[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Daca aruncai un ochi la sectiunea "Anabantidae", ai fi stiut deja mai multe.
Iar combinatia de pesti pe care vrei sa o faci, nu e tocmai cea mai fericita.
Jack wrote:Sunt niste pesti destul de violenti nu?

"Destul" cred ca e putin zis... Nu degeaba l-au botezat asa de sugestiv. :sic:
dodel wrote:.Inca nu am reusit sa fac substratul.Are acest lucru influenta asupra plantelor?De ce intreb?pentru. ca in acvariul despre care va vorbesc plantele au inceput sa faca pete pe frunze si au culoarea maro brun.Mentionez ca astazi am schimbat lumina si am pus tubul circular de care va vorbeam anterior si are diametrul de 28 cm.Este posibil sa revina plantele la sanatatea maxima in conditiile date pana pun substratul?Vamultumesc anticipat si am sa mai apelez la ajutorul dumneavostra.

Intii se pune substratul, apoi apa, plantele, neoane, filtru si ce mai trebuie iar dupa aproximativ 3 saptamini, pestii...Tu ai facut excat pe dos. Citeste Ciclul azotului si Ghidul incepatorului de pe site, ca iti va fi de mare ajutor.

PS - Nu ne mai lua cu "dumneavoastra", ca ne suparam!
gogolanu wrote:parerea mea e ca nu este vorba de ichthiophonus ci madegraba ichthiophonus dupa cite stiu aproape incurabila mai bine il arunci.

Ichthiophonus? :o Asta ce boala mai e?
Intreb si eu pentru cultura mea generala...cit despre aruncatul pestilor smilie ...mai bine ii congelezi si le "oferi" o moarte mai usoara, daca tot zici ca nu are tratament...
gogolanu wrote:cunoaste cineva un tratament eficient la carasi care plutesc.

Asta se poate intimpla pentru ca sunt foarte lacomi. In momentul in care maninca, inghit si aer. O solutie ar fi sa-i scoti pe o suprafata umeda si sa-i lasi sa se zbata citeva secunde. Astfel vor elimina aerul inghitit.
Dragilor, articolul acesta de ce credeti ca a fost scris? Si inca se mai munceste la el?...
Dar cine are "timp" si rabdare sa le citeasca...E mai usor sa ne dam cu parerea, si uneori chiar sa vorbim aiurea...

@ashavodaz: daca pestii ai intr-adevar gris, nu-ti vad bine plantele. Tratamentul cel mai simplu se face cu sare neiodata sau, daca nu gasesti, sare de muraturi - 1-2 linguri si sa cresti temperatura treptat pina la 30 grade. Numai ca sarea nu prea face bine plantelor...
FLORI AN wrote:
Pe aia mari i-ai cautat pe jos? Mie mi s-a intamplat sa sara (in special guppy)

Guupy nu sar din acvariu. Xifo au in schimb tendinte sinucigase.
mikehorizon wrote:Se gaseste un bat cu lama de ras in capat. E ideal pentru peretii acvariului. .

Aceeasi parere am si eu.
Prea multa lumina? Sau prea multa mincare? Acvariu aglomerat? Cam astea ar fi in general cauzele.
Mai da niste detalii. Se poate sa le fi zis pe undeva, dar...Masuri pentru eliminare pentru o scurta perioada de timp ar fi, dar trebuie eliminata cauza aparitiei lor.

PS. Un ancistrus ai? Sau alti pesti care se hranesc cu asa ceva?
1. Puii de guppy e foarte probabil sa fi fost mincati - de parinti, de xifo.
2. Cam mare aglomeratie in acvariu...nu e de mirare ca ai astfel de probleme.
Spune mai bine ce volum are bazinul tau, ce pesti ai si vei primi cu siguranta un sfat.
costea andrei cosmin wrote:daca mi-ai da i-as lua cu placere . Ramirezi nu am dar daca vrei neaparat pot sa iti dau vivipari. Mercy

Tu cred ca ai lua si o balena, daca ti s-ar oferi. Despre acvariul pe care il ai, nu spui insa nimic. Ai macar idee cam cit de mari se fac hemichromis bimaculatus? In alte topicuri cereai vivipari. Acum vad ai de dat la schimb. Jack cred ca a zis destul de clar ca ar vrea 2 ramirezi...si nu cred ca si-ar da pestii pe mina cuiva care nu-i poate intretine. Noi nu procedam asa. Pe forumul asta sunt oameni carora le pasa de pesti. Si care nu posteaza doar de dragul de a posta.
costea andrei cosmin wrote:
Pietrisul de rau iti tine si apa curata

Tu il folosesti cumva pe post de filtru? :o
Nu stiu cum ai ajuns la concluzia asta, dar vezi ca ai o gramada de posturi aiurea...
Si inca ceva - vrei neaparat sa-ti umpli agenda cu telefoanele noastre si cu adrese de messenger? :o
Forum de asta a fost facut - cine are ceva de zis, sa zica aici. Daca e secret, atunci foloseste cu incredere PM.
Trece si tu locatia, sa stie lumea de unde sa te ia.
johnny6600 wrote:dar nu faceti ca mine , e doar parerea mea si nimic mai mult.

Bine zici. Nu mai da astfel de idei unui incepator, ca pe urma or sa apara tot felul de posturi gen "ajutoooor! imi mor pesti!!!!". Si iar se va pune intrebarea: "ai lasat acvariul la ciclat?"
ashavodaz wrote:nici eu nu mai stiu dar insa imi aduc aminte ca exista riscul de a hali micii puiutzi.

Atunci scoate-l din acvariu. Si pune mai bine 2 corydoras, daca vrei neaparat si sanitari. Numai sa nu-ti dezgroape plantele.
ashavodaz wrote:acelashi risc de a manca puii il au shi sanitarii? parca asa am intzeles eu, e adevarat? (mai ales cand sunt guppy mici)

Depinde de sanitari. Parca ai mai zis pe undeva ce specie ar fi, dar m-a lasat memoria...
ashavodaz wrote:
dar cum adiq "pe post de anticonceptionale pentru gupoaice "?

Simplu - maninca puii.
Ca nu-ti plac tie, asta-i alta socoteala. Fiecare peste are frumusetea lui.
ashavodaz wrote:
e posibil sa fie sanitarii, care ar trebui sa manace puii de guppy? sau, ma gandesc eu la...

Nope - e vorba de Barbus tetrazona, pe care oricum nu ii poti tine intr-un acvariu asa de micut.
Nu-i mai dati idei si cu xifo, ca pe acestia chiar nu-i vad bine in 25l.
Dar parca il vad ca se va satura destul de repede de postura de "tatitc"... si va incerca cu disperare sa-i doneze care incotro, pastrind doar o pereche, asa, pentru frumusete si culoare si o va lua iar de la inceput cu puii... :sic: si in final va ajunge la un acvariu gingant cu oscari.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: