Message |
|
Interesant!
|
 |
|
Eu imi strang echipamente pentru upgrade (nu se stie daca o sa le folosesc la asta mic), care va fi un cub cu latura de 50 sau 60 cu sump si tot ce-mi trebuie.
|
 |
|
Pe langa canistra mai am in lista de cumparaturi o lampa Ai Sol Nano, un reactor de calciu, sump si skimmer (cateva luni-un an).
|
 |
|
Vand :
-3 pui de salvini (4-5 cm)-10 lei/ toti;
-15 pui de kribensis (3-4 cm)-3 lei/bucata;
-o pereche reproducatoare de kribensis-30 lei perechea;
Sau tot pachetul
Schimb pe pesti de talie mica, gen neoni, se poate si cu pereche de beta.
Valabil numai pentru Constanta.
Contact pm sau 0726.985.391 .
|
 |
|
Am inteles!
|
 |
|
Viermele penat o duce bine, am mai bagat o fiola de bio digest si una de stop ammo, maine cumpar niste mancare congelata sa mai arunc prin apa.
|
 |
|
Superb!!!
|
 |
|
Diseara o sa mai bag o fiola de bio digest si una de stop ammo start, e bine?
|
 |
|
Peste ceva timp vereau sa-mi iau si un filtru extern, m-am gandit la Hydor Prime 20 si Eheim Ecco Pro 200, care ar fi mai bun ?
|
 |
|
O sa-mi iau filtrul extern apoi ma hotarasc la skimmer, topicul se poate inchide.
|
 |
|
Ba cred ca mi-a iesit, dar nu stiu daca e eficient, mai bine imi iau unul gata facut.
Sau mai bine sa renunt la skimmer momentan, ca oricum vreau sa-mi iau si un filtru canistra la care pot atasa un skimmer?
|
 |
|
Cumpa skimmer mic pe baza de pompa de aer.
|
 |
|
Am inceput sa fac un skimmer diy, pun poze dupa ce se usuca siliconul, a iesit o porcarie si l-am facut degeaba.
|
 |
|
A, eu credeam ca trebuie sa cumpar hrana congeleta sau sa cumpar niste creveti de la pescarie, ca am citit ca e omnivor.
|
 |
|
Testele jbl le am de la apa dulce si ce mi-a mai trimis reefer cu piatra vie, mai am po4 sera si nh4 amoniu jbl.
Vad ca am un vierme penat mic (1-2 cm), trebuie hranit, daca da cu ce, vad ca se strange uneori ?
ps: nu bate soarele direct in bazin (e la 8 metri de fereastra), si o sa-mi iau teste salifert.
|
 |
|
Am inteles, are ceva daca vine lumina din camera (sunt ridicate jaluzelele sau e lumina aprinsa)?
|
 |
|
Acum ca am piatra vie, pot sa incep cu un program de iluminat de o ora pe zi, am un bec economic albastru de 15 w?
Sa mai bag o fiola de bio digest si una de stop ammo startup in weekend ?
|
 |
|
|
 |
|
ispriluc wrote:Am nevoie de ceva sfaturi legate de skimmer. Prima optiune sa incerc fara el si sa compensez din schimburi regulate de apa, dar desi inteleg ca se poate si fara el, tot mai bine este cu. A doua ar fi sa iau un Sera Skimmer 130 dar nu sunt sigur ca pot inchide capacul acvariului peste el. A treia ar fi sa incerc sa fac eu unul si spre optiunea asta inclin; internetul abunda de proiecte DIY skimmer, nu par asa complicate chiar si ptr un neindemanatic cum sunt eu, utilizatorii sustin ca functioneaza, as iesi mai ieftin si mai silentios, nu mai zic de self esteem: mi-am facut singur skimmer-ul.
cel mai atragator tip de DIY skimmer mi se pare acesta
http://lovebirdsaquariums.blogspot.ro/2012/02/diy-skimmer.html
https://www.youtube.com/watch?v=YFPk67AQMZo
pentru ca nu are cupa de colectare deasupra si atunci sigur pot inchide capacul acvariului peste el, iar loc ptr rezervorul de colectare gasesc mult mai usor.
Ce ziceti?
p.s nu uitati ca vorbim de un acvariu de 90 L.
Si pe mine ma atrage modelul asta de skimmer, merg zilele astea la bricostore sa caut ceva fitinguri ca sa-l fac.
|
 |
|
Mi-a venit pompa de valuri, in jumatate de ora vine piatra vie si pun poze pe la 18.
|
 |
|