa pateasca coralii mei presupun.....
|
 |
|