[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Gabi C wrote:... Cind mi am cumparat platy aproape m au obligat sa cumpar si spirulina desi le am zis ca am hrana uscata variata plus congelata.
Nu te pui cu nemtii, se stie!
Cand vad filmari facute pe "portrait", imi vine sa-mi inghit omuletu' din gat.
CreatoR wrote:Va pun si eu un filmulet ...

"Amenintate de globalizare si progresul tehnologic, tot mai multe mestesuguri traditionale ale românilor sunt pe cale de disparitie!
Printre acestea se numara si filmatul pe lat, înlocuit aproape în totalitate de filmatul pe înalt."

image

Mai multe amanunte aici: http://www.timesnewroman.ro/it-stiinta/mestesuguri-uitate-doar-cativa-batrani-mai-stiu-sa-tina-telefonul-orizontal-cand-filmeaza
Acvariul arata tare dichisit, bravo!
- apa laptoasa e normala, la inceput de ciclare... se limpezeste, nu iti face griji.
- idem pentru mucii albi de pe lemne... e film bacterian, va disparea si el.
- cam in 2-3 saptamani poti incepe sa te gandesti la pesti.
adrian09 wrote:... oricum... daca am gresit.. chiar sunt interesant de procedura si de tehnologia folosita

S-a discutat si rasdiscutat, cauta pe forum.
- se dau mai multe straturi de lapte de ciment, pe decorul de polistiren,
- in primul strat se amesteca si sapun lichid, pentru aderenta la polistiren,
- ultimele straturi se pot amesteca cu pigmenti,
- se poate acoperi (sau nu) cu rasina epoxidica.

Astfel de decoruri se fac de mult si rezista ani de zile... eu, personal, am avut asa ceva aproape 6 ani de zile.
Sebastian Costin wrote:...inca nu am gasit piatra potrivita, va fi un plate din piatra vie, suspendata undeva intre cele doua aranjamente existente.

Doresc sa creez un fel de terasa in fata overflowului dar care sa nu se sprijine pe nimic, sa aiba pestii spatiu de ascunzis...

Pe asta o faci cu ajutorul unui magnet.
Pare ca e un burete, inofensiv si benefic... lasa-l acolo.
Arata bine, mie imi place lemnu' ala... cred ca merita efortul.
Eu as scapa de ceilalti pesti si-as opri doar cele 2 perechi depunatoare.
Fiecare-si va stabili un teritoriu, probabil in lateralele opuse ale bazinului... te vei bucura de spectacolul cresterii puilor.
Daca acvariul curge, atunci trebuie spalat, curatat si uscat... iei silicon de acvarii si dai pe locul cu pricina. Nu te zgarci!
Substratul, plantele si pestii pot sa stea intr-o galeata... ai grija sa le asiguri oxigenarea.
Dupa 48 de ore poti reumple acvariul.
PimballWizard wrote:Aham...dar de la bucatile de lemn putrezite o sa se imbolnaveasca pestii?

O sa se strice apa...
Zebrasoma flavescens - as lua 2-3 bucati... sunt frumosi si "iau ochii",
Paracanthurus hepatus - 1 bucata,
Siganus vulpinus - 1 bucata,
Centropyge bicolor Vanuatu - 1 bucata,
Heniochus acuminatus - as lua 2-3 bucati... sunt cuminti si inoata pe la geam... cresc repejor si sunt spectaculosi.
Odonus niger - aici am dubii, ti-am mai zis... da' pune mana si citeste pe net, ca poate gresesc eu,
Gobi?? - nu as lua, nu imi plac...

Peste 5-6 luni poti sa incerci un "mancator de nisip"... acu' e prea devreme, n-are ce hali.
De asemenea, as incerca un Salarias fasciatus (blenny d-ala care ciuguleste peretii de alge).

Peste o luna poti cauta si o Suri, daca te pasioneaza ideea cu stele de mare... stea "de nisip" sa nu iei acum, ca moare de foame (ca si mancatorul de nisip).
In rest, poti baga 2 creveti amboinensis... nu mai multi, pentru ca se aleg pereche si ii mananca pe ceilalti.
Restul crevetilor pot fi tinuti si in numar mai mare.

Edit: Ideal ar fi sa-i bagi pe toti deodata... insa, pentru ca traim in Romania, o sa iei ce-o sa gasesti si aia e.
MaroKanu20 wrote:Salut vroiam sa fac un background cu pietre.mai exact sa lipesc pe partea din spate a acvariului pietre credeti o sa tina cu silicon si ce silicon as putea folosi !A mai facut cnv asa cv ?

Ideea cu pietre lipite nu este buna, uita de ea...
Pentru idei legate de constructia unui background, uita-te aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/37453.page
Aia pare a fi o bucata de vita-de-vie... e buna pentru acvariu.

- curata, bine de tot, toata coaja,
- curata, la fel de bine, si partile putrezite.
- opareste-o nitel, cu apa fiarta.
- nu vad cum ar putea fi fiarta, tinand cont de dimensiuni... asa ca pune-o in acvariu si vezi cum o fixezi ca sa stea scufundata.
- o sa faca muci, da' e ceva normal si trece cu timpul.
Ti-as fi zis ca pietrele-s prea "jos", da' stiu ca tu vrei corali... asa ca le-ai lasat loc. Bravo, arata misto!
Pentru plexi, roaga-l pe Shubi.
Bah, nu vazusem posturile dinainte (s-a dat pagina si n-am stiut)... pestii aia sunt in regula, mai putin triggerfishu' ala (n-am avut si nu stiu ce le poate pielea, da' am impresia ca-s certareti si scandalagii).
In orice caz, o sa-ti haleasca tot ce poa' sa prinda (pesti mici, crabi, creveti, stele de mare, etc).
Da, culoarea apei se modifica de la lemnul acela (e vorba de tanini)... nu e ceva toxic pentru pesti, va trece in timp.
hadul wrote:problema acum e xenia de care va vorbeam, si alga aia de pe nisip care s-a format in 24 de h

- Xenia e un coral foarte rezistent, caruia ii place apa mai murdara... probabil ca schimbul de apa a zapacit-o nitel, dar o sa-si revina.
- "Alga de pe nisip" este cyano... e o bacterie afurisita, oportunista si enervanta. Apare in bazine proaspat instalate, deoarece se inmulteste mai repede decat algele propriu-zise. Dispare in timp, daca mentenanta bazinului este facuta in mod corect.
Vrei sa fii boier, sau vrei sa fii cutezator?
- teoretic, bazinul e deja populat de bacterii... numarul lor depinde de cantitatea de mancare disponibila (respectiv, de la bibanii aia de Marea Neagra).
- daca bagi pesti noi, o sa fie si mai multa mizerie... bacteriile vor fi nevoite sa se inmulteasca, pe masura mizeriei facute de noii pesti.
- in mod clar, daca nu esti atent, o s-o dai in cyano si diatomee si alge si plm... pe de alta parte, eu am adus pestii acasa dupa 12 zile de la startarea bazinului. Deci, se poate.
Care forum? Mi-e o frica ingrozitoare.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: