[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mugurel
Forum Index » Profile for mugurel » Messages posted by mugurel
Lumina se lua de Paste, dar cred ca-i OK si de Craciun
Asta e mai in regula si are si actiunea mai larga ...
La mine a dat rezultate, chiar daca nu am avut timp sa respect in totalitate indicatiile ...
Blue14 wrote:Am o problema, de vreo luna candy nu se mai hidrateaza si sta foarte strans, ceilalti corali nu au nimic...

Prea mult curent si lumina ii inhiba hidratarea, dar si vecinii care-l pot atinge.
Scapa din timp de xenia din vecinatatea coralilor, urca SPS-ul din centru cat mai sus, si pune-l in locul lui pe candy...
Fiind cel mai mare (dominant a se intelege) as astepta sa-i urmaresc evolutia, iar tratamentul merge facut doar pe acest exemplar, local cu dezinfectant si antibiotic.
aurecj wrote:Am vrut sa mai iau niste pesti mici (ca am eu niste "pitici" sa spun asa), dar mi-era sa nu incarc bazinul biologic prea tare dintr-odata... Dar o sa le vina randul si alora dupa o perioada de "adaptare" a bazinului la noii locatari (si invers)...

Si asa ai avut curaj sa bagi odata 10 pesti...

aurecj wrote:Si ulterior ultimii pesti care vor mai intra, vor fi "clasicii" rosu, galben si albastru, adica (probabil) un flame, yellow tang si hepatus, sau alte variatiuni pe aceasta tema.

E foarte in regula gandirea cu ordinea introducerii pestilor, doar cu o singura observatie: chirurgii imediat domina pestii mici si pasnici, in special yellow tang este declansator demonstrat pentru salturile din acvariu in special la fire fish ...
elven wrote:

ca si pesti o sa poti baga urmatoarele specii....dar incearca totusi sa nu il aglomerezi:
clowni (oceallaris de preferabil deoarece sunt specii de talie mica)
firefish (ai grija totusi ca sar)
watchman goby
blenny
damselfish
si tot ce mai gasesti de talie mica

succes !

+1, doar ca un peste mancator de alge este must have intr-un fishonly, daca nu incape un chirurg, ia in calcul macar un salarias sau banded goby..., bicolor blenny si verisorii lui nu sunt chiar eficienti...
CristiC wrote:Da, au aparut 3 pesti noi.Heniochus, hepatus si un centropyge.
Incerc incet, incet sa-mi refac stocul.
Cu salinitatea sunt jos si nu o voi urca pana nu-mi adun toti pestii si ma asigur ca sunt ich-free.

Nu pot decat sa ma bucur de asa veste, dar preventiv, asa, ti-ai luat si un flacon de ProtoMarin Coral?
Eu am in permanenta unul, just in case, chiar daca pestii ii am de 2-3-4- ani...
Pana una alta iti trimit contul pentru plata dreptului de autor la faza cu prinderea coralilor pe sticla cu magneti
La 1:40 se vede o berghie?
Si sa te intep un pic: nu mariti d-ra aia neagra sa poti baga 2-3 pesti mici, cuminti si colorati (fire fish, anthias, gramma ...)???

In rest, toate arata bine ...
georgemonda wrote:pozele le pui cum IESE

Ca sa IESE, cineva tre sa le FACE
georgemonda wrote:

Mugurel nu prea vede bine ce si cum in bazin=lumina slaba.........asa ca pregateste ceva ambalaje cat de repede
ca o sa trebuiasca......

Se faaaaace !!!!!!!
George, buna treaba ai facut tu acolo ...
Ca si carcoteala, milka, dupa cum s-a rotunjit, zice ca ai curentii slabi ...
Cinstit, mie-mi place mult asa, dar daca accezi catre acropore, tre' sa umbli la curenti ...
No, da tare-i fain

PS cand iti vine pustiul cel mare acasa de sarbatori, pune-l cu obiectivul pe acvariu, telefonul e pentru altele ...
Schi am bagat la Durau , era mai aproape.
Acvariul merge in ritmul sau, am tot dat corali si nu reusesc sa-i tin in ordine sa dea bine la poze.
Urca te rog acroporele alea cat mai sus, unde le e locul, asta pana nu incep sa regreseze ...
Au nevoie de multa lumina si mai ales curent, care nu poate fi bun la nivelul nisipului.
In rest ... smilie
koala wrote:Vreau, nu vreau, imi apar plante in acvariu!

- pe piatra "suspendata", chiar deasupra apei, a aparut un manunchi de muschi... muschi din ala verde, ca "la padure"!
- de unde naiba?

Inca o dovada ca exista o lege a compensatiei

Destul ti-ai incordat muschii (autobuzului) prin padurile patriei ... Acu' ce vrei, de cand te-ai cumintit e randul padurii sa-si arate muschii la tine.
Ori nu ai fost chiar cuminte si ti s-a prins muschiul ala de palarie, sau nici palaria nu se mai potriveste spiritului noului Rubicon ???

Apropos de palarie ... eu unul as mai tine-o, nu de alta dar de la o varsta are tendinta sa se uite mai mult la ciubote...
Jumuleste-o pentru tine, adica inlatura partile umbrite sau albite.
Doar UV C actioneaza asupra materiei organice si poate steriliza.
Da, sigur nu e de la nudii, dar nici compania selecta de aiptasii si bubble nu le face fericite pe montipore .
Oare nu ai lumina prea puternica si se ard?
Nudibrahii mâncatori de montipore ataca in special noaptea, ouale sunt depuse dedesubt ... mai urmareste-i un pic ...
Ei ... acu” Dan are doo Bille, in una produce, in cealalta consuma.
Si consuma vad, daca la orele 15 in parcare sunt doar doua masini. O baga si pe asta in faliment.
Da George, asta vara nici nu terminam de inghitit ultima imbucatura, ca soacra si pleca cu fata de masa, asta dupa ce i-am zis sa nu-mi mai acopere asa splendoare de masa .

Forum Index » Profile for mugurel » Messages posted by mugurel
Go to: