| Message |
|
|
ashavodaz wrote:nu dolly, eu nu vreau nici acvariu olandez, nici crescatorie de guppy  eu vreau ceva frumos, iar un acvariu foarte bine plantat (chiar "salbatic" as putea spune) imi place la nebunie  iar pe langa asta ma fascineaza ideea de "tatic" (vreau sa imi fac damblaua cu "arborele genealogic"). guppy sunt pesti frumosi, shi sa vezi intr-o conserva shi mama, shi tata shi puii, totzi ascunsi dupa plante, pai...la mine suna bine 
Am prins ideea!  Vezi numai sa nu il supraaglomerezi. Guppy sunt ei pesti rezistenti, dar stresul se manifesta si in cazul lor. Bafta la puiuti! 
|
 |
|
|
akademik_79 wrote:inImi vin in minte cuvintele "apa, sare, aerare"...baietii, stiu de ce.
...nu ar merge "bataie" in loc de aerare?...  ca si asta se poarta... :sic:
Mai cititi si voi, oameni buni, ca de asta sunt articolele puse pe forum si pe site, nu de decor! 
|
 |
|
|
ashavodaz wrote:am plante foarte multe, e ca un acvariu olandez
Olandez cu guppy? :o Ia mai gindeste-te odata ce vrei sa faci de fapt - ori acvariu olandez, ori crescatorie de guppy. Ca si una si alta, nu se poate.
|
 |
|
|
ashavodaz wrote:nu e nici o problema daca sunt mai multi masculi la mai putizne femele, asa-i?
Ba e, ca le streseaza. Macar pune plante mai multe, sa aiba si ele unde sa-si traga sufletul.
|
 |
|
|
Tu chiar iti imaginezi ca se gindea la o scoica vie? 
|
 |
|
|
ashavodaz wrote:pai, ce rost are sa tzi in acvariu scoici, daca nu te potzi bucura de splendoarea lor?
Pai cine ti-a dat tie de inteles cum ca scoicile pot trai intr-un acvariu?  Ori le lasi in balta lor, ori...pofta buna!  Da' nu le mai chinui aiurea cu tot felul de experimente crete si imbirligate.
|
 |
|
|
ashavodaz wrote:shi acum, proportzia asta, .... 2 femele, shi 3 masculi...=> probleme? sa mai dau din masculi?
Proportia ar trebui sa fie cam 2-3 femele la un mascul. :sic: Dar chiar daca ai o singura pereche de guppy, acvariul tot "se umple" de pui.
N-ai idee ce prolifici sunt! :bverde:& :bmov:
|
 |
|
|
E normal, asa sunt ei, mai nebunatici. 
|
 |
|
|
Smiley wrote:pai pestii nu as vrea sa-i iau mai devreme de duminica viitoare.
Mai bine asculta-l pe MA si nu te grabii cu pestisorii. Lasa acvariul la ciclat cel putin 3 saptamini.
|
 |
|
|
Bravo Sandule!
acata wrote:
Apropos, la noi se gasesc?
Si daca nu se gasesc, nu putem si noi sa facem rost? :-) Ne unim "fortele" si poate, poate!  Si poate vor intelege mai multi ca doar cu apa, paie si bataie nu iese nimic. 
|
 |
|
|
Rezolvat! 
|
 |
|
|
Donez o pereche de colisa, sanatosi, voinici, zburdalnici :-) - masculul albastru. Daca e cineva doritor si le poate oferi conditii, ii aduc in Obor duminica.
Astept PM pentru confirmare, sa ca nu ii iau la plimbare degeaba. 
|
 |
|
|
kiwiboy wrote:
Ma sfatuiti voi altceva in afara de Rasbora????
Daca vrei insa tot pesti de cird, mai poti pune calistusi. Vezi despre ei aici.
PS. Ahhh, cit imi lipseste butonul minune EDIT! 
|
 |
|
|
ibis wrote:
ba da, pot sa ii reglez debitul, il dau la minim atunci cind le dau de mincare... ba de citeva ori l-am inchis pentru 5-10 minute, sa manince in liniste...
Nu mai opri filtrarea, nici chiar 5 minute. Daca poti, regleaza-l.
ibis wrote:mai ramane o problema... cind vor veni beta, vor minca si ei de pe fund?
Cite probleme iti faci!  De lupta pentru supravietuire ai auzit? 
|
 |
|
|
Fa ceva cu filtrul. Nu poti sa ii reglezi debitul cumva?
Nu le da prea multa mincare, ca nu asta e solutia. Si nu te teme, ca nu ramin ei nemincati! 
|
 |
|
|
kiwiboy wrote:
As vrea sa pun cca. 15 neoni (rosii si verzi) si inca vreo 10 pesti dintr-un alt CARD dar nu stiu ce s-ar vedea bine pe langa neoni. In afara de Rasbora pe care ii stiu ... si in lipsa de altceva cred ca o sa pun un card din acestia. Ma sfatuiti voi altceva in afara de Rasbora????...
O pereche de ramirezi?...Sau vrei tot pesti de cird?
kiwiboy wrote:Pentru plante as vrea si eu ceva fertilizator ca sa fie si ele mai viu colorate ... si sa creasca mai mult  unele din ele la mine au o tenta galbuie (verde-galbui) ... nu le-am pus nimic pana acum in apa ... tot tanti vanzatoarea mi-a recomandat de la TETRA ceva ...
De la Tetra - cred ca TetraPlant - PlantaMin - pentru frunze, iar pentru radacini TetraPlant CryptoFertiliser.
|
 |
|
|
Endo_ro wrote:Unii dintre noi au senzatia ca ofera pestilor conditiile din ocean
Hai sa nu exageram. Cei care sunt cu adevarat pasionati - asa, in limita posibilitatilor - incearca sa le ofere conditii decente, si nu un acvariu in care sa se dea cap in cap unii cu ceilalti. Nu iti imagina ca are cineva cisterne prin casa. Dar pentru cei pentru care acvariul e doar un moft, un "ceva" care da bine, pot inghesui acolo multe si de toate. Asta e deosebirea. Cit despre figura de stil cu oceanul... 
|
 |
|
|
dodel wrote:si mai am o pereche depesti negri care seamana cu xifo numai ca masculu nu are coada prelugita ca xifo.Problema deocamdata pana mai invat cate ceva despre ei este ca femela de la perechea negra are o burta foarte mare in comparatie cu cea a masculului.Este posibil sa nasca?
Probabil molinesia velifera. Si daca are burtica mai mare, e posibil sa nasca.
|
 |
|
|
|
Cu niste melci ai incercat? Din aceea mici si negrii sau pomaceea.
@lukaboy: sa tii ca textul e bine scris si adinc gindit! :sic:
|
 |
|
|
Spirulina tablete de la Hofigal. Se gaseste la plafaruri. 
|
 |
|
|